30 Ocak 2012 Pazartesi

Tarihi Türk Ocağı yenileniyor

Prof.Dr. Kavuncu , “ Büyük kurtarıcı M.Kemal Atatürk Türk Ocaklarına büyük önem veriyordu.

Haber : Faruk Ceylan
Fotoğraflar : İrfan Özeklioğlu

 Türk Ocakları Genel Sekreteri Prof.Dr. Orhan Kavuncu, Lüleburgaz Şube Başkanı Engin Ağdaş, 2. Başkan İbrahim Güleryüz ve Muhasip Utku Mehmet Öden, Kırkraleli’nde Trakya Kalkınma Ajansı tarafından restorasyonu yapılan Kırklareli Türk Ocağı binasında incelemelerde bulundular. Atatürk’ün 1930 yılında Kırklareli’ne geldiğinde halkla toplantılar yaparak, uygarlık ve kültür konulu konuşmalar da bulunduğu Türk Ocağı binasında incelemelerde bulunan Prof.Dr. Kavuncu ,Anayurt Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu; “ Büyük kurtarıcı M.Kemal Atatürk Türk Ocaklarına büyük önem veriyordu.
Gittiği yerlerde ilk önce Türk Ocaklarını ziyaret ediyor, Türk Ocağı olmayan yerlerde de Türk Ocağı kurulmasını teşvik ediyordu” dedi. Kavuncu “Elimizde Atatürk’ün Zonguldak ziyaretinde Türk Ocağına şahsi hesabından 300 TL, İstanbul Türk Ocağına da 2000 TL bağışta bulunarak destek verdiği ile ilgili belge ve makbuzlar bulunmaktadır. Kırklareli Türk Ocağı da bakımsızlıktan yok olma tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Bu tarihi mirasa bu güne kadar yetkililerden sahip çıkan olmadı.

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ın konuya göstermiş olduğu hassasiyetle Trakya Kalkınma Ajansı tarafından restorasyonu başladı ve Tarihi Kültür mirasımız kazanıldı. Vali Yaman’a bu konuda minnet ve şükranlarımızı arz etmek istiyorum.” şeklinde konuştu. Türk Ocağı binası önünde görüşmemizden sonra Prof.Dr. Kavuncu ve beraberindekiler, Vali Mustafa Yaman’ı, Ülkü Ocakları İl Başkanlığı’nı ve gazetemizin Kırklareli temsilcilik ofisini ziyarette bulundular.
Prof.Kavuncu Anayurt gazetesini Ankara’da da sürekli okuduğunu söyleyerek, “ Kırklareli’ne geldiğini bilmiyordum Anayurt’un Kırklareli’nde de temsilciliğinin olması ve Kırklareli’lilerin bu gazeteden istifade etmesi çok güzel. “ dedi.

26 Ocak 2012 Perşembe

Kırklareli Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Uğur Tuncan'ın acı günü


Faruk Ceylan-Kırklareli Belediyesi sorumlu yazı işleri müdürü Uğur Tuncan'ın babası Ruhsar Tuncan yakalandığı hastalığa yenik düşerek  hayatını kaybetti.
1939 doğumlu  merhum Ruhsar Tuncan  Öğretmenlik ve  Yetiştirme yurdu müdürlüğü  yapmış ve emekli olduktan sonra uzun yıllar  Kırklareli yerel gazetelerinde köşe yazarlığı yapmıştı.
Ruhsar Tuncan'ın  Kırklreli Hızırbey camiindeki cenazesine  Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur ve çok sayıda  Kırklareli’li vatandaş katıldı.
 Bizde Kırklareli Haberci ekibi olarak Hocamız, ağabeyimiz Ruhsar Tuncan'a Cenab-ı Allah'tan rahmet, Uğur kardeşime ve ailesine sabırlar niyaz ederiz.

25 Ocak 2012 Çarşamba

Şimdi galibiyet zamanı...

Tribün

Faruk Ceylan
Kırklarelispor ligin ikinci yarısına zorlu Alanyaspor deplasmanıyla başladı. Rakibinden daha üstün bir oyun ortaya koyan yeşil beyazlı ekip. Alanya’dan bir puanla Kırklareli’ne döndü ve taraftarını sevindirdi.
Ligde 22 puanla 10. sırada bulunan Kırklarelispor’un gözü puan cetvelinde üst sıralar. Ancak 2. lige geçen yıl gelen ve ligde yeni olan Kırklarelispor’un bu yıl 2.ligde kalıcı olması bile bence yeterli. 3.ligden bir üst lige gelen bir çok takımın orada tutunmakta zorlanıp geldiği yere döndüğünü göz önünde bulundurursak  Kırklarelispor şu ana kadar iyi sayılacak bir yer tuttu kendine.
Ben Kırklarelispor’un  ligi,  evinde bir çok maçı kazanarak  ve deplasmandan da alacağı puanlarla şu anda bulunduğu yerden daha yukarıda bitireceğini tahmin ediyorum.
Spor toto 2.lig Kırmızı gurupta puan tablosuna baktığımızda 1. ile  10. arasındaki puan farkının 12 olduğunu görüyoruz. 3 puanlı sistemde bu fark  dört  maçlık mağlubiyete karşılık gelir. Yani aradaki farklar kapanamaz farklar değil. Buna göre ilerleyen haftalarda  ligin zirvesinde çok değişiklikler olması da muhtemel.
İkinci yarıya iyi hazırlanan ve deplasmandan puanla dönerek hem iyi bir başlangıç yapan, hem de moral kazanan Kırklarelispor’un bu hafta ligde 26  puanla 3. sırada bulunan ve arasında sadece 4 puan farkı olan 1461 Trabzonspor’u   saha ve seyirci avantajıyla ve  spor gazetelerinin altın karmasında yer alan takımın Alex’i Hakan’la, her maç  kalesinde devleşen, defansına güven vererek Kırklarelispor için bir sigorta olan  Alişan’la, Hasan, Taner,Recep,Yunus,Serkan Turhan,Berkan,Enis,Serkan Sözmen,Serdal ve Murat’la  bu maçı rahat kazanarak 3 puanı hanesine yazdıracağına inanıyor ve şimdi galibiyet zamanı diyorum.
 2.ligde Trakya’nın tek temsilcisi Kırklarelispor’a bol gollü galibiyetler ve daimi  başarılar diliyorum.











“Hepimiz Ermeniyiz” demek iki yüzlülüktür.

Kırklareli günlüğü

Faruk Ceylan

Hrant Dink’in öldürülmesi insanlık adına ne de ne vahşet dolu, ne insanlık dışı bir şey değil mi? Bunun için birileri sokağa çıkıyor ve insanlık adına “Hepimiz Ermeni’yiz” diyor bu insanlık dramına destek vermek, bu aşağılık katliamı lanetlemek için…
 Evet kim olursa olsun  bir insanın hayatına son verilmesi doğru karşılanacak bir eylem değil. Netice de Hrant Dink’te bir insandı, canlıydı ve öldürülmesi tasvip edilemezdi. Bende tasvip etmiyorum.
Sadece “Hepimiz Ermeniyiz” diyerek ortalığı kaldıranlarınların iki yüzlülüğünü tasvip etmiyorum.  Ve bu çığlıkları atanlara da  sormadan edemiyorum doğrusu. Dink’in,
“ Türk’ten akacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan Ermeni’nin Ermenistan ile kuracağı asil damarında mevcuttur” dediğini,  Televizyon programlarında “ 1915 tehciri soykırımdır.” Deyip Türk’leri soykırımla suçladığını ne çabuk unuttunuz da hepiniz Ermeni oldunuz…
Siz “Hepimiz Ermeniyiz “ diyenler, Ermeni Terör örgütü ASALA Büyükelçilerimizi alçakça,vahşice ve insanlık dışı katlederlerken Dink için gösterdiğiniz tepkiyi o zaman neden göstermediniz? Onlar insan değilmiydi?  İnsanlık adına neden tepki göstermediniz? Yürümediniz? Protesto etmek için “Hepimiz Türk’üz” demediniz?   Ya da katledilen elçilerimizin, diplomatlarımızın ismini zikrederek bu sayısız vahşeti lanetlemediniz?  Bu gün insanlık adına  “Hepimiz Ermeniyiz” diyenler iki yüzlüdür, taraftır…
Tekrar söylüyorum  ne Dink’in ne de başka bir insanın öldürülmesini kabul etmek mümkün değildir. Kabul edilemeyen  çifte standarttır. Taraftarlıktır. İki yüzlülüktür, Samimi niyetsizliktir. Adaletsizliktir.
“Haksızlık yapıp, herkesle birlikte olmaktansa, adaletli olup, tek başına kalmak daha iyidir.” Diyor Gandhi.  “Adaletsizliği engelleyecek gücünüzün olmadığı zamanlar olabilir, fakat, itiraz etmeyi beceremediğiniz bir zaman asla olmamalı” Diyor Elie Wiesel ve “Bir günlük adalet 60 yıllık ibadetten faziletlidir” diyor Resulullah efendimiz Hz.Muhammed .
Herkesi olaylar karşısında yanlı değil adaletli olmaya davet ediyorum.


24 Ocak 2012 Salı

Kırklareli Ak Parti Kadın kolları Hazel Yolgiden’le devam dedi.

Haber  : Faruk Ceylan-Fotoğraflar : İrfan Özeklioğlu
Ak Parti kadın kolları Kırklareli il başkanlığı 3. olağann kongresi. Hazel Yolgiden tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başladı.
Divan başkanlığına Emine Ergül, Başkan yardımcılıklarına  İpek Sevinç, Esra Gonca, Katip üyeliğe de Buket Göç seçildi.
Divan teşekkülünün ardından  Ak Parti Kırklareli milletvekili Şenol Gürşan kürsüye geldi.
Gürşan konuşmasında “ 3. olağan genel kurulumuz ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun.
 Bu gün bir milyar dört yüz bin kadın üyesi ile dünyanın en fazla kadın üyesine sahip bir partiyiz.   Partimiz Türkiye’de 81 ilin 79 ilinden milletvekili çıkarmış en büyük siyasi parti olup her zaman ilkleri başarmıştır. Hanım efendi kardeşlerimin sosyal hayatın içinde olmaları kadın kolları ilçe ve il yönetimlerinde bulunmaları ile kadına en çok yer veren bir siyasi partiyiz. Ana Yasa’da kadına şiddet yasası Ak Parti döneminde çıkmıştır. Kadınlarımız Çanakkale Savaşında İstiklal Savaşında nasıl mücadele edip başarılı olduysa siyasette de aynı başarıyı göstermişlerdir. Saygı değer hanım efendiler. Geçen hafta  ilçe kongersinde de net konuştum bazı arkadaşlar sanıyorum anlayamamışlar hiç kimse Başbakanımızın iradesinin üzerinde değildir. Bu partiyi kuran bu gün Türkiye’de partimizi en büyük parti yapan Genel Başkanımız ve Baş bakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan dır . Genel merkezimiz Sayın Başbakanımızın direktifleri iradesi doğrultusunda çalışır.

 Genel merkezin adayı kimse biz onun yanındayız. Hepimiz tek bir hedefe odaklanmışız. Siyaset Millete hizmet etme yoludur. Millete hizmet etmek istiyorsak el ele kol kola hareket edeceğiz. Şimdi iki adayımız var Hazel hanım ve Şenay hanım. Kongrede birden fazla adaylar çıkınca kırgınlıklar oluyor bunları yapan bir iki kişi bunlar aralarında birbirlerini tanımayan insanları bile bir birine düşürüyorlar. 12 Haziranda mazbatayı aldığımda ben şunu söyledim biz Ak Partiyi büyütmeye geliyoruz Ak Parti büyük bir aile büyük bir örgüt bu örgütün içinde her kese yer var bize katılmak isteyen her vatandaşımıza yer var” dedi .  
 Ak Parti il başkanı Emin Tunç’ta konuşmasında “Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın temsilcisi olarak sizlere sesleniyorum . Bu gün burada Başbakanın iradesini oylayacaksınız. Kadınlarımızın siyasetteki yeri biz erkeklerin yerimizi daraltmaz . kadına karşı ayrımcılık ırkçılıktan daha tehlikelidir. Kadınsız siyaset eksiktir yılda bir gün kadınlar günü kutlanıyor benim gözümde yılın tamamı kadınlar  günüdür” dedi
İl Başkanı Tunç’un konuşmasından sonra mevcut Başkan Hazel Yolgiden ve ikinci aday Şenay Tunalı kendilerini tanıtıcı birer konuşma yaptılar.
210 üyenin oy kullandığı seçimde Hazel Yolgiden 144 oy Şenay Tunalı 62 oy aldı 4 oy ise geçersiz sayıldı ve mevcut Başkan  Hazel Yolgiden bir kez daha Ak Parti Kadın Kolları Başkanlığına başkanlığa seçildi

Kırklareli pazarcıları dertli “Pazarda in cin top oynuyor”


Haber: Faruk Ceylan
Fotoğraflar: İrfan Özeklioğlu
Kırklareli’nde Soğuklar pazarcı esnafının işini bozdu.  Esnaf havaların soğumasıyla vatandaşın pazardan elini çektiğini ve marketlere yöneldiklerini söyleyerek, “ Pazarda in cin top oynuyor. Bu soğukta sabah namazında tezgah açıyoruz ama ne gelen, ne giden.  Zaten marketler işlerimizin yarı yarıya düşmesine sebep  olmuştu.  Şimdi ise tezgahlara kimse gelmiyor. Herkes evine en yakın marketten ihtiyacını görüyor. Böyle giderse bizde artık tezgah açmayacağız “ diyorlar.
Vatandaşta marketlerin pazara göre daha ucuz olduğunu, meye ,sebze ve balığı marketten almanın istifadeli olduğunu söylerken “ Miktar olarak da ne kadar lazımsa o kadar alıyoruz” diyorlar. 
Pazarda ürünün daha taze olduğunu da belirten vatandaş soğukta pazara çıkmanın zor olduğunu bu yüzden marketleri tercih ettiklerini de ifade ediyorlar.

Ak Parti İlçe Kongresinin yankıları…

Kırklareli günlüğü

Faruk Ceylan
Kamuoyunda Ak parti İlçe kongresinin yankıları sürüyor. Herkes Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyesi, Merkez İlçe Başkan adayı genç siyasetçi Alper Çiler’i konuşuyor. Alper Çiler Kırklareli siyaset gündeminin tam ortasına oturdu. Hem öyle bir oturdu ki kaldırmaya güç yetmeyecek gibi gözüküyor.  Kendisini ofisinde ziyaret ettim. Ofis ziyaretçi akınına uğruyor. O kadar çok ziyaretçisi var ki Alper’le iki kelime etme imkanı bulamadım.
 Gelen giden ziyaretçilerin ayağını kesmesi için saatlerce bekledim. Olmadı. Sonra akşam saatlerine yakın bir vakitte ikinci defa ziyaret ettim Alper Çiler’i.
 Nazik ve misafirperver aday Alper Çiler’le Kırklareli ve Ülke siyaseti üzerine epey bir konuştuk. Çok dolu, donanımlı, yaşına göre kendisini oldukça  iyi yetiştirmiş emsallerinin çok ilersinde bir genç.
İlçe kongresinde adaylıktan çekilmesi için kendisine uygulanan aleni baskı hakkında hiç yorum yapmıyor, tabiri caiz ise  ser verip sır vermiyor. Bilgi, birikimi, ketum tavrıyla 40 yıllık değme siyasetçileri aratmıyor ve inandığı değerlere bağlılığını net şekilde ortaya koyuyor.
Dedesinin Demokrasi şehidi Adnan Menderes’le, Babasının ise Ülkede köklü reformlar yaparak yeni bir devri başlatan Turgut Özal’la siyaset yaptığını ve çocukluk yıllarının dedesinden, babasından öğrendikleriyle geçtiğini söylüyor genç siyasetçi Alper.
Benimle birlikte tüm Basın mensuplarının şahit olup kayıtlara geçtiği  İlçe kongresinde  kendisine uygulanan açık baskılara pes etmeyen, kendisine güvenenleri satmayan, kibarlık ve nezaketinin arkasında ki dik duruşu ile  güven ve umut veren Alper’e, “ Alper bazen kaybetmek kazanmaktır” diyorum.
Siyasette böyle yiğit ve mert duruşlar günümüzde az rastlanır haldedir. Az olan, nadir olanda emsallerinden değer olarak her zaman daha kıymetlidir.
 Geçmişte RP’de aktif olarak yer almış tecrübeli siyasetçiler, Hüseyin Bürge’nin Şenol Gürşan’a yine benzeri bir kongrede müdahil olarak RP  İl Başkanlığını kaybettirdiğini, ama beklide  bilmeden 18 yıl önce Milletvekilliği yolunu açtığını söylediler. Kim bilir Bürge belki de bu defa Alper Çiller’e İlçe Başkanlığını kaybettirerek onun da yolunu açtı…
  Yıllar sonra bu yazımı arşivden çıkartıp Alper Çiller’e yeniden okutmam mümkün olur mu?  Zaman ne gösterir hep birlikte göreceğiz.
Unutulmaması gereken dünya’da hiçbir şeyin tesadüf olmadığıdır. Ben bazen “Dünya’da tesadüfe rastlamak tesadüftür” derim. Çünkü tesadüf değil tevafuk vardır.  Bazen olumsuz olaylar insana olumlu gelişmelerin yolunu açar. Olumlu olanlarda olumsuz gelişmeleri. Bir çoğumuz bunu kendi hayatımızda da yaşamışızdır.
Yankıları süren  İlçe Başkanlığı seçiminde Milletvekili Şenol Gürşan’ın tarafsız duruşu da bu yankılara akseden olumlu bir durum. Kamu oyunun görüşü bu yönde.  Sokaktaki vatandaş
 “ Şenol bey. Divan başkanı ve Milletvekili Hüseyin Bürge gibi taraf olmadı. Onlara ayak uydurmadı. Baskı uygulamadı ve beyefendi duruşu ile kendisine güvenimiz boşa çıkarmadı “ diyor.
Şenol Gürşan tanıdığım kadarı ile vizyonu geniş, uzlaşmacı ve Kırklareli için güzel şeyler yapabilme çabası içinde bir insan. Birde hesabını kitabını çok iyi bilen bir siyasetçi. Milletvekilliği seçiminde adaylığından sandıktan çıkacak oya kadar seçim öncesi kendisiyle yapmış olduğumu röpörtajda ifade ettiği tüm rakamlar neredeyse birebir tuttu. Seçim öncesi kendisine Kırklareli’nde Ak Partinin ne kadar oy alacağını sorduğumda “ 60 bini biraz geçer. Şimdi siz bu kadar oyu nasıl alacaksınız diye sorabilirsiniz ama Ak Parti CHP’den de, MHP’den de oy alacak ve bu rakam 60 bini geçecek” demişti.  Demek ki çok iyi araştırıyor, siyaseti hem bilinçli, hem de bilimsel yapıyor. Gereksiz ayrıntılarla olayları kişiselleştirerek siyaset yapmış olsaydı. Ne Milletvekili olabilir, ne de alacağı oyu tahmin edebilirdi…

 


21 Ocak 2012 Cumartesi

Ergin Dayanç ağabeyimizi kaybettik…



Kırklareli’nin espirili, küçükle küçük olan, yüzü hep gülen, yardımsever, arkadaş canlısı, sembol adam Kırklareli aşığı Ergin ağabeyi vakitsiz  kaybettik. Henüz 63 yaşındaydı. Yakalandığı hastalığa maalesef yenik düştü…
Ailesinin de, bizimde Kırklareli’lilerin de başı sağ olsun.  Mekanı cennet, ruhu şaad olsun.
Ergin Dayanç aslen Balıkesir’liydi. Bir çoğumuz bilmiyorduk onun Balıkesirli olduğunu, Biz onu tam bir Kırklareli sevdalısı olarak biliriz. Kırklareli için elinden geleni yapan, TRT Muhabirliği yaptığı yıllarda hiçbir zaman fotoğraf makinesini elinden bırakmayan hemşehrimiz Ergin Dayanç olarak biliriz…
Ergin Dayanç ağabeyimiz 1949 yılında Balıkesir'de doğdu. 1963 yılında Kırklareli'nde subay olan ağabeyini ziyarete geldi. Kırklareli halkını ve şehri çok beğendi. Kırklareli'ne yerleşti.
Hem okula gitti, hem de çalıştı. Fotoğrafçılık, tabelacılık ve bateristlik yaptı.
 1969 yılının Temmuz ayında askere gitti.İzmir Ordu Evinde Baterist olarak askerlik hizmetnii tamamladı. Kırklareli'ne döndü.
Fotoğrafçılığı bildiği için Foto Burç isimli ilk işyeri açtı. Müziğe de ilgisi vardı. 1972'de Damlalar Orkestrası'nda baterist olarak görev yapmaya başladı. 1972'nin sonunda evlendi. 1 erkek ve 1 kız çocuğu oldu. 1976 yılında fotoğraf dükkânını kapatarak Kırklareli Belediyesi'nde ilan memuru olarak işe başladı. 1982'de istifa edip ayrıldı. Tekrar bir fotoğrafçı dükkânı açmaya karar verdi. Foto Ergin adı altında ikinci dükkânını açtı. Aynı yıl TRT Kırklareli İl Muhabiri oldu. 1993 yılına kadar fotoğrafçılık ve muhabirliği birlikte sürdürdü. 1993 yılında Foto Ergin'i kapattı. O yıl Kırklareli Belediye'sinin televizyonu olan Kanal39'da memur olarak çalışmaya başladı. 3 yıl Kanal39'da görev yaptıktan sonra, Kırklareli Belediyesi Basın ve Halka İlişkiler'den sorumlu olarak çalıştı ve  2000 yılında emekli oldu. 
Emekli olduktan sonra Yeni Gürpınar Çarşısında Er Ajans isimli üçüncü işyerini açtı. Reklâm- Tanıtım, CD-DVD Kayıt, Davetiye Baskı işleri yaptı.
Merhum Ergin Dayanç ağabeyimizin oğlu Gökçe de en az babası kadar iyi bir baterist.
“ Ben baterist olduğum için 7-8 yaşlarında benden etkilenerek başladı. Çeşitli okul gruplarında çaldı. Bu işi 1994 yılından bu yana profesyonel olarak yapıyor. Gayet başarılı olduğunu söyleyebilirim. Yaklaşık 8 yıldır Haluk Levent'in bateristliğini yapıyor. Oğlumun bundan sonraki hayatında da güzel şeyler yapacağını biliyorum. Onunla gurur duyuyorum.” Demişti bir sohbetimizde Gökçe için.

Gümrük kapıya giden araç şarampole uçtu. 5 ölü 30 yaralı



Faruk Ceylan-İrfan Özeklioğlu-Bulgaristan'a yolcu taşıyan bir otobüs Kırklareli,  Dereköy - Kapaklı köyü arasında Gümrük Kapısı'na giderken yoğun kar yağışı sebebiyle  yoldan çıkarak şarampole uçtu. Kazada 5 yolcu hayatını kaybederken, 30 kişi yaralandı.
Dereköy Gümrük Kapısı yolu istikametinde meydana gelen kazada, Yolcu otobüsü İstanbul'dan aldığı yolcuları Bulgaristan'a götürmek  için yola çıkmıştı.
Güngör Selçuk'un kullandığı B 2130 KH plakalı yolcu otobüsü Dereköy Sınır Kapısı'na 15 kilometre mesafedeki Kapaklı köyü yakınlarında yoğun kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yoldan çıkarak yol kenarındaki bariyerleri biçerek 25 metrelik şarampole uçtu. Kazada devrilen otobüsü deki  5 yolcu olay yerinde hayatını kaybetti. Otobüsde 10'u Bulgaristan uyruklu 30  yolcu yaralandı.
Yoğun kar yağışının etkili olduğu bölgede jandarma ve sağlık ekipleri kaza yerine güçlükle ulaştı. Kar kalınlığının 25 santimetreyi bulduğu Kapaklı köyüne sağlık ekipleri paletli ambulanslarla ulaştı. Olay yerinden alınan yaralılar Kırklareli Devlet Hastanesi ve Edirne Trakya Eğitim ve Araştırma Hastanelerine  götürüldü.
Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan 5 yolcunun  durumunun ağır, diğerlerinin ise hafiif olduğu öğrenildi. Kazadan sonra, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman olay yerine giderek kurtarma çalışmalarını yerinde izledi, yetkililerden bilgi aldı.
Yetkililer kazayla ilgili ölenlerin kimlik tespiti çalışmalarının devam ettiği belirtti.

Kara Hüsyin Heykelinin açılışı oğulları ve torunlarının zurna konseriyle yapıldı.

Faruk Ceylan-İrfan Özeklioğlu-Kırklareli Belediye Başkanlığı Sosyal sorumluluk projesi kapsamında erik ağacından yaptığı zurnası İngiltere Cambridge Üniversitesinde ki müzede sergilenen, Türkiye Radyo Kurumu adına yapılan “Rumeli Türküleri adlı plak yapımında görev alan Kırklareli’li sanatçı merhum  “Hüseyin Ihnalı” 
Heykelinin açılış töreni  İnci Parkında yapıldı. Açılış, Ihnalı'nın iki oğlunun çaldığı zurnalar eşliğinde yapıldı  
Açılışa1998 yılında 72 yaşındayken hayatını kaybeden evli ve 8 çocuk babası zurna üstadı Hüseyin Ihnalı'nın, çocukları ve çok sayıda vatandaş katıldı.. 

Yapılan törende konuşan 
 Belediye Başkanı Cavit Cağlayan, 'Kara Hüseyin'in dünyaca tanınan usta bir sanatçı olduğunu belirterek, onun anısını yaşatmak için heykelini diktiklerini söyledi. 


Başkan Çağlayan konuşmasını şöyle devam etti;

"Kara Hüseyin Kırklarteli'nin yetiştirdiği, ender sanatçılardan biridir.Türkiye  ve dünya çapında bilinen şöhrete ulaşmıştır.
. Çok küçük yaşlarda bu sanata başlayan Kara Hüseyin, Belçika,Almanya, Bulgaristan  ve İtalya'da katıldığı yarışmalar da birinci olmuştur. Belediye olarak Kırklareli'nde yetişen değerlere sahip çıkmak, onların anısını yaşatmak üzere çeşitli aktiviteler yapma gayreti içindeyiz. Bugün Kırklareli'nin yetiştirdiği en önemli sanatçı ağabeylerimizden biri olan Kara Hüseyin'in heykelinin İnci Parkı'ndaki açılışını birlikte yapıyoruz." dedi.


Hüseyin Ihnalı'nın oğlu Osman Ihnalı’da;  "Babamız bu mesleği çok küçük yaşlardan  beri bize öğretmeye başladı. Bizde onun düsturu ile bu işi sürdürüp bu güne kadar getirdik. Onun adını ve sanatını yaşatmak için elimizden geldiği kadar gayret gösteriyoruz. Biz üç kardeş ve babam Kara Hüseyin’in üç torunu birlikte çalışıyoruz.


Belediye Başkanlığımızın Sosyal sorumluluk projesi kapsamında babamın heykelini dikerek onu ölümsüzleştirmesi bizleri çok mutlu etti. Başkanımıza ve tüm Belediye çalışanlarına teşekkür eder, şükranlarımız sunarız.  ” dedi.





TSD.Genel Başkanı Şükrü Boyraz Yağız Engin’e başarı diledi.


Kırklareli Belediyespor Kulübü Bedensel engelli sporcularından Şampiyon masa tenisçi Yağız Engin, Almanya'nın Düsseldorf şehrinde 2-7 Şubat tarihlerinde yapılacak olan Bedensel Engelliler Open Turnuvası'nda milli takım forması ile Türkiye’yi temsil edecek.
Kırklareli Masa Tenisi İl Temsilcisi Soner Polat, öğrencisi  Yağız Engin için
“Yağız 8 yıldır düzenli masa tenisi ile uğraşıyor, kendisi yurt çapında bir çok şampiyonluklar elde etti. Şimdi sırada Uluslar arası şampiyonluklar var. Milli forma ile Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edip, Almanya’dan madalya ile döneceğine inancım tam” dedi.
Kırklareli’nin gururu 19 yaşındaki Yağız  Engin Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulu Antrenörlük Bölümünde  okuyor.
TSD Genel Başkanı, Sakatlar Konfederasyonu 2. Başkanı  Şükrü Boyraz Kırklareli Temsilcimiz Faruk Ceylan’ı arayarak Yağız Engin’i uzun zamandır tanıdığını ve Kırklareli Şubesinin üyesi olduğunu belirterek ;

 “ Yağız çok yetenekli bir sporcu. Milli takım formasını giymesi, Ülkemizi temsil etmesi  bizleri çok mutlu etti. Yağız fırsat verildiğinde engellilerin neler yapabileceğini gösteren önemli bir örnektir. Gazeteniz aracılığı ile kendisine başarılar diliyorum. Ayrıca Engellilerin yanında olan, sayfalarında engellilere geniş yer veren Anayurt gazetesine de sizin aracılığınızla teşekkür eder, saygılarımı sunarım” dedi. Fotoğraflar İrfan Özeklioğlu.

19 Ocak 2012 Perşembe

Zurna üstadı Hüseyin Ihnalı “Kara Hüseyin” Heykeli’nin açılışı yarın saat 11.30’da yapılacak

Kırklareli Belediye Başkanlığı Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında erik ağacından yaptığı zurnası İngiltere Cambridge Üniversitesi'ndeki müzede sergilenen, Türkiye Radyo Kurumu adına yapılan "Rumeli Türküleri" adlı plak yapımında görev alan ve 'Kara Hüseyin' olarak da anılan Kırklarelili zurna sanatçısı merhum Hüseyin Ihnalı'nın heykelini yarın saat 11.3Balkan Caddesi üzerinde açıyor.
 13 yaşında zurna çalmayı öğrenen Hüseyin Ihnalı, genç yaşında Kırklareli yöresi halk Oyunlarının yurt içinde duyulması için çaba sarf etti.
 Ankara'da 1958 yılında yapılan müzisyenlik yarışmasında dereceye giren Ihnalı, Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılan yarışmalarda da derece elde ederek, yurda döndü. Brüksel'de kazandığı madalyayı o dönemim

 Kırklareli Valisine teslim eden Ihnalı, kişisel ve grup olarak Almanya, Belçika İsviçre, İtalya ve Bulgaristan gibi ülkelerde konsere katılarak, bir çok başarıya  imza attı ve Davul zurnayı Dünyaya sevdirdi.

Genel Merkez tarafından Kırklareli CHP İl Başkanlığı görevinden alınan Gündoğdu;”Kırgın değilim ama şaşkınım”

Faruk Ceylan-İrfan Özeklioğlu-CHPnin MYK Toplantısında alınan karar ile CHP Kırklareli İl Başkanlığı görevinden alınan Vecdi Gündoğdu ile işyerinde,  Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’la makamında görüştük.
Vecdi Gündoğdu Genel Merkezin Lüleburgaz’da yaptığı toplantıya katılmadığı için görevden alındığını, oysa toplantıya katılmama gerekçesini önceden bildirdiğini ve bu toplantıya Demirköy,Vize ve Merkez İlçe Başkanıyla Edirne’den de bazı ilçe başkanlıklarının katılmadığını söyledi. Gündoğdu, bu toplantıya sadece Başkanların katıldığını, kendisiyle birlikte İl yönetiminin de görevden alınmasını ise anlayamadığını söyledi.
Vecdi Gündoğdu yaptığı açıklamada; “ Trakya Bölge toplantısına katılmadığım için CHP İl Başkanlığına gönderilen bir faks ile görevden alındığım bildirildi. Ayrıca Lüleburgaz İlçe Başkanı Zevcan Acar ve yönetim kuruluda  görevden alındı.” dedi.  
“Kırgın değilim ama şaşkınım.Bunlar sudan sebepler. Altında bir şey aramak istemiyorum, ama insanın aklına da tabi başka konularda gelmiyor değil” diye sözlerine devam eden  Gündoğdu; 
Gündoğdu neşeliydi. Kırgın değilim.şaşkınım dedi.
 “Kırklareli’nde Referandumda yüzde 76 Hayır oyu çıkartarak kendimizi kanıtladık. Belediye seçimlerinde %51 oy aldık.Yakın tarihte geçirmiş olduğumuz Milletvekili Seçimlerinde de yine Türkiye Birincisi olduk. Yani çalışma anlamında bir sıkıntımız yok. O konuda gayet iyiyiz. Başarılı bir ekiptik ama ne hikmetse ipimiz çekildi. Bu olay bana çok ucuz bir görevden alma gibi geldi. Yapmış olduğumuz görevlere başkasının ismiyle gelmedik. Kendi ismimizle, ilkelerimizle ve seçimle geldik. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte yine kendi ismimizle, koymuş olduğumuz kendi ilkelerimizle gideriz, aday oluruz, kazanır ya da kaybederiz. Bunlar ayrı mesele ama isimlerle gelen insanlar isimlerle gider. İlkeleriyle gelenler bugünlük böyle uzaklaştırılmaya sebep olabilirler ama yarın yine burada olurlar. 1999 yılından bu yana Yönetim Kurulu içerisindeyim. 5 dönem İlçe Başkanlığı yaptım. 2 dönedir  başarılı bir İl Başkanlığı görevi sürdürüyorum. Tabi eski üyelerimizle, arkadaşlarımızla, partililerimizle birlikte bunu devam ettiriyoruz. Dolayısıyla ben gruplaşmaların çok fazla olacağını düşünmüyorum. Bu etki ve tepki meseledir. Bekleyeceğiz ve göreceğiz” dedi.
Konu hakkında görüşlerini aldığımız Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’da  şunları söyledi;  
Başkan görevden alma konusunda fazla yorum yapmakistemedi.
  Genel Merkezimiz İl Başkanı Vecdi Gündoğdu’nun toplantıya katılmamasını herhalde sabote etmek olarak değerlendirdi.  Ben Vecdi’nin böyle bir niyeti olmadığını biliyorum. Bu hareketin karşılığı görevden alınmayı  gerektirirmiydi? Bence gerektirmeyebilirdi. Yani ben beklemiyordum ama Genel Merkezin kararı çok fazla yorum yapmakta  istemiyorum. “ dedi.
Görevden alınmanın parti içinde ve İlçelerde  nasıl karşılandığı, herhangi bir tepkinin olup olmadığı şeklinde sorduğumuz soru karşısında Başkan Çağlayan; “ Ben onu yorumlamayayım. Şimdi bu konuda benim konuşmam çok doğru olmaz. Zaman içinde hep birlikte göreceğiz.” dedi.
Kırklareli’nde CHP dışındaki partilerde CHP İl Başkanı Vecdi Gündoğdu’nun bir toplantıya katılmadığı için görevden alınmasını doğru bulmadıklarını ve bunun  altında başka bir sebebin olduğunu söylediler.

17 Ocak 2012 Salı

FLAŞ, FLAŞ,FLAŞ... Kırklareli CHP İl Başkanı Vecdi Gündoğdu görevden alındı .


 
Faruk Ceylan-İrfan Özeklioğlu-  Kırklareli Cumhuriyet Halk Parti İl Başkanı  Vecdi Gündoğdu CHP Genel Merkezi tarafından görevden alındı.
Kendisiyle görüştüğümüz İl Başkanı Vecdi Gündoğdu  görevden alınmasının gerekçesiyle  ilgili bir açıklama yapmadı.
Gündoğdu Bu güne kadar kendisine destek verenlere teşekkür ederek, gazetemize şu açıklamayı yaptı: “  Bu gün itibariyle görevden alındığımı öğrendim. Bana bu güne kadar sahip çıkan, şartsız her koşulda destek veren siz partililerime sevgi ve saygılarımı sunar, aileniz ve sevdikleriniz ile birlikte mutlu bir yaşam dilerim. “ dedi.

16 Ocak 2012 Pazartesi

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı önderliğinde STK temsilcileri TBMM’ne çıkarma yaptı.

Haber : Faruk Ceylan- Fotoğraflar : İrfan Özeklioğlu-Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası organize ettiği 100 kişilik sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcilerinin, Meclis çıkarması ve yapılan  ziyaretler Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı toplantı salonunda değerlendirildi.
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda yapılan toplantıya AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ve STK üyeleri katıldılar.
 Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş,
 Ankara ziyaretinde elde edilen kazanımları ve geziye katılanların görüşleri almak için bu toplantıyı düzenlediklerini ifade etti. Başkan Çetintaş, ''Yaptığımız ziyaret önemli bir ziyarettir.



Çok olumlu intibalarla Kırklareli’ne döndük. Gezimizin amacı öncelikle Kırklareli milletvekillerimize nezaket ve hayırlı olsun ziyaretiydi. Önümüzdeki dönemlerde bir komisyon oluşturarak yaptığımız ziyaretlerde dile getirdiğimiz sorunları takip edeceğiz. Bu görüşmelerin sıkça yapılmasını sağlamayı amaçlıyoruz'' dedi.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu da ziyaret ettiklerini ifade eden   Çetintaş; ''Hisarcıklıoğlu ile şehrimizin sorunlarını paylaşma fırsatını bulduk. Buda çok verimli oldu. Kendisiyle yeni Ticaret Kanunu, Dereköy Sınır Kapısı ve OSB hakkında fikir alışıverişinde bulunduk. Bu gezide ayrıca parlamentodaki bütün milletvekillerimize beyaz peynir, kaşar peyniri ve tahin helvasından oluşan bir hediye paketi verdik.''

AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan’da Kırklareli menfaati için nerede duracaklarını ve nereye gideceklerini iyi bildiklerini belirtti.
Kırklareli menfaati söz konusu ise küçük düşüncelerin bir kenara bırakılarak  Kırklareli menfaati için hareket edilmesinin gerekliliğine dikkat çeken  Gürşan, ''Kırklareli'ni Türkiye'de hak ettiği yere gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Ankara gezisi Kırklareli'nin siyasi tarihinde bir ilktir. Bütün siyasi parti temsilcilerimiz, odalarımız, iş adamlarımız sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Kırklareli milletvekilleri olarak Kırklareli'nin gücünü Ankara'da ciddi bir şekilde  hissettirdik. Verdiğimiz armağanlar dolayısıyla bakanlarımız ve milletvekili arkadaşlarım beni arayarak teşekkür ettiler. Kırklareli’nin reklamını fazlasıyla yaptık.'' dedi.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'de Ankara temaslarının bir başlangıç olduğunu ve bunu devam ettireceklerini siyasal çekişmeleri bir yana bırakıp Kırklareli için daima birlik beraberlik içinde olmanın gerekliliğine vurgu yaptı.
Kırklareli Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çetin, Kırklareli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Üstünkol, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dermenci ve AK Parti Kırklareli İl Başkanı Emin Tunç da, temaslar hakkında görüşlerini açıklayarak çok faydalı bir  ziyarette bulunduklarını, bu ziyaretin Kırklareli’ne katma değer kattığını söylediler.

15 Ocak 2012 Pazar

Kırklareli AK Parti Merkez İlçe seçiminde Yılan hikayesi.


*Gergin seçimden Hamit Orakçı çıktı


Haber: Faruk Ceylan-Fotoğraflar: İrfan Özeklioğlu- Kırklareli Ak Parti İl Başkanlığı Kofçaz,Pınarhisar,Demirköy,Babaeski,Lüleburgaz,Pehlivanköy ve Vize’de İlçe kongrelerini  tek listeyle sonuçlandırdı.
Ancak Kırklareli Merkez İlçe seçiminde iki liste çıkınca gergin anlar yaşandı. Divan Başkanı Mehmet Nil Hıdır ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge’nin tüm ısrarlarına rağmen mevcut İlçe Başkanı Hamit Orakçı’ya rakip çıkan Alper Çiler adaylıktan çekilmedi.
Ak Parti Merkez İlçe 4.Olağan Kongresi Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Merkez İlçe Başkanı Hamit Orakçı’nın Divan Kurulu heyeti için verdiği önerge delegeler tarafından kabul edilerek, Divan Başkanlığına M.Nil Hıdır, Katip üyeliklere de  Kırklareli İl Başkanı Emin Tunç, İnece Belediye Başkanı İlyas Yılmam,Üsküp Belediye Başkanı Erdoğan Kıyıcı ve Ak Parti İl Yöneticisi Şeref Sağlık seçildiler.
 Divan Başkanı M.Nil Hıdır’ın  “Başbakanımız kongrelerimizin birlik ve beraberlik içinde tek liste ile olmasını istiyor, bu talimata uymamak Başbakanımızı üzer. Gerçek demokrasi milletine hizmet edeni ödüllendirmektir. Hiç kimse Ak Partinin Demokratik olmayan bir seçim sistemi olduğunu söyleyemez.  İki adayımız İlçe Başkanlığı için müracaat etti Bunlardan birisi Genel Merkezimizin uygun gördüğü Hamit Orakçı’ydı. Diğeri de Genel Merkezin iradesi dışında, kendi iradesiyle aday olan Alper Çiler’di. Kendileriyle görüştük. Alper Çiler’e Genel Merkezin iradesinin Hamit Orakçı’dan yana olduğunu söyledik ve söz verdiğiniz arkadaşlar varsa bir araya gelin, yeni bir oluşum meydana getirin dedik.
Taktir edersiniz ki siz ilk okul çocukları değilsiniz. Talimatla hareket demokratik bir hareket olamayacağı için gelin anlaşın dedik.  Bu seçimi 25 Aralık’tan, 15 Ocağa erteledik. Bakın sayın Başbakanımızı incitmeyin dedik. Asla baskı yapmadık, zorlamadık. Neden? Demokrasiye olan saygımızdan. Alper Çiler’le bu günde görüştük. Ancak Alper Çiler; (Ben canımı veririm adaylıktan çekilmem. Arkadaşlarıma söz verdim onları yolda bırakmam.) dedi.

Alper kardeşimizin bu tavrı bir yiğide yakışacak bir davranıştır ama Genel Başkanımızın kardeşlik hukuku ve siyasi hukukuna karşı gelir bir gurup arkadaşına verdiğin sözü tutarsan  bu yiğitliğe sığmaz.” dedi.  Bunun üzerine delegelerden büyük bir tepkiler geldi. Divan başkanı bir müddet konuşamadı.  Delegeler “Bunun neresi demokrasi, masal anlatmayın, neden bir ikinci adayın olmasından korkuyorsunuz, Alper’in çekilmesi için dil dökmeyin. Taraf olmayın, Demokratik seçim istiyoruz” diye seslerini yükselttiler. Divan Başkanı Hıdır sık sık delegeleri uyararak susmalarını istedi. Zaman zaman delegelere sert ve yanlı tutumunu ifade eden tavırlar sergiledi.
Divan Başkanı Hıdır, Hamit Orakçı ile Alper Çiler’i içeride bir araya getirdiklerini, karma bir liste yaptıklarını, anlaşmaya vararak tek listeyle seçime girmek için imzalarını attıklarını söyleyince, Alper Çiller ( Ben böyle bir anlaşmaya imza atmadım. Adaylıktan da çekilmedim. Adayım)  dedi.

 Bunun üzerine Divan Başkanının Ak Parti Genel Merkezinin Hamit Orakçı’yı istediğini, Bunun Genel Merkezin talimatı olduğunu vurgulayıp ısrarla mevcut İlçe Başkanı lehinde konuşmalarını sürdürerek aleni taraf olması delegeleri çileden çıkardı. Tepkilerin dozu artarak devam etti. Delegeler, (Delegelerin oyuna ipotek koyamazsınız, siz  Hamit Orakçı’nın taraftarımısınız?. Bu kadar aleni yanlı olmayınız. Tarafsız olun. Bu tavırlar Ak Partiye yakışmıyor) diyerek tepkilerini dile getirdiler.  Çok sayıda delege yanlı tutumu protesto ederek  salonu terk etti.
Ardından İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge mikrofana geldi. Bürge konuşmasında ortak bir liste yaptıklarını Alper Çiller’in bu listeye isim vererek mütabık kaldıklarını ve bunu Genel Merkeze bildirdiklerini söyleyince Alper Çiller böyle bir anlaşmaya imza atmadığını tekrarladı.

Hüseyin Bürge; “ Teşkilata rağmen, teşkilatçılık, partiye rağmen particilik yapılamaz. Yaparsanız bağımsız hareket edersiniz” diyerek, Yılan ve onunla dost olan birinin altın alışverişi fıkrasını “Alper bu fıkrayı iyi dinle” deyip adamın oğlunun yılanın kuyruğunu nasıl kopardığını ve yılanın oğlanı soktuğunu, sonrada sende bu evlat, bende bu kuyruk acısı olunca dost olamayız dediğini anlattı. Bürge’nin de taraf olduğunu açık beyan etmesi karşısında Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan tarafsızlığını koruyarak, iki adaya da eşit mesafede durdu ve demokratik bir tavır sergiledi.
Bürge’nin de ikna konuşmaları Alper Çiler’i adaylıktan vazgeçiremedi ve  delegelerin tepkileri artınca  Milletvekili Hüseyin Bürge’de salonu erken terk edenlerden oldu.
Kongre sonrası görüştüğümüz delegeler Milletvekili Şenol Gürşan’ın tarafsızlığını koruması karşısında kongre koordinatörü ve Divan Başkanı M.Nil Hıdır ile İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge’nin taraf olmasını ve hem Alper Çiler’e hem de delegeye uyguladığı baskının Ak Partiye yakışmadığını söylediler.
Saat 17.00’ye kadar devam eden konuşmalardan sonra seçime 427 delegeden 330 delege  katıldı. 326 geçerli oydan Hamit Orakçı 202 oy, Alper Çiller 124 oy aldı ve  Hamit Orakçı Ak Parti Merkez İlçe Başkanı seçildi.

Ak Parti Kofçaz İlçe Başkanlığına Hüseyin Aktaş,Pınarhisar İlçe Başkanlığına Tarık Bayraktaroğlu,Demirköy İlçe Başkanlığına Hayrullah Yalçınsu,Babaeski İlçe Başkanlığına Güray Genç, Lüleburgaz İlçe Başkanlığına Ahmet Yılmaz,Pehlivanköy İlçe Başkanlığına Mehmet Açıkel ve Vize İlçe Başkanlığına da Kani Yavuz Genel Merkezin isteği üzerine tek listeli kongreyle  seçildiler.

İlçe Başkanlığına yeniden seçilen Hamit Orakçı yönetim kurulu  şu isimlerden oluştu:
Mehmet Sadık Kınık,Müjdat Savaş,Abdullah Sarı,Aynur Onbaş, İsmail Alayayla,Durkaya Kalkan,İsmail Mutafoğlu,Özkan Özbalcı,Sema Nur Alataş, Gürel Koçdemir,İlker Kayrak,Neslihan Akbay,Remzi Yazman,Recai Yalçınkaya,Fahriye Özten,Bahadır Erdoğan,Hatice Kayacan,Mahmut Seslikaya,Servet Bedir, Mehmet Has,Kayhan Türköz,Şükrü Özdemir,Barış Özcücecik,Mürsel Tetik.

Seçimi Kaybeden Alper Çiler ise seçime şu listeyle girdi:
Alper Çiler Üniversite mezunu,Fikri Altıntel Üniversite mezunu, Göksel Aksel Üniversite mezunu, Burcu Dinçer Üniversite mezunu, İlknur Funda Söylemez Üniversite mezunu,Uğur Bağdan Üniversite mezunu, Hande Türköz Üniversite mezunu,Coşkun Toklucu Üniversite mezunu, Abdullah Uysal Üniversite mezunu, Baki Bingöl Yüksek Okul mezunu,Recep Kocabalta Üniversite mezunu, Gökhan Başaran Lise mezunu, Yasemin Genç Lise mezunu,Bilgin Çağan Lise mezunu, Zafer Yılmaz Lise mezunu,Sevil Kıran Lise mezunu,Cavit Akıncıoğlu Lise mezunu, Salim Küçük Lise mezunu,Abdullah Akdeniz Lise mezunu,Tahir Yılmaz Lise mezunu,Veysel Arslan Lise mezunu,Harun Sevim Lise mezunu,Gürkan Mitap Lise mezunu, Aliş Biçer Orta Okul,Mahmut Okumuş Orta okul,Ahmet Akıncı Orta okul,Gürel Koçdemir İlk okul,Coşkun Beklerim İlk okul,Ayvaz Kartal İlk okul,

Atatürk’ün annesi Zübeyde hanım ölümünün 89. yılında Kırklareli Anneler Derneği tarafından anıldı.

Haber : Faruk Ceylan
Fotoğraflar : İrfan Özeklioğlu
Kırklareli Anneler Derneği Başkanı Aynur Yadalı ve yönetim kurulu üyeleri Atatürk’ün annesi Zübeyde hanımın ölümünün 89. Yılında, Anneler Derneği Başkanlığının girişimleri ile yaptırılarak Vilayet meydanında yerini alan  Zübeyde ana heykelinin önünde bir anma töreni düzenledi.

Anma törenine Zübeyde hanım ana sınıfı öğrenci ve velileri de katıldı. Tören Zübeyde ana heykeline çelenk sunularak başladı. Minik öğrenciler de Zübeyde hanım heykeline karanfil bırakarak ona sevgilerini yolladılar.
Başkan Yadalı Zübeyde hanımın hayatı hakkında bir açıklama yaparak, Zübeyde hanımın her Türk’ün anası olduğunu ve ölümünün 89. yılında kendisini şükran ve rahmetle andıklarını  söyledi. Törende minik öğrencilere Anneler Derneği tarafından ikramda bulunuldu.
Zübeyde Hanım (1857 - 1923)
Zübeyde Hanım 1857 yılında Selanik'te doğdu. Orta Anadolu'dan göç ederek, Selanik'in batısında Arnavutluk sınırına yerleştirilen yörüklerden, Hacı Sofi ailesinden Feyzullah Ağanın kızıdır. Selanik'te Gümrük Muhafaza Teşkilatında memur olan Ali Rıza efendi ile evliliğinden beş çocuk sahibi oldu. Fatma ve Ömer'i daha küçükken kaybetti.

1888 yılında Mustafa ilkokuldayken kocasını da kaybeden Zübeyde Hanım, zaman zaman çocukları ile birlikte kardeşi Hüseyin Ağa'nın çiftliğine giderdi. Bu sırada, Atatürk'ün ifadesiyle; iyi kalpli bir insan olan Ragıp Bey'le evlendi. Kızlarından Naciye de çok yaşamadı.
Balkan harbinden sonra, birçok Türk ailesi gibi, kızı Makbule ile birlikte Selanik'ten göç etti ve İstanbul'a gelerek Beşiktaş-Akaretler'de bir eve yerleşti. Milli Mücadele yıllarında Ankara'ya gelen Zübeyde Hanım, 1919'da ayrılmak zorunda kaldığı oğlunu, yıllar sonra Ankara'da Devlet Başkanı olarak gördü.
14 Ocak 1923'te tedavi amacıyla gittiği İzmir'de 66 yaşında vefat etti.

 


14 Ocak 2012 Cumartesi

Kırklareli (KESK)Eğitim-Sen Kırklareli Şubesi üyeleri maaş bordrolarını yakarak Hükümetin verdiği zammı protesto etti

Haber: Faruk Ceylan  Fotoğraflar: İrfan Özeklioğlu-    Kırklareli Eğitim-Sen Kırklareli Şubesi çalışanları maaş zamlarını protesto amacıyla  maaş bordrolarını yaktılar.
Memur zamlarını az bulan Sendika üyeleri Hükümeti protesto etmek için Karaumurbey caddesindeki saat kulesi önünde bir basın açıklaması yaparak Hükümeti  protesto ettiler ve maaş bordrolarını yaktılar.
Basın açıklamsını Sendika adına Şube Hukuk Sekreteri İsmail Karakaya yaptı. Karakaya şunları söyledi;  “ 2011 yılı enflasyon tahminlerinin iki katı üzerinde gerçekleşenb AKP hükümeti, enflasyon farkından kaynaklı olarak kamu emekçi,lerinin maaşlarına 2.68’lik artış yapacak.
Çarptırılmış enflasyon rakamlarına göre yapılacak bu artışı bile allayıp pullayıp müjde olarak yansıtanlar, Türkiye’de emeği ile geçinenlerin bin bir zorlukla yaşamlarınısürdürmeye çalışmasını görmezden gelmeye devam etmektedir.
Enflasyon hesaplamalarında yıllardır halkınb temel ihtiyaçlrıyla uzaktan lakası olmayan, deve eti, pinpon topu, gaz lambası fitili gibi ürünleri de dikkate alan TÜİK’u Aralık ayı ve 2011 yılı enflasyon rakamlarını açıklamış bulunuyor.   Ancak açıklanan oranlarla  halkın yaşadığı gerçek enflasyon arasında   uçurum vardır.   Söz konusu enflasyon farkıyla kamu emekçilerinin maaşlarına 30 ila 60 lira arasında bir fark yaratmaktadır. Ancak söz konusu rakamlardan daha fazlası yaşanan gerçek enflasyon sonucunda kamu emekçilerinin cebine girmeden buharlaşmıştır.
AKP Hükümeti, “Memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz” söylemini terk etmeli, 2 milyon kamu emekçisinin,asgari ücretle geçinmeye çalışan 5 milyon asgari ücretlinin ve 9.5 milyon emeklinin taleplerine kulak vererek onlara insanca yaşayacak koşullar yaratmalıdır.
Siyasi iktidarın yaşanan enflasyon rakamlarını çarpıtarak bize reva gördüğü sefalete karşı insanca bir yaşam için bütün kamu emekçilerini bu taleplere sahip çıkmaya çağırıyoruz.” dedi.
Basın açıklamasından sonra Eğitim-sen üyesi bir gurup kamu çalışanı maaş bordrolarını yakarak hükümeti protesto ettiler.
                                                                                 

Kırklareli Eğitim-iş sendikası Bakan Ömer Dinçer’i istifaya çağırdı.


Haber : Faruk Ceylan
Fotoğraflar : İrfan Özeklioğlu
Kırklareli Eğitim-iş sendikası  Dingiloğlu parkı önünde yaptığı basın açıklamasıyla Bakan Ömer Dinçer’e  Atatürk’ü anma çoşkusuna ağır saldır da  bulunduğu gerekçesiyle tepki gösterdi
Kırklareli Eğitim-iş sendikası adına basın açıklamasını İl Başkanı Hayri Girgin yaptı. Basın açıklamasına, İşçi Partisi  ile  Atatürk’çü Düşünce derneği de destek verdi.
Eğitim-iş sendikası İl Başkanı Hayri Girgi yaptığı Basın açıklamasında şunları söyledi;
“ Geçmişte Atatürk’e ve Cumhuriyet’in temel değerlerine olan muhalefeti ile tanınan sayın Ömer Dinçer ve yönetimi, kamu vicdanını kanatan uygulamalarıyla adeta bilinçli olarak milyonları kontrolden çıkarmaya, toplumu bir provakasyon ortamına sürüklemeye çalışmaktadır.Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet kutlamalarını eğlence kabul ederek yasaklayan anlayış, Atatürk’ü okullardan tasfiye etmek için hemen her gün yeni bir uygulamayı yaşama geçirmektedir.
 Bu sorumsuz tavrın en son örneği, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün konusu “Atatürk’ü Anma  Gençlik ve spor Bayramı” olan 11.01.2012 tarih , 817 sayılı genelgesiyle yaşama geçirildi. Devlet ciddiyetine yakışmayan mevzuat çarpıtmaları içeren  genelge de en üzücü yan, gizlenen çirkin amacın “duyum uydurması” ile gerekçelendirilmesidir. Maalesef AKP’nin geçmiş dönem politikalarının devamı olarak Milli Eğitim Teşkilatını düzenleyen mevzuattan Atatürk’ü tamamen silen Sayın Ömer Dinçer’in Atatürk karşıtlığı kontrolden çıkmış bulunuyor.
Ancak bu aşamada Eğitim-İş olarak Ömer Dinçer’e bir çağrımız var:
Sayın Ömer Dinçer!!! Oturmuş olduğunuz o Bakanlık koltuğunu lütfen tek ediniz. Buna razı olmuyorsanız biraz daha cesur davranarak o koltuğun arkasında asılı duran ve önünde gülücükler dağıttığınız Atatürk remini lütfen kaldırınız. Kaldırın ki milyonlar, emanet koltuklarda oturan yöneticilerin kime ve neye hizmet ettiğini görsünler.
CUMHURİYET TARİHİNDE İLK KEZ KAMU ÇALIŞANLARINA MAAŞ ZAMMI YOK!
Cumhuriyet tarihinde ilk kez kamu çalışanları maaş zammı almadan yeni bir yıla girmişlerdir. 10 yıldır yaptığı uygulamalarla, kamu çalışanlarını açlık sınırına yakın bir ücretle yaşamaya mahkum eden AKP iktidarı, 2012 bütçesinde ilk altı ay içinde belirlenen yüzde 3 sadaka zammı bile emekçilere çok görmüştür.
Kamu çalışanlarının 2012 Ocak maaşlarına, yalnızca 2011 yılı enflasyon farkı olan yüzde 2.7 oranında bir zam yapılmıştır. Bu rakam enflasyon farkını gerçek anlamda yansıtmamaktadır. Hükümetten bağımsız kurumların verileri bu rakamın üzerindedir. Gerçek yaşamda yoksul halka yansıyan enflasyon oranı ise çok daha yüksektir. Ayrıca ekonomik büyüme refah payı olarak kamu çalışanlarına yansıtılmadığı için maaşlarında reel anlamda gerileme yaşanmıştır.
Anlaşılan o ki AKP hükümeti, Türkiye’nin yaşadığı krizin faturasını tekrar yoksul halka ve 2.5 milyon kamu çalışanının sırtına yüklemek istemektedir.
Eğitim-İş olarak;
Toplumsal muhalefetin n önemli güçleri olan emek örgütlerini, aralarında ki farklılıkları bir yana bırakarak birlikte mücaele etmeye çağırıyoruz.
Bize düşen görev, kamu çalışanlarının sesine kulak vererek, AKP itidarının, emeği yok sayan politikalarına karşı birlikte bir eylem ortaya koymak olmalıdır. Bu anlamda siyasi iktidarın kamu çalışanlarını yok sayan, onları açlık ve yoksulluğa sevk eden politikalarını, bordrolarımızı yakarak protesto ediyoruz. “ dedi.