29 Şubat 2012 Çarşamba

Kırklarelispor Adanademirspor"u gözüne kestirdi.

Caner Sungur; " Seyircimizin desteği ile Pazar günü sahamızda kazanmak ve alt sıralardan kurtularak yükselişe geçmek istiyoruz” 


Faruk CEYLAN- Son haftalarda kaybettiği puanlarla küme düşme hattına yaklaşan 2.lig Kırmızı gurubun Trakya temsilcisi Kırklarelispor “da hedef Pazar günü saha ve seyirci avantajını kullanarak  zirve mücadelesi yapan Adanademirspor”u yenmek.

Kırklarelispor”un sevilen yöneticisi Caner Sungur son haftalarda şanssızlıkların yakalarını bırakmadığını, galipken son dakikalarda yedikleri gollerle beraberlikler ve mağlubiyetler aldıklarını söyleyerek,  “ Geçtiğimiz hafta Sarıyer deplasmanından beraberlikle döndük. Yakaladığımzı fırsatları değerlendiremedik. Biraz şansımız olsa 3 puan alabilirdik. Gurubumuzda 25 puanla 13. sırada bulunan Ünyespor”un Rakibimiz Adanademirspor”u sahasında 2-0 yenmesiyle Kulüp yöneticileri istifa ederek kongre kararı almış. Antrenör Durmuş Ali Çolak”ta istifa etti. Adana Valisi Hüseyin Avni Çoş takıma maddi olarak   yardımda bulunamayacağını söylemiş. Bunu Basından öğrendim. Adanademirspor”un futbolcularının sezon başından beri alacaklarını alamadığı ve ekonomik sıkıntı yaşadığı, büyük bir huzursuzluk yaşandığı da  basına intikal etti. Tabiî ki şampiyonluk mücadelesi yapan bir takımın bu duruma düşmesi üzücü ancak Kırklarelispor”un da riskli bölgeden kurtulması için kazanması gerekiyor. Seyircimizin desteği ile Pazar günü sahamızda kazanmak ve alt sıralardan kurtularak yükselişe geçmek istiyoruz” dedi.












Lüleburgaz U-14 takımından rekor. 7 maçta 62 gol

Lüleburgaz"ın rekortmen gençleri
Faruk CEYLAN-Lüleburgazspor U-14 futbol takımı 7 maçta rakip filelere 62 gol göndererek tarihi bir rekora imza attı. Rekortmen takım 7 maçta kalesinde sadece 1 gol gördü.

Ligde yenilgisiz liderliğini sürdürenLüleburgazspor, Alpulluspor'u 15-0 ve 16-0, Celaliyespor'u 12-0 ve 6-0, Onurspor'u 9-1 ve Trakya Gençlikspor 4-0 mağlup ederek attığı 62 gole karşılık bir gol yedi. Ortalama her maçta 9 gol atan Lüleburgazspor U-14 takımının antrenörü eski Fenerbahçe”li futbolcu  AydınÇelik,Gazetemizi şu açıklamada bulundu;
"Güçlü bir kadroya sahibiz. Attığımız 62 gol ile rakiplerimize gücümüzü kanıtladık. Ligde son maçımızı da kazanarak yenilgisiz olarak şampiyon olacağız. 3.lig, 1. gurupta mücadele eden Lüleburgazspor”un  geleceği emin ellerde. Gençlerimiz, Lüleburgazspor  A takımının nüvesini oluşturacak. Bu futbolcularımızdan Milli takımımıza ve süper lig takımlarına gidecek yetenekte çok futbolcu var. Amacım hem Lüleburgazspor”a, hemde Türk sporuna futbolcular kazandırmaktır. "




Erol Büyükburç 60. sanat yılında Kırklareli”nde konser verecek


Faruk CEYLAN-Müzik yaşamında 60'ncı yılını dolduran Erol Büyüksurç, sanat hayatı boyunca konser vermediği 11 ilde konser verebilmek için çalışma başlattı.
İlk olarak Kırklareli'ne gelerek Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'ı ziyaret eden Büyükburç, 21 Nisan günü Kırklaril”nde ücretsiz konser düzenlemek istediğini söyledi.
Başkan Çağlayan, Büyükburç'u konuk ettikleri için çok mutlu olduklarını söyleyerek, "Değerli sanatçımız Erol Büykburç'un Kırklareli'ne gelmesinden büyük mutluluk duyduk. Sanat hayatının 60'ncı yılında Kırklareli'nde konser vermek istemesi bizim için gurur verici" dedi.

Erol Büyükburç ise sanat hayatı Türkiy nin her yerdinde konser verdiğini, konser vermediği 11 ilin olduğunu söyleyerek, "Bu turnelerde çok özel izlenimlerim oldu. Hangi şehirde benim bu modern yaklaşımıma değer vereceğini inceledim. Kültür düzeyi yüksek ve okumuş toplumların daha çabuk algılayacağı bir durumdur. Bu sevenlerimle bir vedalaşma konseri olsun istiyorum. Vedalaşmanın da bir anlamı olsun istedim. Bu coğrafyada zor günlerin yaşandığı bir süreç içindeyiz. Burada Türkiye nin dirlik ve birliğini yansıtan bir durum ortaya çıkacak" diye konuştu.

Kırklareli'nde 21 Nisan tarihinde hava şartlarına göre Festival Alanı'nda ücretsiz 60'ncı Yıl konseri verecek olan Erol Büyümburç, Barış Manço, Cem Karaca ve Tanju Okan gibi vefat etmiş değerli sanatçıların eserlerini seslendirerek, onları anmayı planladığını ifade etti.

Bakü'de düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkemizi temsil edecek olan Can Bonomo'nun yanlış bir tercih olduğunu da belirten Erol Büyükburç şunları söyledi:

"İçinde bir sürü yanlışlıklar da olsa o karara varmış olduklarından vebal içine girmişlerdir. Bunu çok derin değerlendirirsem bir kitap yazacak kadar anlatımım olur. Bu genç sanatçımızın vücut dili ile bir yere varmışlığı var. Burada inşallah şans bizden yana güler. Bu işi çok garantiye almak gerekir. Ben bu işi çok boyutlu ele alsam başka sanatçılar da önerebilirim. Can Bonomo'nun o kadar ses eğitiminin olduğuna inanmıyorum. Sahnelerde sevimlilik kimyasını kullanmış olabilir. O sevimlilik geçidir. Avrupa onun gibi ne sevimli adamlar görmüştür. Onlar içinde sen kafa atmaya çalışırsan olmaz. En anlamlı sözümü sonda söylemiş oldum. Onlara kafa atamaz, başarılı olamaz diyorum."

28 Şubat 2012 Salı

Kırklarelispor kazanma mantığı ve kazanmayı hedef alan oyun taktiği ile Adanademir”i yener…

Tribün

Faruk Ceylan


Ligde 27 puanla 10. sırada ler alan Trakya”nın yeşil beyazlı temsilcisi Kırklarelispor, haftayı Sarıyer deplamanından 1 puan alarak kapattı. Puan tablosuna bakıldığında Kırklarelispor 9 beraberlik almış. Altında yer alan  rakiplerin son haftalar da kazanması Kırklarelispor”u düşme potasına sokabilir.

27 puan daki yeşil beyazlı ekibin alttan takipçileri Çankırı 27 puanda,Eyüp 26, Ünye 25,  ,Altınordu 24  ve Beypazarı Şekerspor”da 23 puanda.

Yönetim play-of şansımız devam ediyor açıklamaları yapıyor ama maç kazanamadan mağlubiyet ve beraberliklerle bırakın play-of”u ligin dibine gitmekte var. Tabiî ki asla böyle bir durumu tasvip etmem ama Bilgin hoca”nın yenemiyorsan, yenilme felsefesi güttüğünü en iyi bilenlerdenim. Zira ağzından bu söylemi çok duydum. Bilgin Erdem”i futbolculuk yıllarından tanır ve çok severim. Hocam teziniz çok doğru. Haklısınız da, sizden  üstün ve daha güçlü takımlar için doğru. Yoksa güç olarak size eşit takımlara kaybetmek, sizden güçsüzlerden de 1 puan koparmak anlamında değil. Şu anda ligde 23 puanı olan ve küme düşme hattındaki Beypazarı Şekerspor 23 puanın 6”sını Kırklarelispor”dan almış. Beypazarı Kırklarelispor”dan daha güçlü bir ekipmidir? 

Bence Kırklarelispor”un yenilmemek için değil, yenmek için oynamasının zamanı gelmiştir. Kırklarelispor”un “En iyi savunma hücumdur” mantığı ile kazanması gerekir. 9 maçta birer puandan 9 puan alacağına 5 maç kazan 15 puan al.

Önümüzdeki hafta Lider Bandırmaspor”un 5 puan gerisinde ve 3. sırada yer alarak play-of mücadelesi veren Adanademirspor Kırklarelispor”un konuğu olacak.  Geçtiğimiz hafta 25 puanla 13. sırada bulunan Ünyespor Adanademirspor”u Adana”da 2-0 yendi. Kırklarelispor”un da bu takımı yenecek gücü olduğuna inanıyorum. Yeter ki cesur futbol oynayarak yenmek istesin.

Kırklareilspor”un muhteşem taraftarı 39 Gençliğin desteğini arkasına alarak bu maçı da, sahasındaki diğer maçları da kazanacağına inancım tam. Ancak  kazanma mantığı ve kazanmayı hedef alan oyun taktiği ile…


25 Şubat 2012 Cumartesi

Türkiye'nin ilk eşek çiftliği Kırklareli"nde kurulacak. Eşek sütü anne sütüne en yakın süt


HABER: Kent-Haber-Kırklareli'de kurulma çalışmaları devam eden Türkiye'nin ilk eşek çiftliğinde süt üretimi yapılacağı bildirildi.

Kırklareli'de ailesinin kurucusu olduğu eşek çiftliğinin danışmanlığını yapan Doç. Dr. Ufuk Usta, 2009 yılında başlanan Türkiye'nin ilk eşek çiftliği kurma projesinde sona yaklaşıldığını söyledi. Televizyonda izledikleri İtalya'daki bir eşek çiftliğinin kendilerine ilham kaynağı olduğunu anlatan Usta, şöyle konuştu:

''Kırklareli'de aldığımız arazi üzerine önceleri inek ve keçilerin bulunduğu bir çiftlik kurma fikrimiz vardı. Ancak piyasa araştırması yaptığımızda bunun ekonomik getirisinin beklediğimizin altında kalması nedeniyle arayışlarımız sürerken, şirket ortaklarımızdan biri İtalya'da bir eşek çiftliğinin varlığını keşfetti. Biz de bunu hem internetten hem de piyasada araştırdık ve araziye 3,5 yıl önce eşek çiftliği kurmaya başladık.''

Bugüne kadar 2,5 milyon lira harcadıklarını, 1,5 milyon lira daha harcayarak çiftliği tamamlamış olacaklarını vurgulayan Usta, ''Proje bittiğinde 1000 eşek kapasiteli bir çiftlik kurmuş olacağız. Çiftliğimizde eşek sütünü elde ettikten sonra, amacımız sütü işleyerek kozmetik ürünler elde etmek'' diye konuştu.

Eşek sayısının gün geçtikçe azalması nedeniyle eşek bulmakta zorlandıklarını çiftlikleri için bugüne kadar 180 eşek toplayabildiklerini anlatan Doç. Dr. Usta, şöyle devam etti:

''Eşek ırkının üretimi zor. Çünkü, 1 yıl gibi bir gebelik süresi var. Damızlık hale gelmesi için 4 yıl geçmesi gerekiyor. Tüm sürünün yüzde 20'si aynı anda sağılabilen bu hayvanların her birinden günde ortalama 1 litre süt alınabiliyor. Bütün bu güçlükleri göğüslemek için planlarımızı yaptık. Piyasadan 3-5'er sağlıklı dişi eşekleri almaya başladık. Şu anda çiftliğimizde 180 eşeğimiz oldu. Çiftliğimizdeki eşeklerimizin 20'si 6 ay içinde doğum yapacaklar ve süt sağımına başlanacak. Bu eşekler zaman içerisinde ezilmiş, yıpranmış, işe koşulmuş hayvanlar. Nesilleri geliştirebilmek ve süt verimi yüksek sağlıklı damızlık eşekler elde edebilmek için çalışmalarımızı bu yönde de devam ettireceğiz. Bunun için zamana ihtiyacımız var. Bu zaman içerisinde biz Türkiye'de yeni bir sağlık, endüstriyel ve üretim sektörü yaratmış olacağız.''

Eşek çiftliği tescillendi

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek olmaları nedeniyle bir çok güçlükle karşılaşmalarına rağmen hepsini bir bir aşmayı başardıklarını ifade eden Doç. Dr. Usta, şunları kaydetti:

''Ülkemizde eşekle ilgili damızlık ve süt üretimi ile ilgili bir mevzuat bulunmuyor. Mevzuat olmadığı için kayıt sistemi de, eşek sütü ve ürünleri ile ilgili bir düzenleme de yok. Bu konuda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü aracılığı ile bakanlıkla temasa geçtik. Bu yeni sektör için henüz bir mevzuat oluşturulmamış olsa dahi, il müdürlüğünün girişimi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının talimatı ile en azından eşek çiftliğimizin tescilini sağlamış olduk.''

Eşek sütünün sağlığa etkisi

Eşek sütünün anne sütüne en yakın süt olduğunu bildiren Usta, sözlerini şöyle sürdürdü:

''eşek sütü, inek sütü ve diğer süt ürünlerine göre yağ ve kazein (süt içinde bulunan bir protein) oranının düşüklüğü nedeni ile sindirimi son derece kolay bir süttür. Eşek sütünün sağlık açısından önemi birçok bilimsel makale ile ortaya konmuştur. Eşek sütünün içerdiği yüksek orandaki immunglobulinler ile bağışıklık sistemi üzerine doğal destekleyici etkisi vardır. Bu etki ile çeşitli alerjik hastalıklarda, sindirim sistemi hastalıklarında, kalp damar sistemi hastalıklarında ve diğer bir çok hastalık durumunda belirgin yarar sağlamaktadır.''

Batıda inek sütü proteini alerjisi olan çocukların beslenmesi ve tedavisinde eşek sütünün kullanıldığına dikkati çeken Usta, ''Vitamin ve mineral yönünden zengin olan eşek sütünün yaşlandırmayı geciktirici özelliği bulunuyor. Avrupa piyasasında buna yönelik krem, sabun ve şampuan gibi bir çok kozmetik ürün kullanıma sunulmuştur'' dedi.

Yaşlanmaya etkisi

Eşek sütünde Türkiye'nin dünya markası olabileceğini savunan Usta, sözlerini şöyle tamamladı:

''Hedefimiz bu hayvanları çoğaltmak, süt üretmek ve sonrasında gıda ve kozmetik sektörüne sunmak. Türkiye, hala bu şansını kaybetmiş değil. Ülkemizde 250-300 bin civarında bir eşek varlığından söz ediliyor. Ülkemizde kısa, orta ve uzun vadeli planlar yapılarak, gül sektöründe olduğu gibi eşek sütü ve eşek sütünden kozmetik üretme şansımız var. Hayvan yetiştirerek süt elde etmek, sütü toz haline getirmek ve butik kozmetik sektörünü kurup bunu iç ve dış piyasa satışını sağlayabiliriz. Erkek yavruları turizm sektörüne verebiliriz veya ihraç edebiliriz. Eşek çiftliklerinin çoğalmasını istiyoruz. Bu alanda Türkiye'ye yılda 500 milyon dolar bir getiri sağlayıp, eşek sütünde dünya markası olabiliriz.''


Eşek sütü üretimi başlıyor

HABER: Kent-Haber-Kırklareli'de kurulma çalışmaları devam eden Türkiye'nin ilk eşek çiftliğinde süt üretimi yapılacağı bildirildi.

Kırklareli'de ailesinin kurucusu olduğu eşek çiftliğinin danışmanlığını yapan Doç. Dr. Ufuk Usta, 2009 yılında başlanan Türkiye'nin ilk eşek çiftliği kurma projesinde sona yaklaşıldığını söyledi. Televizyonda izledikleri İtalya'daki bir eşek çiftliğinin kendilerine ilham kaynağı olduğunu anlatan Usta, şöyle konuştu:

''Kırklareli'de aldığımız arazi üzerine önceleri inek ve keçilerin bulunduğu bir çiftlik kurma fikrimiz vardı. Ancak piyasa araştırması yaptığımızda bunun ekonomik getirisinin beklediğimizin altında kalması nedeniyle arayışlarımız sürerken, şirket ortaklarımızdan biri İtalya'da bir eşek çiftliğinin varlığını keşfetti. Biz de bunu hem internetten hem de piyasada araştırdık ve araziye 3,5 yıl önce eşek çiftliği kurmaya başladık.''

Bugüne kadar 2,5 milyon lira harcadıklarını, 1,5 milyon lira daha harcayarak çiftliği tamamlamış olacaklarını vurgulayan Usta, ''Proje bittiğinde 1000 eşek kapasiteli bir çiftlik kurmuş olacağız. Çiftliğimizde eşek sütünü elde ettikten sonra, amacımız sütü işleyerek kozmetik ürünler elde etmek'' diye konuştu.

Eşek sayısının gün geçtikçe azalması nedeniyle eşek bulmakta zorlandıklarını çiftlikleri için bugüne kadar 180 eşek toplayabildiklerini anlatan Doç. Dr. Usta, şöyle devam etti:

''Eşek ırkının üretimi zor. Çünkü, 1 yıl gibi bir gebelik süresi var. Damızlık hale gelmesi için 4 yıl geçmesi gerekiyor. Tüm sürünün yüzde 20'si aynı anda sağılabilen bu hayvanların her birinden günde ortalama 1 litre süt alınabiliyor. Bütün bu güçlükleri göğüslemek için planlarımızı yaptık. Piyasadan 3-5'er sağlıklı dişi eşekleri almaya başladık. Şu anda çiftliğimizde 180 eşeğimiz oldu. Çiftliğimizdeki eşeklerimizin 20'si 6 ay içinde doğum yapacaklar ve süt sağımına başlanacak. Bu eşekler zaman içerisinde ezilmiş, yıpranmış, işe koşulmuş hayvanlar. Nesilleri geliştirebilmek ve süt verimi yüksek sağlıklı damızlık eşekler elde edebilmek için çalışmalarımızı bu yönde de devam ettireceğiz. Bunun için zamana ihtiyacımız var. Bu zaman içerisinde biz Türkiye'de yeni bir sağlık, endüstriyel ve üretim sektörü yaratmış olacağız.''

Eşek çiftliği tescillendi

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek olmaları nedeniyle bir çok güçlükle karşılaşmalarına rağmen hepsini bir bir aşmayı başardıklarını ifade eden Doç. Dr. Usta, şunları kaydetti:

''Ülkemizde eşekle ilgili damızlık ve süt üretimi ile ilgili bir mevzuat bulunmuyor. Mevzuat olmadığı için kayıt sistemi de, eşek sütü ve ürünleri ile ilgili bir düzenleme de yok. Bu konuda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü aracılığı ile bakanlıkla temasa geçtik. Bu yeni sektör için henüz bir mevzuat oluşturulmamış olsa dahi, il müdürlüğünün girişimi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının talimatı ile en azından eşek çiftliğimizin tescilini sağlamış olduk.''

Eşek sütünün sağlığa etkisi

Eşek sütünün anne sütüne en yakın süt olduğunu bildiren Usta, sözlerini şöyle sürdürdü:

''eşek sütü, inek sütü ve diğer süt ürünlerine göre yağ ve kazein (süt içinde bulunan bir protein) oranının düşüklüğü nedeni ile sindirimi son derece kolay bir süttür. Eşek sütünün sağlık açısından önemi birçok bilimsel makale ile ortaya konmuştur. Eşek sütünün içerdiği yüksek orandaki immunglobulinler ile bağışıklık sistemi üzerine doğal destekleyici etkisi vardır. Bu etki ile çeşitli alerjik hastalıklarda, sindirim sistemi hastalıklarında, kalp damar sistemi hastalıklarında ve diğer bir çok hastalık durumunda belirgin yarar sağlamaktadır.''

Batıda inek sütü proteini alerjisi olan çocukların beslenmesi ve tedavisinde eşek sütünün kullanıldığına dikkati çeken Usta, ''Vitamin ve mineral yönünden zengin olan eşek sütünün yaşlandırmayı geciktirici özelliği bulunuyor. Avrupa piyasasında buna yönelik krem, sabun ve şampuan gibi bir çok kozmetik ürün kullanıma sunulmuştur'' dedi.

Yaşlanmaya etkisi

Eşek sütünde Türkiye'nin dünya markası olabileceğini savunan Usta, sözlerini şöyle tamamladı:

''Hedefimiz bu hayvanları çoğaltmak, süt üretmek ve sonrasında gıda ve kozmetik sektörüne sunmak. Türkiye, hala bu şansını kaybetmiş değil. Ülkemizde 250-300 bin civarında bir eşek varlığından söz ediliyor. Ülkemizde kısa, orta ve uzun vadeli planlar yapılarak, gül sektöründe olduğu gibi eşek sütü ve eşek sütünden kozmetik üretme şansımız var. Hayvan yetiştirerek süt elde etmek, sütü toz haline getirmek ve butik kozmetik sektörünü kurup bunu iç ve dış piyasa satışını sağlayabiliriz. Erkek yavruları turizm sektörüne verebiliriz veya ihraç edebiliriz. Eşek çiftliklerinin çoğalmasını istiyoruz. Bu alanda Türkiye'ye yılda 500 milyon dolar bir getiri sağlayıp, eşek sütünde dünya markası olabiliriz.''


 FARUK CEYLAN"IN KALEMİNDEN KIRKLARELİ VE KIRKLARELİSPOR HABERLERİNİ TAKİP ETMEK İSTİYORSANIZ ADRESİNİZ ANAYURT GAZETESİ.
ANAYURT GAZETESİNİ, VİLAYET KARŞISINDA SERKAN BÜFEDEN, DİNGİLOĞLU PARKI KARŞISI MUSA-CAVİT KUTAR"DAN, KARAUMUR CADDESİ GÖK KUŞAĞI KIRTASİYE VE KİTAP EVİNDEN, OTO GAR BÜFEDEN ALABİLİRSİNİZ. ÜSTELİK ANAYURT GAZETESİ SADECE 25 KURUŞ. 

22 Şubat 2012 Çarşamba

Başkan Çağlayan, "Gar Binasındaki Atatürk büstü yazısı çalınmamış, kendiliğinden düşmüştür"

Faruk CEYLAN-Kırklareli Belediye Başkanlığının servis ettiği Atatürk Büstünün yazısı çalındı haberi üzerine kendisiyle görüştüğümüz Cavit Çağlayan,

“Benim kanaatime göre Kırklareli nde böyle bir menfii saldırı olabileceğini sanmıyorum.

Kırklareli nin halkı Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Atatürk e sahip çıkar.  Atatürk Selanik”lidir. Bizim hemşerimizdir. Saldırı olduğu kanaatinde değilim. Geçtiğimiz günlerde aşırı yağışların ve eksi 10, eksi 15 derecede ki soğukların etkisi ile yapıştırma yazıların aralarına su sızmasından dolayı yavaş yavaş açılmış olabilir.  Birden bire düşmüş olabilir. Benim Emniyet yetkililerinden ve büstün  yakınında bulunan işletmeden aldığım bilgi herhangi bir saldırı olamayacağı ve bunun kendiliğinden düştüğüdür. Bana da bu mantıklı geliyor. Fiberglas malzemeden yapılan yazının yerine şimdi döküm pirinç malzemeden daha iyisini  yaptıracağız.” Dedi.
Başkan Çağlayan’a, Atatürk büstündeki yazının  çalındığı ve bu saldırıdan üzüntü duyduklarını belirten mail”i Belediye halkla ilişkiler biriminden basın mensuplarına servis edildiğini sorduğumuzda, Başkan Çağlayan doğrudan benim bilgim yoktur, ya bize gelen bir mail aktarılmış olabilir, ya da o an için bulunan malzemeye göre çalınmış olarak algılanmıştır. Belediyeden yansıyan yanlış bir değerlendirme olmuş olabilir.

Büstün yakınında bulunan umumi tuvalet işletmecisi de büstte bulunan yazının saldırı sonucu olmadığını kendiliğinden düştüğünü söyleyerek bir saldırı olmadığını doğrulamıştır. 

Bizi arayarak, ofisimize gelerek saldırıya tepki veren vatandaşlarımıza ve kamuoyuna olayın herhangi bir saldırı ile alakası olmadığını duyururuz. Olay Belediye Başkanlığının yanlış değerlendirmesi sonucu tarafımıza ulaşan mailden kaynaklanmış, yanlışlık Belediye Başkanlığı tarafından da kabul edilmiştir.  


Kırklarelispor"un Denizli galibiyeti haberi. ANAYURT Gazetesinden

21 Şubat 2012 Salı

Atatürk büstünün yazısı çalındı.

Faruk CEYLAN-Kırklareli  Festival Alanı Gar Binası yanında bulunan Atatürk Büstünün kaidesinde asılı olan yazı çalındı.

Son zamanlarda Atatürk'e karşı yapılan  saldırıların, Atatürk”ü çok seven ve kültür kenti olan Kırklareli”nde meydana gelmesi halkın büyük tepkisi ile karşılandı.

Ofisimize bizzat gelen,telefon ve mail”le ulaşan çok sayıda vatandaş tepkilerini dile getirerek, “ Saldırılar Atatürk”e olan sevgimizi azaltmaz, daha da arttırır” dediler.

Kırklareli”nde “ Okullar hayat olsun “ projesi imzalandı.

Faruk CEYLAN-Kırklareli Halk Eğitim Merkezi’nde Vali Mustafa YAMAN, Belediye Başkanı Av. Cavit ÇAĞLAYAN, İlçe- Belde Belediye Başkanları, İlçe Kaymakamları, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul ÇETİNTAŞ, Ticaret Borsası Başkanı Turhan ALTINTEL, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim KORKMAZ’ ın ve Orman İşletme Müdürü ve okul müdürlerinin katılımlarıyla gerçekleşen “ Okullar Hayat Olsun” Projesi Tanıtım ve Protokol İmza Töreni gerçekleşti.
Projenin Amacının; Okulların; velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması, öğrenciler ve yetişkinler için birer “ hayat boyu öğrenme merkezi” ve eğlenme-dinlenme aktivitelerine imkan veren “ yaşayan güvenli alanlar” haline dönüştürülmesi amacıyla yapılacak iş ve işlemlerin sağlıklı yürütülebilmesi için ilgili tarafların protokol anlaşması imzalanması toplantısı olarak gerçekleştirildi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan toplantıda; Okul Bahçeleri ve Projenin Tanıtımı Konulu sine vizyon gösterisinden sonra Projenin Tanıtım Videosu ve Konya Karatay Kocatepe İlköğretim Okulundaki projenin pilot uygulama görüntülerinin ardından ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim KORKMAZ açılış konuşması yaptı.
İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim KORKMAZ konuşmasında; “Milli Eğitim Bakanlığımızın, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Belediyelerle birlikte 13 Aralık 2011 tarihinde imzalamış olduğu Okullar Hayat Olsun Projesi, Merkezde; Kırklareli Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası, Kırklareli Ticaret Borsası ve belde belediyeleri ile İlçeler düzeyinde ise; İlçe Belediye Başkanlıkları, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Orman İşletme Şeflikleri, Belde Belediye Başkanlıkları ve Sivil Toplum Örgütleri taraflarınca imza altına alınacaktır.” dedi.
Bu projeyle halkımızın çok istifade edeceği, mahallemizin daha yaşanabilir, sosyal bir mahalle, okullarımıza aidiyet duygusuyla bağlı, toplumla bütünleşmiş bir yapı kazandırmanın önündeki engellerden birisinin daha kaldırılmış olacağı, ve elde edilmiş kazanımları bu projeyle hep birlikte hayata geçirildiği için mutlu olduğunu belirten KORKMAZ; katkısı olan tüm temsilcilere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
Daha sonra Belediye Başkanı Av. Cavit ÇAĞLAYAN yaptığı konuşmada; bu projenin Türkiye çapında bir proje olduğunu, il ve ilçelerde uygulanmasından Belediyelerin de sorumluluğunun olduğunu ve bu anlamda en önemli görevin Belediyelere düştüğünü vurgulayan Cavit ÇAĞLAYAN; projenin ana amacının okullarımızın eğitim-öğretim saatleri dışında da topluma açık hale gelmesi olduğunu belirtti. Belediye olarak okul bahçelerine sosyal yaşantı alanları, peyzaj düzenleme ile topluma açılmasının bu protokol ve mevzuat gereği bunu mümkün kıldığını iletti. Projenin Kırklareli halkına hayırlı olmasını dileyerek sözlerine son verdi.
İl ve İlçe Belediyelerin katılımları ile imzalanan protokolden sonra Vali Mustafa YAMAN konuşmasında; hayatın eğitimle başladığını ve ömür boyu sürdüğünü eğitim mekansız olsa da mekanlara ihtiyacımız olduğunu ve bu sürecin ölene kadar devam ettiğini belirten Vali Mustafa YAMAN, proje süresinin 5 yıl olduğunu ve artık okullarımızın daha güçlü ve yaygın bir şekilde kullanılacağını, okul bahçelerinin ise yaşayan güvenli alanlara dönüşeceğini belirtti. Bu proje ile kurumlarımızın kendilerine düşeni paylaşacağını, ilimiz ve ülkemiz için önemli bir kazanç olduğunu iletti.
Toplu fotoğraf çekimi ve ikramlardan sonra toplantı sona erdi.

19 Şubat 2012 Pazar

Mahalli kulüplerin yaşaması için destek şart.

Tribün

Faruk Ceylan

Trakya”nın 2.ligde tek temsilcisi Kırklarelispor Denizli Belediyesporu yenerek taraftarının yüzünü güldürdü. Haftalardır son dakilarda, uzatma dakikalarında yediği gollerle puan kaybeden ve ligin dibine doğru giden yeşil beyazlılar, bu hafta aldığı üç puanla hem derin bir nefes aldı, hem de şanssızlığını kırarak gelecek haftalar için umutlandı.

90 da, 90+2 de kaybettiği puanlara rağmen taraftarının desteğini kaybetmeyen Kırklarelispor da hedef vefakar taraftarı 39 gençliğin muhteşem desteği ile sahasında maç kaybetmeyip, yeni geldikleri 2.ligde kalmak.

Kırklareli”nprofesyonel ligden amatör lige düşerek uzun yıllar yeniden profesyonel lige çıkmak için mücadele etmişti.

Düşmenin kolay,çıkmanın bir o kadar zor olduğu liglerde mahalli kulüplerin kalıcı olmasının bedeli maddi imkan. Maddi imkansızlık ne kadar mücadele edilse de maalesef istenmeyen sonucun tezahürü oluyor.

Kırklareli”nin bu iki güzide ekibinin de liglerde kalıcı olması,üst liglere yükselmesi için maddi olarak desteklenmesi şart.

Kamu kurum ve kuruluşlarının, özel sektörün ve taraftarın desteği ile Kırklareli takımlarının başarılı olacağı kesin. Mevcut imkanlara göre verdikleri mücadele de ortada.
Kırklarelispor a, Lüleburgazspor a ve taraftarına verdikleri mücadele de başarılar diliyor, gelecek haftalarda da hepimizi sevindirecek sonuçlar almalarını temenni ediyorum.
in 2. ligde temsilcisi Kırklarelispor”la, 3.ligde temsilcisi Lüleburgazspor”un kümede kalma mücadelesi içinde zor günler yaşaması taraftarını üzüyor. Kırklareli”nin iki temsilcisi de

Günde Ortalama 2008 Çift Evleniyor ! İstanbul 2011 de evlilik şehri olarak bilinen Las Vegası geçti en çok evliliğin gerçekleştiği şehir oldu.


İstanbul 2011 de evlilik şehri olarak bilinen Las Vegası geçti en çok evliliğin gerçekleştiği şehir oldu.
Bizde bu denli önemli bir sektörü sizler için incelemek istedik.
Evlililik hazırlıkları gelinlikten, mutfak eşyasına, mobilyadan, mücevhere  kadar pek çok farklı detayın buluştuğu belkide hayatımızın en büyük organizasyonu. Kimimiz sade bir düğünle evlenip, yeni evini dekora etmeye yoğunlaşıyor kimi hayatta bir kez oluyor diyerek hiç bir detayı atlamıyor. Kesin olan tüm çiftler  kendi limitleri içinde en iyisini yapmaya çalışıyor.

Bu aynı zamanda ailelerin bir prestij göstergesi. Nüfuslarını saygınlıklarını çocuklarının düğünü vesilesiyle gözler önüne seriyorlar. Bu kültürel geleneksel etkenlerle Türkiyenin neresine giderseniz gidin düğüne, evliliğe verilen önemi görürsünüz. Kentli veya kasabalı olmak bu seramoniye verilen değeri değiştirmiyor bölgeye göre farklı detaylar katıyor.

Her yıl Türkiye de ortalama 600 bin çift evleniyor, sadece  bunun 120 bini İstanbul da evleniyor.

Ortalama evlilik yaşı erkeklerde 26, kadınlarda 23
Türkiye de günde ortalama 2008 Çift Evleniyor , bu rakam saatte 84'e, dakikadaysa 1.4'e denk geliyor.

Bu rakamlar ışığında rahatlıkla söyleyebileceğimiz bir ülke gerçeğimiz var; düğün ve evlilik sektörü tıpkı inşaat, otomotiv, turizm gibi başlı başına  büyük bir sektör ve pek çok iş kolunun ana geçim kaynağı. Özellikle parakendecilerin vazgeçilmezi.

Ekonomik göstergeler nasıl olursa olsun çiftler kutlama yaparak evlenmeyi tercih ediyor.

Harcama kalemleri bu kadar çok olunca yeni sektörler, dünya ölçeğinde yeni uygulamaları da beraberinde getiriyor. Mesela nikah şekeri ; bildiğimiz  tül ve biblolarla süslenen klasik nikah şekeri yerini yıllarca saklanacak veya işlevsel olarak kullanılacak düğün anı hediyelerine dönüşüyor. Yurt dışında 'Wedding Favors' adı ile anılan bu konsept düğün hediyeleri bazen bir anahtarlık bazen bir lavanta kesesi bazen bir resim çerçevesi olarak karşımıza çıkıyor.
Elit Nikah Şekeri firması bu düğün anı hediyelerini tasarımla birleştiren bir marka. Düğün hediyeniz olarak sunabileceğiniz yüzlerce varolan çeşidinin yanısıra
sadece sizin istekleriniz doğrultusunda  tamamen kişiye özel nikah şekerleride tasarlıyor.

http://www.elitnikahsekeri.com/ adresinden ne kadar farklı nikah şekerleriniz olabileceğini görebilirsiniz.
Bir kutu çikolatayı deniz konseptli bir düğüne özel deniz yıldızları ile süslüyor, gelin damat şeklinde metal kutularda farklı ikramlarla hediye edebilir, düğününüze özel bir Şeker Büfesi siparişi verebilirsiniz.
Son yılarda Kına Geceleri ve Bekarlığa Veda Partileri de çok moda. Elit Nikah Şekeri firmasının bu konsepte özel pek çok ürünü de mevcut.

Tüm çiftlerin yıllarca hatırlanacak bir düğün istemeleri halinde  nikah şekeri seçimleri ile bunu başarmaları mümkün.

Kırklarelispor Denizli Belediye’yi Lokman’la vurdu. 1-0



Stat: Atatürk

HAKEMLER: Bora Aladağ (6), Evren Tutkun (6),Murat Orhan  (6)

Kırklarelispor: Ali Şan **** Hasan Can **** Hüseyin *** Yunus *** Murat *** (Dk. 80 Recep *) Yavuz **(Dk. 62 Serdar **) Berkan ** (Dk. 79 Osman *) Lokman **** Enis *** Hasan Erdi *** Serkan Sönmez ***

Denizli Belediyespor: Ahmet ** Şevket *(Dk. 82 Çağrı *) Hasan ** Salim ** Selçuk ** Ekrem * Uğur  * Muharrem * (Dk. 46 Ömer **) Ozan *(Dk. 36 İbrahim **) Eray *
Ali Can *

GOL: Dk. 17 Lokman (Kırklarelispor)

Faruk CEYLAN- Kırklareli-Anayurt-Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta dört haftadır kazanamayan ve küme düşme hattına yaklaşan Kırklarelispor, saha ve seyirci avantajını kullanarak  Denizli Belediyespor’u
 1-0 mağlup etti ve puanını 26’ya çıkararak tehlike bölgesinden uzaklaşmak için umutlandı. Kırklarelispor’un arkasında iki takım 24 puanda, bir takım 23 puanda ve bir takımda 22 puanda kümede kalma mücadelesi yapıyor.
 Kırklarelispor Antrenörü Bilgin Erdem Kırklarelispor’un gerçek yerinin burası olmadığını, puan tablosunda üst sıralarda bulunması gerekecek güce sahip oldukları halde tehlike bölgesinde bulunmalarının sebebinin şanssızlık olduğunu  belirtti.
Erdem konu ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Güçlü bir takımız. Ancak şanssızlıklar yakamızı bırakmadı. Kaybettiğimiz maçlara bakarsanız yarısından fazlası 90. dakikalarla uzatma dakikalarında. Kazanacağımız bir çok maçı galip durumdayken 92, 93. dakikalarda yediğimiz gollerle berabere bitirdik. Zirve mücadelesi yapmamız gerekirken tehlikeli bölgelerde yer alıyoruz. Üç hafta kazanacağımız maçları berabere bitirdik. Geçtiğimiz hafta 88. dakikada maç kaybettik. Sahamızda 92. dakikada maç kaybettik. Bu hafta güzel bir oyunla Denizli’yi yenerek 3 puan aldık. Bu maçla şanssızlığımıza son vereceğimize inanıyorum. Kırklarelispor kesinlikle küme düşmeyecektir.
Müthiş destekleri ve takımlarına olan inançlarından dolayı 39 geçliğe candan teşekkürler ederim. Onlar bizim sahada 12. oyuncumuz. Desteklerini sürdürsünler, bizde onlara layık olmak için elimizden geleni yapacağız.” Dedi.

18 Şubat 2012 Cumartesi

Kırklareli'nin havası da kirlendi.



Faruk CEYLAN-Kırklareli-Anayurt-Kırklareli'nde kış mevsimlerinin en soğuk günlerini yaşanırken, evlerin bacalardan çıkan zehirli gazlar, Kırklarelinin havasını gün geçtikçe kirletiyor.
Özellikle gece saatlerinde adeta bir sis gibi etrafı kaplayan Karbonmonoksit Gazı, vatandaşların temiz hava solumasına da engel oluyor. Kırklarelinin üstüne karabulut gibi çöken ve sis gibi görülen Karbonmonoksit Gazı, bir yandan cadde ve sokaklarda bulunan vatandaşların sağlığını ciddi derece tehdit ederken öte yandan da hava kirliliğinde artış meydana getiriyor.
Vatandaşlar nefes almakta zorluk çektiklerini belirterek, kullanılan sahte ve ucuz kömürlerden çıkan Karbonmonoksit Gazlarının sis görüntüsü oluşturarak başta insan sağlığı olmak üzere bitki ve hayvan sağlığı üzerinde de olumsuz etki meydana getirdiği ifade edildi.
Vatandaşlar, özellikle akşam saatlerinde yakılan soba ve kaloriferlerin oluşturduğu hava kirliğindeki artışın biran önce önlenmesi gerektiği konusunda yetkililere çağrıda bulundu.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Gürşan'dan Esnaf Ziyareti


Faruk CEYLAN-Milletvekili  Şenol Gürşan,  AK Parti Kırklareli İl Başkanı Emin Tunç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı Başkanı Hamit Orakçı ve yönetim kurulu üyeleri  kent merkezindeki esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinlediler.
Milletvekili Şenol Gürşan, milletvekili seçilmeden önce  milletten kopmayacağı yönünde söz verdiğini ve sözünde durarak her fırsatta seçmeniyle buluştuğunu ve asla halktan kopmayacağını söyledi. 
Kırklareli Ak Parti Milletvekili Şenol Gürşan gazetemize şu açıklamayı yaptı; 
"Yaklaşık 3 haftadır yurt dışı ziyaretlerim nedeniyle bölgeye gelemedim. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile yurt dışına gittim. Bu geziler benim Kırklareli'ne gelmemi biraz geciktirdi. TBMM'deki yoğun meclis çalışmaları ve kış şartları Kırklareli'ne gelemememde de etkili oluyor ama bulduğum her fırsatı Kırklareli'li hemşehrilerimle değerlendirmeye çalışıyorum. Onların dertlerini tespit edip çözmek için elimden gelen gayreti gösteriyorum.

Ziyaretlerim sırasında Vali Mustafa Yaman ile kentin sorunları ile ilgili bir görüşmede  yaptım. " dedi.

10 Şubat 2012 Cuma

Onur Anıl Şengül üç yılda Amatör Kümeden Bank Asya 1. Lige geldi.

Faruk CEYLAN-2009 yılında Kırklarelispor forması giyen ve oyuna son 15-20 dakikalarda girerek 13 gol atıp Kırklarelisppor’un Süper amatör ligden 3.lige çıkmasında büyük katkısı olan genç futbolcu Onur Anıl Şengül, Kırklarelispor’dan sonra Çanakkale Çanspor’a transfer oldu. Uzun bir sakatlık döneminden sonra da ligde 12 gol, Play-ofta da 4 gol atarken Çanspor’un en sevilen futbolcusu oldu. Çanspor’da dikkatleri çeken Onur Anıl, Bal ligi takımlarından Elbistan’la anlaştı.  Burada oynadığı güzel futbolu ve golleriyle  kendisini takip eden Bank Asya 1.lig takımlarından Kayseri Erciyes’le anlaşarak imza atan genç onur, Amatör ligde başladığı futbol hayatını çok kısa sürede Bank Asya 1.ligine taşıdı.
Kendisiyle görüştüğümüz Onur Anıl, “ Çok çalıştım  son 3 yıldır futbolla yattım, futbolla kalktım. Kırklarelispor’da yedek kulübesinde maça girmek için beklerken hiç küsmedim. Verilen 10-15 dakikalık fırsatları çok iyi değerlendirdim.  Kulübede beklerken hedefimi koydum. Önce Bank Asya, sonra süper lig dedim.  Allah’ şükür hedefimin birinci ayağını gerçekleştirdim. Şimdi gollerimi yeni takımım Kayseri Erciyes için atacağım ve bundan sonraki hedefim, Allah izin verirse süper lig olacak” dedi.
Onur Kırklarelispor’un süper amatörden 3.lige çıktığı yıl Kırklarelispor yöneticiliği yapan, Gazetemiz Kırklareli temsilcisi Faruk Ceylan’ın o günlerde en büyük destekçisi olduğunu söyleyerek;
  Kırklarelispor’da son 10, 15 dakikalarda fırsat bulduğumda Faruk abi bana, hadi koçum sana güveniyorum. Girdiğin gibi golünü atacaksın diyor ve beni ateşliyordu. Her defasın da da ya golü buluyor takımımı  galibiyete taşıyordum, ya da gol pası veriyordum. Onun desteğini unutmam mümkün değil. Buradan Faruk Ceylan ağabeyime de, Anayurt Gazetesine de teşekkürlerimi gönderiyor, Anayurt Gazetesi muhabirlerinin beni artık Kayseri’den takip etmesini istiyorum. Çünki iyi işler yapacağım. “ dedi.



Demirköy'de kar kalınlığı 2 metreye ulaştı.


Faruk CEYLAN- Demirköy'de  kar kalınlığı  merkezde 80 cm, yüksek kesimlerde 2 metreye ulaştı.
Demirköy Belediyesi, İl Özel İdaresi, Karayolları 15. Şube Şefliği ekiplerinin, kent merkezinde, köy yollarında ve İğneada-Demirköy-Kırklareli yolarında karla mücadele çalışmalarını sürdürdüğü. İl genelinde ulaşıma kapalı bulunan 37 köy yolundan 31'inin  yapılan  çalışma sonunda açıldığı öğrenildi.

İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı bulunan Avcılar Köyü, Sislioba Köyü, Limanköy ve Beğendik Köyü ile Merkez ilçeye bağlı Çağlayık Köyü ve Şükrüpaşa Köy yolunun açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri deTürkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olan Dereköy Sınır Kapısını açık tutmak için tuzlama ve küreme çalışmalarını sürdürüyor.

Polis, araç sürücülerini uyararak, araçların zincirsiz trafiğe çıkmasına izin vermiyor.
Kırklareli Merkezi'nde şiddetli fırtına etkisini devam ettiriyor. ilçeler de kar yağışı aralıksız devam ediyor. Demirköy ve Kofçaz’da okullar tatil edildi.

 Kara teslim olan Demirköy'de fırtınaı kıyı şeridinde bulunan yerlerde büyük zarara yol açtı. Rüzgarın oluşturduğu dalgaların boyları 10 metreye kadar ulaştığı belirtildi. .


Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesine Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Dekan olarak atandı.

Faruk CEYLAN-YÖK Genel Kurulu, Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesine Prof.Dr.Şaban Teoman Duralı’yı Dekan olarak atadı.
Teoman Duralı, 1947 Zonguldak doğumlu olup, İstanbul Üniversitesi'nde biyoloji ile felsefe alanlarında öğrenim gördükten sonra adı geçen yükseköğrenim kurumunun Felsefe bölümünde 1975'ten beri öğretim üyeliği yaptı. Ayrıca Duralı, Kazakistan’da hizmet veren Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde de bir süre görev yaptı.
Duralı'nın kitaplaşmış çalışmaları sırasıyla şu şekilde; Canlılar Sorununa Giriş (İstanbul 1988); Biyoloji Felsefesi (Ankara 1992); Aristoteles’te Bilim ve Canlılar Sorunu (İstanbul 1995); A New System of Philosophy-Science from the Biological Standpoint (Peter Lang; Vienna, Bern, New York 1996), Felsefe-Bilim’e Giriş, Çağdaş Küresel Medeniyet- Çağdaş Küreselleştirilen İngiliz-Yahudi Medeniyeti.
 

8 Şubat 2012 Çarşamba

Çağlayan, kansere dikkat çekti


Kırklareli’nin CHP’li Belediye Başkanı Avukat. Cavit Çağlayan, 04 Şubat Dünya Kanser Günü sebebi ile bir mesaj yayınladı.

Faruk CEYLAN -Çağlayan mesajında; ‘’Bilindiği üzere kanserli hastalarda hücre, canlının zararına çoğalarak, organların işlevlerini yapmalarını engeller. Kanser hastalığı son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla yayılmakta ve yakın gelecekte en büyük sağlık sorunu olarak önümüze çıkacaktır endişesini birçoğumuz yaşıyoruz.” dedi.
Çağlayan, başta sigara ve alkol içenler, dengesiz ve düzensiz beslenenler, hareketsiz bir yaşam sürdürenler, korunmasız güneş ve röntgen ışınları altında uzun süre kalanlarda hastalığın daha çok görüldüğünü biliyor, okuyoruz.Kanser, risk seviyesi yüksek bir hastalık olması nedeni ile halk sağlığı yönünden önemlidir.. Kanserle savaşabilmek ile zararlarını azaltabilmek için halkımıza hastalığın önemini ve kanserle savaş yollarını, kamu spotları ve daha ilköğretim çağından başlamak üzere anlatmak gerekir” dedi.

5 Şubat 2012 Pazar

Kırklareli Anneler Derneğinden Eğitime katkı yemeği

Faruk CEYLAN-Kırklareli-Anayurt- Kırklareli Anneler Derneği Başkanlığından Restoran 288’de Eğitime katkı yemeği düzenlendi. Yemeğe Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ın eşi Gülseren Yaman, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın eşi Figen Çağlayan,Vali Yardımcısı eşleri Emel Köksal,Sema Öztürk ve Sıdıka Gültekin, Babaeski Kaymakamı eşi Sevim Alkan,Lüleburgaz Kaymakamı eşi Rahime Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda eğitim gönüllüsü Kırklareli bayanlarla, Anneler Derneği üyeleri katıldılar.
Yemekte bir konuşma yapan Başkan Aynur Yadalı eğitim gönüllülerine teşekkür etti. Başkan Yadalı gazetemize de şu açıklmayı yaptı. “ Valimizin, kaymakamlarımızın, Belediye Başkanımızın eşlerine ve Ak Parti İl Başkanlığına eğitime sağladıkları katkıdan dolayı gazeteniz aracılığı ile teşekkür etmek istiyorum. Yemeğimizin çok kısa bir zamanda düzenlenmesinde sağladığı katkılardan dolayı Valimiz Mustafa Yaman’ın eşi Gülseren Yaman hanımefendi başta olmak üzere katılan ve katkı sağlayan tüm bayanlara  Derneğimiz  adına şükranlarımızı sunuyorum.
Biz dernek olarak tüm eğitim gönüllülerini sık sık bir araya getirerek Kırklareli’nde maddi imkansızlıktan dolayı okuyamayan çocuklarımızın okuması, iyi bir eğitim alması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu mücadelede gördüğümüz destekle yolumuza devam edeceğiz. “ dedi.

Kırklarelispor 90 + 2’de yıkıldı.

Kırklarelispor 0 Fethiyespor 1

Kırklarelispor
Faruk CEYLAN-Spor toto 2.lig Kırmızı grupta Trakya’nın tek temsilcisi Kırklarelispor son iki hafta aldığı deplasman beraberliklerinden sonra zirve mücadelesi yapan Fethiyespor’a 90+2. dakikada yediği golle teslim oldu.
Kırklareli Atatürk stadındaki puan mücadelesinde Kırklarelispor rakibini yenerek puan cetvelindeki alt sıralardan kurtulmayı, Fethiyespor’da Kırklareli’nden 3 puanı koparıp Bandırmaspor ile yaptığı zirve yarışından kopmamayı hedefledi. İki takımda kontrollü bir futbol ortaya koydu. Tarafların hata yapmadan gol atmayı hedefledikleri mücadelede iki tarafta yakaladığı yüzde yüzlük gol fırsatlarını değerlendiremedi.  Kırklarelispor’un karşı karşıya yakaladığı net üç gol pozisyonunu değerlendirememesi  taraftarına saç baş yoldurdu.
Taraftar gurubu 39 Gençlik yeri göğü yeşil-beyaz sesleriyle inletti ve üzerine düşen desteği son dakikaya kadar verdi.
Fethiyespor
Maçın normal süresi 0-0 sona erdi. Dört dakikalık uzatma bölümünün 2. dakikasında (92.dk.) Murat  Fethiyespor’a hayat getiren golü  Kırklarelispor filelerine gönderdi ve takımına 3 puanı kazandırdı.  Lider Bandırmaspor’un sahasında Adanademirspor’a kaybetmesiyle, puanını 33’e yükselten Fethiyespor Liderle arasındaki puan farkını da 1’e düşürdü ve şampiyonluk yarışında bende varım dedi.
Lideri sahasında yenen Adanademirspor’da 32 puanla zirve yarışını 3. Sırada sürdürdü.
Saha ve seyirci avantajına rağmen  Fethiyespor’a 3 puan kaptıran Yeşil beyazlı ekip 23. Puanda kalarak 11. Sıraya geriledi ve tehlike bölgesine yerleşti. Son sıralardan kurtulma mücadelesi veren 20 puanlı Çankırıspor, 19 puanlı Ünyespor, Beypazarıspor ve Eyüpspor’da Kırklarelispor’un ardında sıralamada yerini aldı.

Hakemler:  Deniz Ateş Bitnel ***  Oktay Önge *** Candaş Elbil ***
Kırklarelispor :  Alişan ** Berkan ** Taner * Hasan Can *** Serkan Sözmen ** Yunus ** Murat Tiraki ** Enis * (Dk.56 Lokman *)  Serdal * (Dk.85 Hüseyin *) Serkan Turhan *
 (Dk.74 Recep *) Yavuz **
Fethiyespor :  Fatih ***  Sabri Gümüşsoy ***  Sabri Turgut ***  Abdullah ** Onur ** ( Dk.83 Atakan *)  Uğur* (Dk.66 Engin **) Salim * (Dk.56 Samed **)  Serkan ** Deniz **
Selahattin ** Murat ***
Sarı Kartlar : Dk.76 Yavuz, Dk.87 Yunus (Kırklarelispor)
Dk.50 Sabri Gümüşsoy, Dk.60 Deniz  (Fethiyespor)
Gol : 90+2 Murat

3 Şubat 2012 Cuma

Kırklarelispor antrenörü Erdem “Kırklarelispor’un her takımı yenecek gücü var.”

Faruk Ceylan-Spor Toto 2. Lig Kırmızı grupta  Trakya’nın tek temsilcisi  İkinci yarıda üst üste iki deplasmandan puanla dönerek evindeki ilk maçında Pazar günü Fethiyespor’la karşılaşacak.
Kırklarelispor’da hedef Fethiyespor’u yenerek hem 3 puanı cebine koymak, hem de ikinci yarıda yenilmezliğini sürdürmek.
Sahsında  takımlarını izlemeyi özleyen 39 Gençlik’te Fethiye maçı için özel hazırlıkla içinde olup mükemmel bir görsel şov hazırlığı peşinde. Hazırlıklar hakkında bir açıklama yapmayan 39 gençlik “ Takımımıza sürpriz bir karşılama yapacağız. Herkesi Pazar günü Atatürk stadına bekliyoruz.” Diyor.
Antrenör Bilgin Erdem’de Kırklarelispor’un ikinci yarıda yenilmediğini ve iki maçtan da puanla ayrıldığını belirterek, “ 5 haftadır kalemizde gol görmüyoruz. Deplasman maçlarımızdan da eli boş dönmüyoruz. Amacımız iç sahada ki maçlarımızı da kazanarak yükselişe geçmektir. Fethiyespor  puan cetvelinde ikinci sırada bulunuyor ama bizim için çok da önemli değil. Kızılcahamam’da 2. sıradaydı, Ankara’da 2-0 yendik. Kırklarelispor’un her takımı yenecek gücü var. Bu maçı kazanarak zirve yürüyüşümüz sürecek” dedi.
Erdem tarftarın sahada 12. oyuncuları olduğunu ve bu maçta onların desteğine büyük ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi.

2 Şubat 2012 Perşembe

Dondurucu soğuklar esnafa Pazar açtırmadı.

Faruk Ceylan-Geçtiğimiz hafta pazarcı esnafının soğuktan etkilendiğini ve “Kırklareli Pazar yerinde in, cin top oynuyor” başlığıyla verdiğimiz haberden sonra dondurucu soğuk nedeniyle  Kırklareli Çarşamba pazarında tezgah açılmadı. – 15 ile 20 arasında değişen hava sıcaklığı hem vatandaşı, hem de pazarcı esnafını adeta felç etti. Sibirya soğuklarını aratmayan Kırklareli’nde ki soğuklarda vatandaş mecbur kalmadan evden çıkmıyor.
Kırklareli Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Resul Yıldırım, soğuk havanın pazarcıları kötü etkilediğini belirtti.
Kırklareli Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Resul Yıldırım,  dondurucu soğukların  pazarcıları olumsuz etkilediğini belirterek,
Kırklareli Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası
Başkanı Resul Yıldırım
 “ Pazarcı esnafının neredeyse tamamı  dondurucu soğuk nedeniyle tezgah açamadı. Esnafımız maddi açıdan büyük kayıp yaşarken, vatandaşta bu durumdan mağdur oldu.”  dedi.
Son 30 yılın en soğuk kışını yaşayan Kırklareli’nde araçların çalışmadığı, kapı ve kilitlerin donduğu, Vatandaşın soluğu sanayi sitesinde aldığı, Sanayi sitesi esnafının soğuklarda yüzünün güldüğü Sanayide bulunan ustalar tarafından belirtildi. 
Sanayi esnafı “ Soğuk vatandaşı da, esnafı da olumsuz etkiledi. Ancak bizim için durum farklı, her gün çalışmayan, marşı basmayan, onlarca aracı çalışır hale getiriyoruz. İşlerimiz çok iyi.  Soğuklar bize yaradı.” dediler.



Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesi yeni ofisine taşındı.


Faruk CEYLAN-Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesi Yeni Ofisine taşındı. Kendisiyle görüştüğümüz TSD Kırklareli Şube Başkanı Arif Uzunoğlu Kırklareli Belediyesinin meclis kararıyla Derneklerine bedelsiz ofis tahsis edildiğini, tahsis edilen binalarına taşındıklarını söyledi. Başkan Uzunoğlu, önceki ofisin çok küçük olduğunu ve kira bedeli ödediklerini, yeni ofislerinin ise daha geniş bir mekan olduğunu, kira ücreti de ödemediklerini belirterek, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’a ve Meclis üyelerine de gazetemiz aracılığı ile teşekkür ettiklerini söyledi.   Uzunoğlu, dernek binasının kendilerine tahsis eden Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Cağlayan ve meclis üyelerine teşekkür ettiğini belirtti.