31 Aralık 2011 Cumartesi

Noel babayla akrabalığınız var mı..?

Kırklareli Günlüğü
Faruk Ceylan
Noel babayla akrabalığınız var mı..?
Yeni yılın son Cuması.  Kırklareli Hızırbey İmamı Ali Kutlugün  hutbede noel kutlamalarının inançlarımızla , örf ve adetlerimizle bir ilgisinin bulunmadığını anlatarak  bunun  Kültür emperyalizminden başka bir şey olmadığını ve  ecdadımızı yok etmek için bir araya gelen haçlı ordularının kılıçla yapamadıklarını, tüm şirinliklerini ortaya koyarak, evlerimize kadar girerek yaptığını söylüyor, Kurtuluş savaşının bunlara karşı yapıldığını ifade ederek de ,  cemaata soruyor hoca; “ Değerli cemaat noel baba sizin neyiniz oluyor ? Dedeniz mi ? Babanız mı ? yoksa amcanız, dayınız mı ?  
Biz Millet olarak  Cihan hakimiyeti kuran bir ecdadın torunlarıyız. İslamiyeti üç kıtaya hakim kılan bir Millet’in torunlarıyız, noel babanın değil. Diyor  Ali hoca.  Doğruda söylüyor…  Hırıstiyan alemi tarih boyunca  sabırla ve inatla uyguladığı Kültür emperyalizmiyle Türk Millet’ini örfünden, adetinden ve inançlarından koparmak için çalışıyor.  Avrupa özentisi yaratıyor, kendi ecdadından utanma psikozuna sokuyor  yeni yetişen nesli.   ( Psikoz, düşünce ve duyunun ağır oranda bozulduğu zihin durumunu tanımlamakta kullanılan genel bir psikiyatri terimidir.)
Şimdi Ermeni soykırımı yasasını çıkaran  Fransa’ya,  Dünya’yı sömürge yapmak için günahsız insanları katleden ABD’ye, İsrail’e  lanet edelim, sonra da dönüp onların inanç ve kültürünü taklit edelim…
 Değerli okuyucularım Bosna’da, Azerbaycan’da ve Filistin’deki vahşetleri genç, yaşlı, çocuk ve bebek demeden yapılan katliamları hatırlayalım, noel babanın o çocuklara nasıl fosforlu bombalar  hediye ettiğini de unutmayalım…
Takvim olarak eski bir yılın sona erdiği, yeni bir yıla girdiğimiz şu saatlerde Siz değerli okuyucularımın, Kırklareli’li hemşehrilerimizin,Türk-İslam aleminin bu yılı mutlu,umutlu, sıhatli, barış ve kardeşlik içinde geçirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Dostluk Kupası Marmara Bölgesi Taekwondo Turnuvası ve Ümit Günay Kayan
Tekvanondo da yılın son  Turnuvası  Kırklareli Kapalı Spor salonun da yapıldı. Erginspor’un 32 madalya alarak takım halinde şampiyon olduğu turnuva Tekvando İl Temsilcisi Ümit Günay Kayan tarafından düzenlendi. Son yıllarda bu kadar güzel bir organizasyona şahit olmamıştım dersem kesinlikle abartmış olmam. 
Milletvekili, Vali, Vali yardımcısı, Belediye Başkanı, Belediye Başkan yardımcısı, Emniyet Müdürü,  daire müdürleri, ve Kırklareli’ne büyük yatırımlar yapan iş adamlarının temsilcileriyle kapalı spor salonunda ayrılan yere sığmayacak kadar bir protokolün bir araya gelmesi. Titizlikle seçilmiş Milli hakemler, salonu dolduran velilere yemek ikramına kadar gösterilen hassasiyet. Salonda ki düzen, intizam ve disiplin görülmeye değerdi.
Bu mükemmel organizasyonu tesis eden, Tekvando sporunun içinden gelmiş, siyah kuşak 3. dan sahibi  genç İl Temsilcisi Ümit Günay Kayan’ı tebrik ediyor, böyle genç  arkadaşların tekvando sporu için büyük kazanç olduğunu söyleyerek, desteklenmesini diliyorum.
Turnuva sonunda Şampiyon takım Erginspor kulübünün yönetimi  başarılı İl Temsilcisi Kayan’a şilt taktim ederek hak etmiş olduğu   teşekkürlerini sundu.
Tüm sporcuların beklentisi İl Temsilcisi Ümit Günay Kayan’ın önümüzde ki yıl bu turnuvaları daha sıklıkla düzenlemesi…
Sevgili Ümit Günay Kayan’ı kutluyor, gözlerinden öpüyorum.



TSD Kırklareli Şube Başkanı Uzunoğlu; “ Vatandaşın duyarlığını Kamu Kurumları göstermiyor”

 Faruk Ceylan-İrfan Özeklioğlu-Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanı Arif Uzunoğlu, Kırklareli’nde Kamu Kurumlarının engelli vatandaşlara gerekli önemi vermediğini iddia etti.
Uzunoğlu,  5378 sayılı yasada, 2006’ya 18 nolu Başbakanlık Genelgesiyle Kamu binalarının engelli vatandaşların kullanabileceği hale getirilmesi hususunun Kırklareli’nde hemen hemen hiçbir Kamu binasında uygulanmadığını, bahse konu genelge süresinin 07.07.2012 tarihinde sonlanacağını, bu tarihten sonra Kamu binalarının  engellilere uygun hale getirilmediği vakit her engellinin münferiden ilgili kurum hakkında dava açabilme yetkisinin olacağını  söyledi
Başkan Uzunoğlu, Kırklareli’nde vatandaşın engellilere çok duyarlı olduğunu ancak Kamu kurumlarının aynı duyarlığı göstermediğini tekrar  ederek, “ Vatandaşın duyarlığını kamu kurumları göstermiyor” diyerek serzenişte bulundu.

Kırklareli Belediye Başkanlığı ‘’ Kakava Bebeği ’’ için yarışma başlatıyor


           Faruk Ceylan- Kırklareli Belediye Başkanlığı, Mesleki ve Teknik Eğitim Okullarında öğrenim görmekte olan öğrencilerin yıl içinde çeşitli proje ve beceri yarışmalarına teşvik edilerek, eğitimlerine uygulama becerisi kazandırılması amacını taşıyan  bir yarışma ile yeni yetenekleri ortaya çıkarmayı hedefliyor..
            Geçtiğimiz yıl Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından  hazırlanan  temsili Kakava bebekleri Festivale katılan konuklara armağan edilmiş ve  Kırklareli’nin yöresel kıyafetlerini taşıyan Bebekler çok beğenilmişti.  
Kırklareli Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile görüşülerek imzalanacak bir protokol ile  Kırklareli’nde her yıl kutlanmakta olan ‘’ KAKAVA FESTİVALİ ‘’ ne renk katması için yarışma düzenledi.
Söz konusu yarışma kuralları şöyle belirlendi;

1-     Yarışma Kız Meslek ve Meslek Lisesi öğrencileri arasında düzenlenecektir.
2-     Yarışmaya öğrenciler bireysel ve ya da grup halinde katılabileceklerdir.
3-     Yarışmaya katılmak isteyen öğrenci en fazla 2 (iki) çalışmada yer alabilecektir.
4-     Yarışma Değerlendirme Komisyonu 3 (üç) Öğretmen ve Kırklareli Belediye Başkanlığı’nın görevlendireceği 2 (iki) üyeden oluşacaktır.
5-     Dereceye giren ürünlerin seri üretimi yapılabilecektir.
6-     Dereceye giren ilk 3 (üç) çalışma Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından ödüllendirilecektir.

Kırklareli Belediyesi ile işçiler arasında davul zurnalı toplu sözleşme

Haber: Faruk Ceylan
Fotoğraflar: İrfan Özeklioğlu
Kırklareli Belediyesi işçileri ile Genel İş Sendikası çalışanı işçiler arasında yapılan toplu sözleşme davul zurna eşliğinde, büyük şenliklerle imzalandı.
İmza törenine Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, Belediye Meclis üyeleri Adem Sevim, Ahmet Yaşa, Koray  Çelikkanat, Mustafa Ovarda, Mehmet Akın, CHP Kırklareli İl Başkanı Vecdi Gündoğdu, Kırklareli Belediyesi İş yeri temsilcisi Fikret Baydemir, Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen, Toplu Sözleşme Daire Başkanı Alaaddin Öztürk ve Basın mensupları katıldılar.
Toplu sözleşme imza töreni İşyeri Temsilcisi Fikret Baydemir’in açılış konuşmasıyla başladı.  Baydemir Belediye Başkanlığının işçilere 2012 yılı için % 15, 2013 yılı içinde %12 zam verdiğini belirterek verilen zammın Ülke koşullarına göre memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Trakya Şube Başkanı Selim Şen’de Kırklareli Belediye Başkanına teşekkür ederek,  Hükümeti eleştirdi ve işçinin hakkını vermediğini iddia etti.
Genel İş Sendikası Toplu Sözleşme Daire Başkanı Alaaddin Öztürk’te yaptığı konuşmada Hükümeti hedef aldı.  Zaman zaman eleştrilerinin dozunu arttıran Öztürk  şunları söyledi; “ AKP iktidarı Kıdem tazminatı kaldırmak istiyor, Bu yasa olarak meclise gelecek ve bir gece yarısında da geçecek. Bu iktidar Soykırım yasası konuşulurken Milletvekili zammını apar topar gece karanlığında geçirdi.  Milli Eğitim Bakanı atama bekleyen öğretmenlere kendinize başka iş bakın diyor.  Bu kadar pervasız ve kendi insanını umursamayan bir iktidar daha görülmemiştir. Biz örgütlü işçiler olarak bu oyunları bozacağız.” dedi.
Belediye Başkanı Çağlayan’da işçilerin %90 verimle çalıştığını, hiç kimsenin alacağı bulunmadığını, tüm ikramiyelerinin de ödendiğini söyleyerek işçileriyle gurur duyduğunu, yeni sözleşmenin hayırlı olmasını diledi
Milletvekili Turgut  Dibek’te yaptığı konuşmada CHP olarak işçinin, emekçinin  haklarını daima savunucusu olduklarını, Belediyenin Ülke şartlarına göre verdiği %15 lik zamdan işçilerin mutlu olduğunu belirterek yeni yılın herkese hayırlı uğurlu olmasını diledi.

27 Aralık 2011 Salı

İğneada’da sokak köpekleri kısırlaştırıldı


Kutluay Uyanık-(İğneada)-Kırklareli Haberci-                                             
İğneada da 21 aralık ta başlatılan sokak köpekleri kısırlaştırma operasyonuna iğneada belediyesi ve Haytap  işbirliğiyle yapılan toplama  çalışmalarında  yaklaşık 100 soskak köpeği iğneada belediyesi temizlik ekipleri tarafından ve ilçe tarım müdürlüğüne bağlı veteriner hekim Burcu IŞIKALP eşliğinde toplandı. Yaklaşık 100 çivarında sokak köpeğinin toplanarak iğneada belediyesinin hazırlamış olduğu sokak köpekleri koruma barınağına getirildi. Burada yapılan titiz çalışmayla Demirköy ilçe tarım müdürlüğüne bağlı veteriner hekim Burcu IŞIKALP ve HAYTAP yetkilileri tarafından yaklaşık 100 sokak köpeği  kısırlaştırma operasyonu yapılarak  tekrar bir kısmı sahiplerine teslim edilerek bir kısmıda yine sokağa bırakıldı.İğneada belediye başkanı Tahir IŞIK sokak köpeklerine yetkimiz dahilinde ve HAYTAP  denetiminde sadece  kısırlaştırma operasyonunu gerçekleştirip biz belediye başkanlığına verilen yetkileri ancak bu kadar gerçekleştirebildik. İğneada belediyesi basın ve halkla ilişkiler sorumlusu Altuğ ERDEM biz belediyemize verilen sınırlı sayıda operasyonu 100’e yakın sokak köpeği üzerinde kısırlaştırma operasyonunu tamamlıyarak gerekeni sahiplerine teslim edip geri kalanını da tekrar sokağa bırakarak görevimizi yaptık dedi.

Erginspor madalyaları topladı, takım halinde şampiyon oldu.


*Dostluk Kupası Marmara Bölgesi Taekwondo Turnuvasında Erginspor kulübü 13 birincilik, 9 ikincilik ve 10 üçüncülük kazanarak takım halinde şampiyon oldu.
*Aldığı başarılı sonuçlardan dolayı Erginspor Antrenörü Savaş Ergin'e, Belediye Başkanı Çağlayan ve TSD Şube Başkanı Uzunoğlu birer plaket verdi.
Erginspor Kulüp Başkanı Murat Acar Kulübe katkılarından dolayı Belediye Başkanı Çağlayan'a plaket sundu.
Genel Sekreter Faruk Ceylan'da Spora ve sporcuya katkılarından dolayı NNT Bor Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Akın'a Erginspor Kulübü adına plaket sundu. Plaketi Cafer Akın adına Finans Müdürü Mehmet Mangır aldı.

 Adem Önder-Kırklareli Haberci-Dostluk Kupası Marmara Bölgesi Taekwondo Turnuvası  Kırklareli Kapalı  spor salonunda yapıldı.
Kırklareli Taekwondo İl temsilcisi Ümit Günay KAYAN  tarafından düzenlenen turnuvaya 8 takım 76 sporcu ile katıldı. Maça ilgi yoğundu.
Kıran kırana geçen müsabakaları  Kırklareli Valisi  Mustafa YAMAN , Kırklareli Milletvekili Turgut DİBEK, Belediye başkanı  Cavit ÇAĞLAYAN, Belediye başkan yardımcısı  Ünal BAŞKUR, Emniyet Müdürü  M.Behzat CAMBAZOĞLU, NNT  Nano Teknoloji Bor AŞ  Finans Müdürü Mehmet Mangır, ve çok sayıda sporsever izledi. 

Açılış konuşmasını  İl Temsilcisi  Ümit Günay Kayan yaptı. Kayan ''20 Aralık 2010 tarihinde göreve geldiğim günden bugüne bir yıl içerisinde düzenlemiş olduğum üçüncü turnuvadır. Göreve geldiğim ilk günde de söylediğim gibi amacım Kırklareli Taekwondo sunu daha ilerilere taşımak, ilimizin ve Taekwondo nun adını daha çok duyurmaktır. Bende siyah kuşak 3.dan sporcu ve aynı zamanda hakemim. Yaklaşık 18 yıldır bu sporun içerisindeyim, bu spora çekirdekten yetişerek geldim. Sporcularımız ve takımlarımız ne kadar çok müsabaka yaparlarsa o kadar çok deneyimleri ve tecrübeleri artacaktır. Bu da Türkiye şampiyonları ve Uluslararası maçlarda sporcularımıza başarı getirecektir. Bu yüzden ilimizde bu tür turnuvalar sık sık yapılacaktır. Ben öncelikle bu turnuvaya katkıları bulunan ve bizleri yalnız bırakmayarak maçları izlemek üzere salona gelerek bizleri onurlandıran Kırklareli Valisi Sn. Mustafa YAMAN, Kırklareli Milletvekili Sn.Turgut DİBEK ,Belediye Başkanı Sn. Cavit ÇAĞLAYAN, Belediye Başkan Yrd. Ünal BAŞKUR, İl Emniyet Müdürü Sn. Behzat CAMBAZOĞLU ve NNT Nano Teknoloji Bor A.Ş. Finans Müdürü Sn.Mehmet Mangır’a huzurlarınızda şükranlarımı ve saygılarımı arz ediyorum. '' dedi.
Kıran kırana geçen Turnuvada Erginspor Kulübü Tekvando’cuları fırtına gibi esti ve 13 birincilik, 9 ikincilik , 10 üçüncülük  elde ederek takım halinde Şampiyon oldu.

Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve Kırklareli Sakatlar Derneği Başkanı Arif Uzunoğlu Başarılarından dolayı Erginspor Kulübü adına Antrenör Savaş Ergin’e plaket verdi.
Başarılı hizmetlerinden ve desteklerinden dolayı Erginspor Kulübü adına Milletvekili Turgut Dibek İl Temsilcisi Ümit Günay Kayan’a, Erginspor Kulübü Başkanı Murat Acar Kulübe katkılarından dolayı Yönetim Kurulu adına Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'a, Erginspor Kulübu Genel Sekreteri Faruk Ceylan’da NNT Nano Teknoloji Bor A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Cafer Akın’a  plaket verdiler. Cafer Akın’ın Plaketini kendisi yurt dışında olduğu için Finans Müdürü Mehmet Mangır aldı.

 Erginspor’un takım halinde şampiyon olduğu Dostluk Kupası Marmara Bölgesi Taekwondo Turnuvasında şu sporcular dereceye girdi. 

 
22 kg minik bayanlar
1-Rümeysa Nur Erginspor Kulübü KIRKLARELİ

27 kg minik bayanlar;
1)Ece Ateşova - Ergin Spor Kulübü
2)Seher ÜLKÜ - Gençlik Spor Kulübü
3)Çağla KARA- Babaeski
3)Tuğçe BERKE - Ergin Spor Kulübü
30 kg minik bayanlar;
1)Sinem YALAP-Ergin spor kulübü
2)Sena Nur VARDAR- Lüleburgaz
3)Sena Nur Büyükkara- Ergin Spor K.
33 kg minik bayanlar;
1)Beyza Nur Güngör - Kırklarelispor
2)İrem Nur Daşçı-Edirne
3)Lara Doğan-Edirne
36 kg minik bayanlar;
1)Tuğba Yeşiltuna - Erginspor Kulübü
2)Sümeyye Nur Ergin-Erginspor k
3)Seren özkan-Edirne
3)Merve Yıldırım-Çorlu
45 kg minik bayanlar;
1)Fatma Zehra Karabağ- Erginspor Kulübü
2)Tuğçe Kocaman-Babaeski
3)Gözde Okumuş-Babaeski
 50 kg minik bayanlar;
1)Seray Oğuz- Erginspor Kulübü


44 kg yıldız bayanlar;
1)Miray Berke-Erginspor Kulübü
2)Selin İmre-Erginspor Kulübü


47 kg yıldız bayanlar;
1)Tuğçe Tokgöz-Saray
2)AsiyeNur Koyuncu-Erginspor Kulübü
3)Dilara Araş-Erginspor Kulübü
3)Nazlı Acar-Erginspor Kulübü


51 kg yıldız bayanlar;
1)Pınar Nas-Edirne
2)Elif Kübra Güngör-Kırklareli Gençlik S.K.
3)Yasemin Gökçe-Çorlu
3)Melisa Çoralı-Lüleburgaz

59 yıldız bayanlar;
1)Havva Burçe Erginspor Kulübü

59 kg genç bayanlar;
1) Aleyna Yıldızdal  Erginspor Kulübü
27 kg minik erkekler;
1)Gökcan Çağıran- Erginspor Kulübü
2)Muhammed Akbaba-Çorlu
3)Fatih Akboğa-Çorlu

36 kg minik erkekler:
1)Kerem Özkan-Edirne
2)Doğukan Çetin Çelik-Ergin spor
3)Ali Karabacak-Çorlu
3)Hasan Buğra Güngör--Ergin spor


40 kg minik erkekler;
1)Ümit Güçlügil-Çorlu
2)Gökay Şen-Erginspor
3)Ali Batıkan Göçmez-Erginspor
3)Tugay Akboğa-Erginspor


37 kg yıldız erkekler;
1)Emre Ülkü-Kırklarelispor
2)Anıl çağıran-Erginspor
3)Cihan Sevim-Çorlu
41 kg yıldız erkekler;
1)Alptekin Şengül Erginspor Kulübü
2)Uğur Coşkun
3)Eray Yıldız
3)Caner Bil

45kg yıldız erkekler;
1)Doğukan Şevik Erginspor Kulübü
2)Serkut Duhan


49 kg yıldız erkekler;
1)Alparslan Aslan-Kırklarelispor
2)Yusuf Günay-Edirne
3)Mustafa Harman-Saray
3)Hakkı Yurtseven-Çorlu

53 kg yıldız erkekler;
1)Burak Nas- Erginspor
2)Berk Demiralp

59 kg genç erkekler;
1)Mümin Demiralp-Erginspor Kulübü
2)Osman Günay-Edirne
3)Mert Özbek-Kırklarelispor
3)Cihan Duman-Saray


Kırklareli Ülkü Ocaklarından Fransa’ya sert tepki.

Kırklareli Ülkü Ocakları İl Başkanı Muhammet Hanefi Demiroğlu, Fransa Meclisi'nde kabul edilen sözde Ermeni soykırımını inkâr edenlere cezayı öngören yasa tasarısının kabul edilmesine yaptığı basın açıklamasıyla sert tepki gösterdi.
Faruk Ceylan-Kırklareli-İrfan Özeklioğlu-Başkan Muhammet Hanefi Demiroğlu düzenlediği Basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu; “Fransa Parlementosu kabul ettiği kararla sözde ermeni soykırımını kabul etmiş ve soykırım yapılmadığını iddia edenlere cezai işlem yolunu açmıştır.Ancak şu nokta unutulmuştur:Türk Milleti tarih boyunca hiç bir millete soykırım yapmamış aksine gittiği yerlere medeniyeti,insanlığı,hoşgörüyü ve barışı götürmüştür.Daha düne kadar tuvalet temizliğini  bilmeyen avrupa devletleri Osmanlı Devleti sayesinde temizlikle tanışmışlardır.İstanbul’un fethinden sonra olanları hepimiz biliyoruz.Eğer Türk Milleti bugüne kadar soykırım yapmış olsaydı üç kıtaya hükmetmiş bir milletten bahsediyoruz ki bu üç kıta üzerinde Türk Milletinden başka milletler kalır mıydı? Hepsine soykırım uygulayıp Türk’leştirmezmiy di?
Ermenilere yapıldığı iddia edilen soykırım tamamen yalandır.Aksine soykırımı ermeniler yapmıştır.Erzurum’da,Kars’ta,Erivan’da,Nahçivan’da,Hocalı’da ve Batum’dan Nahçvan’a kadar olan bölgede Türklere karşı işlenen cinayetler ve insanları göçe zorlamalar soykırım değil de nedir?
Ermenilerin kendi ırk ve dinlerinden başka özellikle yer yüzünde İslamiyetin yayılmasını ve korunmasını sağlayan efendi ve yiğit Türk ırkından olanlara eziyet ve zulmetmek,onları insanlık dışı işkencelerle  öldürmek ve yok etmek bir çeşit sevap ve tapınma biçimi olarak sayılıyorken nasıl olurda ermenilerin soykırım yapmadığı savunulabilir? Bunu Ermeni’de biliyor Dünya’da...
Çıkırdıkları Soy kırım yasası ile Kendi soysuzluklarını örtmek istemektedirler. Bunun başkaca bir izahıda yoktur.
1918 yılı kışında 9.Türk ordusu Güney Kafkasya’dan çekilmeden önce Ermeni çetelerince başlarında bulunan Antranik ve Yapun tarafından organize edilen ve uygulanan Şaror bölgesinde ki İslam köyleri,bu arada Daralegez’de ki köylerden 113 tanesi yakılıp yıkıldı,Türklerden 1000 den çok insan öldürüldü.9.Ordu komutanı Yakup Şevki Paşa’nın 29 Kasım ve 27 Aralık 1918 tarihlerinde Harbiye Nezaretine sunduğu raporlarında ermenilerin 2000 kişiyi öldürdüklerini ve 5000 kişinin bu bölgeden aç ve çıplak bir şekilde Aras Nehrini geçerek Doğu Beyazıt’a sığınmış olduklarını,yapılan zulüm ve eziyet türlerini,Türkleri yok etme yöntem ve yollarını gayet detaylı bir şekilde anlatmıştır.Kafkasyada Ermenilerin Türk Milletine uyguladıkları işkenceler,zulümler,eziyetler insanlığın kabul edemeyeceği türdendir.
Soykırımı yapan insanları binalara doldurup diri diri yakan mı yoksa vatan savunması için canını vermeye hazır olan gönüllü Türk Milliyetçileri midir?1918 ,daha öncesi ve sonrasında Anadolu’da ki bazı şehirlerde insanlar taş binalara doldurulup diri diri yakılmış,akıl almayacak işkencelerden geçirilmiş,anne babaları gözü önünde çocuklar katledilmiş,kadın ve kızların ırzına geçilmiş,canlı canlı vücut uzuvları kesilmiştir.Bunları yapan Ermeninin ta kendisidir.Erzurum’da, Van’da,Bayburt’ta ve daha pek çok şehirde insanlar yardım vaatleriyle kandırılıp huzurlarına gelince göz kırpmadan katledilmişlerdir.Bu soykırım değildir de nedir?
Fransa soykırım iddiasını kabul etmiş ve soykırım yoktur diyenlere ceza verecek kanunu kabul etmiştir.Bu kanunu kabul etmekle yapılan insanlık suçuna ortak olmuştur.Bazı ülkerin meselelerine üzülen duyarsız kalamayan Avrupa devletleri neden konu Türk Milleti olunca üç maymunu oynuyorlar,neden sağır ve dilsiz oluyorlar?Yapılan zulümleri görmüyorlar mı?Peki biz ne yapıyoruz?Kardeş Ülke,2 devlet tek millet dediğimiz Azerbaycan’a bu denli ermeni zulmü yapılırken biz ne yapıyoruz?Amerikan askerlerinin Irak’tan sağ salim dönmesi için dua ederken kendi ırkımızdan kendi canımızdan olan Azerbaycan’lı kardeşlerimiz için ne yapıyoruz?Tabi bizim de yaptıklarımız var elbette.Mesela ermenistanla sınır kapısı açıyoruz,Türkiye-Ermenistan Milli Futbol maçında Azerbaycan Bayrağını yasaklıyoruz.Yani Azerbaycanlı kardeşimizin yarasını bir de biz kanatıyoruz.Kardeşimize ihanet ediyoruz.Fransa bu yasayı kabul ediyor ve biz susuyoruz...  Bizde bu kahpe Fransa kadar suçlu değil miyiz?
Ermeni Uşağı  Fransa’nın kabul ettiği bu sokırım yasasıyla işlediği insanlık suçu ilk değildir. Geçmiş hatırlanırsa, Ermeni çeteler tarafından onlarca Türk elçi, ateşe ve diplomatın Bu uşak Fransa tarafından nasıl himaye edildiği hatırlanacaktır. Ermeni köpeğinin Fransa himayesinde katlettiği Türk diplomatlarının uğradığı  hain saldırılar bile onların ne kadar soysuz, ne kadar insanlıkla alakalı olmadıklarını anlatmaya yetmektedir. Böyle soysuzların Soykırım yasası çıkarması habesle iştigalden başka bir şey değildir.
Ermeni soykırımı var diyen bu soysuz köpeklere  şu soruyu sormak lazım:Eğer bizim dedelerimiz soykırım yapsaydı bugün yer yüzünde Ermeni diye bir soysuz ırk kalır mıydı? " dedi.
Başkan Demiroğlu toplantı sonrası gazeteciler teşekkür ederek çay ikramında bulundu.

25 Aralık 2011 Pazar

Kızılcahamam’ı deviren Kırklarelispor Ünye’ye takıldı. 0-0


Faruk Ceylan-  Spor Toto 2.lig kırmızı gurupta geçtiğimiz hafta ligin zirvesindeki Kızılcahamam’ı evinde mağlup eden Kırklarelispor saha ve seyircisi önünde Ünyespor’la 0-0 berabere kaldı.
İki takımda ilk yarı kontrollü bir futbol ortaya koydu. Galibiyeti daha fazla isteyen Kırklarelispor’du, özellikle ikinci yarıda takımlar net  pozisyonlar yakaladı. Stad zeminin bozuk olması oyununu olumsuz etkilerken, kaleciler oyuna damgasını vurdu.
Alişan ve Şenol mükemmel kurtarışlarıyla forvet oyuncularına gol izni vermezken,  Balıkesir Bölgesi hakemi Ali Terzioğlu verdiği yanlış kararlarla hem futbolculara, hem de seyirciye saç baş yoldurdu. Üç pozisyonda Kırklarelispor lehine üç penaltının verilmediği yönünde itirazlara rağmen, maçın son dakikasında Murat Tiraki’nin ceza sahası içinde topu rakip oyuncudan aldığı gibi düşürülmesine hakem Ali Terzioğlu seyirci kaldı. Ardından da sarı kartı bulunan Murat’a hakemi aldatmaya yönelik davranışta bulunmaktan ikinci sarı karttan  kırmızı kart göstererek oyundan attı.
Çok kötü bir yönetim ortaya koyan Balıkesir Bölgesi hakemi Ali Terzioğlu’nun bu maça atanması da manidardı.
Oynanan futboldan memnun kalan seyirci maçtan sonra Kırklarelispor’u  tribüne çağırdı ve alkışladı.  Mükemmel kurtarışlar yapan Alişan seyirciye üçlü çektirdi.
Maç sonrası Bilgin Erdem’in üzgün olduğu gözlendi. Bilgin Erdem görüşmemizde; “ Çok istedik olmadı. Galibiyet için futbolcularım ellerinden geleni yaptı. Ancak zeminin çok bozuk olması oyunumuzu olumsuz etkiledi. Hakem hakkında konuşmak istemiyorum ama Bandırma Bölgesi hakeminin bizim maçımıza verilmesini doğru bulmadım.” dedi.

Stad : Atatürk

Hakemler : Ali Terzioğlu * Arda Özyıldırım ** Ahmet Ayaz **

Kırklarelispor : Alişan **** Hasan Can **** Taner **** İshak ***  ( Dk.81 Hüseyin ** ) Recep *** Yunus *** İlkem *** Murat Baytaroğlu **** (Dk.54 Serkan Sözmen ***) Mustafa Emre *** Murat Tiraki ***
Serdal ***

Ünyespor : Şenol ****  Kemal *** Hüseyin *** Muzaffer  ** Mikail *** (Dk.79 İbrahim *)  Fatih ** (Dk.79 İlhan *) Uğur ** Uğur Özvardar ** Uğur Bulut ** Aytaç ** ( Dk.90+2 H.Engin ?) Emrullah *** Rıdvan ***

Kırmızı Kart : 90+1 Murat Tiraki

22 Aralık 2011 Perşembe

Kırklareli Valiliği Özel Kalem Müdürü, Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Ahmet Nuri Tanılır, basın mensuplarıyla bir araya geldi.


İrfan Özeklioğlu-Kırklareli Valiliği Özel Kalem Müdürü, Basın  ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Ahmet Nuri Tanılır, makamında basın mensuplarının istek ve sıkıntılarını dinledi.  Basın mensupları Valilik Basın Müdürlüğünün Basına yardımcı olma  ve haber akışının zamanında sağlanması noktasında yetersiz kaldığını, Vali beyin etkinliklerini etkinlik sona erdikten sonra öğrendiklerini söylediler.

Basın mensuplarının en önemli sorun olarak ortaya koydukları hususun ise Kamu kurum ve kuruluşlarında ki yetkililerin  "Bizim bilgi vermemiz yasak” diyerek güncel konularda ki haberler hakkında bile bilgi  alamadıkları konusuydu. Tanılır, Vali beyin kesinlikle kurum yetkililerinin bilgi vermemeleriyle ilgili bir talimatının bulunmadığını söyleyerek, Bu konuya mutlaka çözüm bulacağını ifade etti. Konu üzerine Yeni Sabah Gazetesi Bölge Müdürü ve Trakya haberleri internet gazetesi yazarı, Kırklareli Haberci sitesinin sahibi Faruk Ceylan,  “ Sorun yetki verilenin yetki veren gibi davranmasından kaynaklanmaktadır. Sekreter koltuğunda otururken kendisini patron zanneder, Kamudaki yetkili bilgi aktarımı konusunda yetkinin sadece kendisinde olduğunu zannederek, güncel konularda bile sözüm ona ketum tavır alırsa, bu tip sıkıntıların vukuu bulması kaçınılmaz olur. Durum genelde bundan ibarettir” diyerek, yetki verilenin  yetkiyi doğru kullanmadığına dikkat çekti.
Sorunları samiminiyetle dinleyen ve   sürekli not alan Tanılır, Vali beyle, Kurum ve Kuruluş yetkilileriyle görüşeceğini ve  Sorunların çözümü için gerekeni yapacağını ifade ederek,

 “ Ben  Kırklareli’nde yaşıyorum, Kırklareli’ni seviyorum ve buraya hizmet etmek için bu makamdayım. Şüpheniz olmasın sorunların çözümü için çalışacağım.” dedi. Yeşilyurt Gazetesinden Savaş Eskici, “ Her dönemde böyle vaadler ve dilekler de bulunuluyor ama ciddi bir şekilde sorunların çözüldüğüne hiç şahit olmadım. Dilerim  dediğiniz gibi olur, sorunlar çözülür de bizde gazeteciler olarak  Kırklareli için güzel şeyler yapan Vali Sayın Yaman’ın hizmetlerini Kırklareli’ne duyurabiliriz” dedi.
Sıcak bir ortamda geçen toplantı sonunda Tanınır Basın mensuplarına yılbaşı hediyesi olarak ajanda ve kalem hediye etti.  

21 Aralık 2011 Çarşamba

Atatürk’ün 81 yıl önce Kırklareli’ne geliş törenleriyle o güne yolculuk yapıldı. O gün yeniden yaşandı.

Faruk Ceylan-İrfan Özeklioğlu-Büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk’ün Kırklareli’ne gelişinin 81. Yıl dönümü  törenler ile kutlandı. Kutlamalar Vilayet meydanında başladı. Havanın yağışlı  olmasına rağmen katılım fazlaydı.  Vilayet meydanında ki anıta çelenklerin sunumu yapıldı. Ardından  saygı duruşunda bulunularak  İstiklal Marşı okundu.
 Daha sonra kortej halinde Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Belediye Başkanı  Cavit Çağlayan, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Aydın, İl Emniyet Müdürü M. Behzat Canbazoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Lütfü Mor, Vali Yardımcısı M. Erhan Türker, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli, vatandaş ve öğrenciler yürüyerek Halk Eğitim Müdürlüğü toplantı salonuna geldiler.

Halk Eğitim Merkezi Salonunda devam eden  program da saygı duruşu ve  İstiklal marşının okunması ile başladı.
 Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. 
Başkan Çağlayan konuşmasında Atatürk’ün Kırklareli’ne gelişiyle ilgili şunları söyledi;
“1930 yılında Atatürk çok partili hayata geçiş için bir deneme yapılmasına karar vermiştir. Serbest Cumhuriyet Fıkrası kurulmuştur. 1929 yılında Dünya da, Amerika’dan kaynaklanan büyük bir ekonomik kriz  de yaşamıştır.
Atatürk bu iki olayı değerlendirmek için illerin ve hükümet içi devlet yetkililerinden bilgiler almış, bununla yetinmeyerek bu olayların Türk halkı üzerindeki etkilerini incelemek için yurt gezilerine başlamıştır. Bu da Atatürk’ün halkçı kişiliğini ortaya çıkarıyor. Bu gezilerden bir tanesi de 20 Aralık 1930 da Kırklareli’ne gelişi olmuştur. Atatürk İlk önce Alpulu Şeker Fabrikasını ziyaret ediyor. Daha sonra Kırklareli Gar Binası alanına geliyor. Kırklareli halkı Atatürk’ü  büyük bir kalabalık ve sevgi seli ile karşılıyor.  Büyük çoşku ile alkışlayarak onu adeta bağrına basıyor, kucaklıyor. Kırklareli halkı Atatürk’ü hemşerisi olarak kabul ediyor. Çünkü o zamanlar Kırklareli halkının büyük bir çoğunluğu  Rumeli göçmenlerinden oluşuyordu.

İlk önce Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri ve şehrin eşrafı ile birlikte çeşitli toplantılar yapıyor. Halktan insanlar ve esnafların katılımı ile toplantı yapıyor. Onların sorunlarını dinliyor. Atatürk Kırklareli’ne birçok bakan ve askeri yetkili ile birlikte geliyor. Kırklareli’nde iki gün kalıyor ve birçok yerde çok sayıda toplantı yapıyor. Türk Ocağında Türklük ve Turancılıkla  ilgili konuşmalar yapıyor. Atatürk’ün Kırklareli’nde iz bıraktığı iki önemli konu kendisine ikram edilen Hardaliyeyi yerel bir içecekten çok milli bir içeceğe çevrilmesini tavsiye ediyor. Hardaliyenin tadını çok beğeniyor. Yakın zamana kadar bu gerçekleşmedi. Son yıllarda resmileşme çalışmaları var. Önümüzdeki yıl içinde izinli olarak üretim belgesi ile üretimi ve satışına başlanacak.
Avcıların özellikle soğuk havalarda kullandığı Şayak dediğimiz Keçi tüyünden yapılan pantolonları da bir vatandaşımızın üzerinde görerek çok beğeniyor ve kendisine bir tanede sipariş veriyor. Yerli üretim olması nedeni ile desteklenmesi gerektiğini söylüyor. Kırklareli’nden Edirne’ye geçiyor. Buradaki programı devam ederken Teğmen Kubilay’ın şehit düştüğü Menemende gerici bir ayaklanma oluyor. Bu nedenle Edirne ziyaretini bir günde keserek geri dönüyor. Kırklareli’nin o günkü halkı Atatürk’ün Kırklareli’ne yaptığı ziyaretten çok mutluluk duyuyor. Bizlerde bu gün Atatürk’ün Kırklareli’ne yaptığı ziyaretten ötürü gururluyuz. Çok mutluyuz iyi ki gelmiş, tavsiyelerini de mutlaka yerine getirmeye gayret edeceğiz.”
Başkan Çağlayanın konuşması sonrasında Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencilerinden Doğuş Yıldız Atatürk isimli şiiri, İrem Yavuz ise Atatürk’e Giden Yol isimli şiiri seslendirdi. 
Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. V. Türkan Dingiloğlu Doğruöz 1930 Yılında  Basında Atatürk’ün Kırklareli’ne gelişi ile ilgili o günün gazetelerini paylaştığı ve Atatürk’ün Kırklareli’ne geldiğinde Belediye Başkanı olan dedesi Şevket Dingiloğlu’nun babasına anlattığı anıları,babasının o günleri yaşayan biri olarak anılarını kapsayan  bir sunum yaptı.
 
Sunumun ardından Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencilerinden Nilsu Özenç ve Mete Koçak Atatürk’ün Kırklareli’ne gelişini simgeleyen bayrağı Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’a takdim ettiler. Vali Yaman bayrağı öperek teslim aldı.

Ardından Kompozisyon Yarışmasında birinci olan Fen Lisesi 10-B Sınıfı Öğrencisi Sibel Günay’a Vali Yaman tarafından ödülü takdim edildi. İkinci olan T.O.B.B. Öğrencisi 11-E Sınıfı Öğrencisi Buse Kılıç’a ödülünü Garnizon Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, Üçüncü olan Anadolu Lisesi 9-B Sınıfı Öğrencisi Ceren Esine de ödülünü Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan takdim etti. Gerçekleşen program ödül törenin ardından sona erdi.

19 Aralık 2011 Pazartesi

Lüleburgazspor’da Siyami Aslan yeniden Başkan




Faruk Ceylan-Kongre öncesi çok yalnız bırakıldığını, Lüleburgazspor için tek başına mücadele verdiğini ve kesinlikle aday olmayacağını açıklayan Siyami Aslan aday çıkmadığı için yeniden aday olduğunu, Geçmişi Trakya’da hiçbir kulübe nasip olmamış başarılarla dolu Lüleburgazspor’un başsız kalarak fesih olmasına  gönlünün razı gelmediğini söyledi.
Siyami Aslan, “Geçtiğimiz yıl Lüleburgazspor bir final oynadı ve bu finali gücümüzün yeterli olmasına rağmen hakkımız yenilerek masa başı oyunlarıyla kaybettik. Bizler bu noktada elimizden gelen gayreti göstermemize rağmen malesef finali kazanamadık. Bu final maçında bile yanımda tek bir yönetici yoktu. Yalnız nırakıldım.
Geçtiğimiz kongrelerde de aday olmayacağıma dair bir düşüncem vardı bunu Basınla da paylaştım.  Ancak kimse bu ateşten gömleği giymek istemedi.  Takımın bir başkan seçememesiyle fesih olma durumuna karşı  görevimin başında kalmaya karar verdim. Geçmişi büyük başarılarla dolu takımımızın bu duruma düşmesine, fesih olarak kapatılmasına gönlüm razı olmadı.
Lüleburgazspor’un başarısı için kaldığım yerden devam edeceğim. Taraftarın ve yönetime seçilen arkadaşlarımızın beni yalnız bırakmayıp destek olmalarını istiyorum. Lüleburgazspor bu zor günlerin üstesinden gelecektir.” Dedi.

Lüleburgazspor’un yeni yönetimi şu isimlerden oluştu;


ASİL ÜYELER

1-SİYAMİ ASLAN (ASLAN İNŞ.)
2-NACİ SABANCILAR (SABANCILAR OPTİK)
3-OSMAN AYDIN (AYDINLAR İŞLETMESİ)
4-ERKAN HÜRYURT (AVEA ABONE MERK.-505 BÜFELER)
5-HALİL ABANOZ (EVRENSEKİZ BLD. BŞK.)
6-RECEP ÇETİN (EMLAK ŞİRKETİ)
7-HALUK URAS (KORAY KİMYA)
8-MUSTAFA EREN (AMERİKAN DİLİ KÜLT. DERS.)
9-KAZIM GÜRBÜZ (MAVİ ÇARŞI)
10-OSMAN RODOP (AJANS+)
11-MURAT TAŞKAPLI (EZGİ OTEL)
12-BORA SEZEN (ÖZSÜT LÜLEBURGAZ)
13-İLHAN DURMUŞ (AVUKAT)
14-HALİT KAPLAN (İN.ADINA GAZETECİLİK)
15-SELAHATTİN TİRYAKİ (TİRYAKİ İNŞ.)

Milletvekili Şenol Gürşan’ın, “Belediyenin zihniyeti projeleri kaçırıyor” açıklamasına Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’dan cevap geldi.


* Başkan Çağlayan Milletvekili Şenol Gürşan için; “ Papağan gibi Belediyeyi alacağız, belediyeyi alacağız diyor. Şimdi söylesin, nasıl olsa iki yıl sonra bunu söyleyemeyecek”

Faruk Ceylan-İrfan Özeklioğlu-Kırklareli Ak Parti Milletvekili Şenol Gürşan’ın bir yerel gazetede yaptığı,  “ Belediyenin zihniyeti Kırklareli’ne gelen projeleri kaçırıyor “ açıklamasının ardından Başkan Çağlayan makamında yaptığı Basın toplantısıyla cevap verdi.
Başkan Çağlayan yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Ak Parti Milletvekili Şenol Gürşan’ın yaptığı açıklama tamamen asılsızdır. Yaptığı açıklamada bizim Kırklareli’ne gelen yatırım projelerini ve yatırımcıları kaçırdığını söyleyen Gürşan asılsız ve mesnetsiz bir açıklama yapmıştır. Üçüncü şahıslara da  “ O Belediye başkanından bir şey olmaz “ diye açıklama yaptırması ise tamamen bir siyasi nezaketsizliktir.  Şenol  bey yeni milletvekili oldu. Ayakları yere basmıyor. Zaman içinde nezaketi de öğreneceğini umuyorum. Bu açıklamalarını yeni olmasına veriyorum.  Birde papağan gibi Belediyeyi alacağız, belediyeyi alacağız diyor. Şimdi söylesin, nasıl olsa iki yıl sonra bunu söyleyemeyecek. “ dedi.
Başkan Çağlayan açıklamalarına şöyle devam etti; “ Kırklareli’ne her hangi bir yatırımcının projeleri ile gelip, benim tarafımdan engellendiği gibi bir husus olmuştur, olamazda. Yatırımcının talebi yasal usullere uygunsa zaten engellememiz mümkün değildir. Aksine takdir hakkımız varsa yatırımcı lehine kullanırız.
Ak Parti İl Başkanı Emin Tunç’un Ulaştırma Bakanına Kofçaz Yolu-Dereköy yolunu bağlayan bir yol talebi açıklamasına gelince, Konu esasen bizim tarafı meclis gündemine getirilerek, mecliste imar komisyonuna yolun belirlenmesi çalışmaları yapmak üzere havale edilmiştir.  Ancak mevzuat gereği henüz sonuca bağlanamamıştır. Çünkü yolun geçeceği alan şu an mevcut imar planının dışındadır. 1/25.000 planlar geçtiğimiz aylarda onanmıştır. Bahsi geçen yol güzargahının belirlenmesi ve hazır hale getirilebilmesi için 1/5000,  1/1000 planların yapılması ve o bölgede imar kanunun 18.md. uygulamasının yapılması  mevzuat gereğidir. Bizde yasalara göre hareket ederek,  çalışmalarımız devam etmektedir, tabiî ki belli süreçler geçmesi gerekecektir.”
Milletvekili Gürşan hakkında da 3. kişilerin, hatta kendi partilerinden dahi olumsuz yakıştırma yapanlar var. Benim bunları kamuoyu ile paylaşmam doğru olurmu?  Milletvekili Gürşan’a hükümetçe yapılabilecek işlerle uğraşmasını tavsiye ediyorum. “ dedi.
Başkan Çağlayan Kırklareli’nin bazı sorunlarını da dile getirerek sözlerine şöyle devam etti;
“Kırklareli’nde iki baraj eski açık kanal sistemi ile sulama yapmaktadır. Sulama sisteminin kapalı sisteme dönüşmesiyle daha fazla alan sulanabilir, hem de daha az su kullanılarak büyük su tasarruf sağlanır. Az su kullanılacağı içinde kurak dönemlerde su rezervinde sıkıntı yaşanmaz. Sayın Gürşan bunlarla uğraşsın.   Kırklareli-Edirne yolunun yeniden düzenlenerek duble yol haline gelmesi için çalışsın, bu yolda sağa sola, aşağı yukarı, çok sayıda viraj var. Ölümlü kazaların yaşandığı bir yoldur. Mesela Kamu Kurum ve Kuruluşlarının elinde bulunan tarihi eserlerin restore ettirilmesi için Kültür Bakanlığı fonlarından kaynak aktarsınlar. (Şimdiye kadar olmadı) “ dedi.
Başkan Çağlayan sorulan bir soru üzerine  Milletvekili Şenol Gürşan’ın kendisini seçildiği günden bu güne kadar makamında hiç ziyaret etmediğini, oysa kendisiyle meslektaş oldukları için geçmişte çok iyi görüştüklerini de söyledi.

18 Aralık 2011 Pazar

Kırklarelispor liderlik yarışındaki Kızılcahamamspor'u kendi hamamında terletti 2-0


STAT: Kızılcahamam

HAKEMLER: Ali Şalk ***, Önder Mandaş ***, Ahmet Yakarca ***

KIZILCAHAMAMSPOR A.Ş. : Erhan *, Hasan *,  (Dk.30 Çağlar *), Ömer *, Volkan *, Fatih *, Bülent * (Dk.46 Şevki **), Yücel *, Hüseyin Bak **, Hüseyin Korkmaz**, Mülayim *, Üstün *

KIRKLARELİSPOR: Alişan***, Hasan Can ***, Taner ***, İshak ****, Recep ***
 (Dk.88 Hüseyin **), Osman ***, İlkem ***, Mustafa ***, Murat  Tiraki***, Hakan Güvençer ****,
Serdal *** (Dk.73 Murat Baytaroğlu ***)

GOLLER: Dk.65 İshak, Dk.85 Murat Baytaroğlu (KIRKLARELİSPOR)

Faruk Ceylan-Lider Bandırmaspor’un takipçisi Kızılcahamam geçtiğimiz hafta Ünyespor maçında berabere kalarak iki puan kaybetti ve liderlik fırsatını tepti.  Zirve yarışından kopmak istemeyen Kızılcahamam’da Kırklarelispor maçı mutlak galibiyet olarak hedeflenmişti. Ancak iki hafta önce lider Bandırmaspor’u elinden kaçıran Kırklarelispor’da bu hafta aynı hatayı yapmayıp zirvedeki rakibini vurmanın planlarını yapmıştı.
Maç öncesi kendisiyle görüştüğümüz, Kırklareli’nin en sevilen yöneticilerinden Caner Sungur Kızılcahamam deplasmanı için öncelikle 3 puanı hedeflediklerini ve Ankara’dan  mutlaka puanla döneceklerini iddia etmiş ve gazetemize şu açıklamayı yapmıştı;  Rakibimiz ligin zirvesinde ama 3 mağlubiyeti var. Bizim ise mağlubiyet sayımız 4. Aslında bizden daha üstün bir ekip değiller ama ligde üst sıradalar. Kırklarelispor biraz ligde yeni olmanın verdiği tecrübesizlik, birazda şanssızlıktan galip geleceği 5 maçını berabere  bitirerek 10 puan kaybetmiştir. Puan tablosundaki yerimiz kesinlikle  hak ettiğimiz yer değildir. Kızılcahamam deplasmanında ki hedefimiz önce üç puan. Kırklarelispor bu deplasmandan  puanla dönecektir. Buna bizde inanıyoruz, futbolcularımızda. “
Caner Sungur iddiasında haklı çıktı ve Şampiyonluk mücadelesi veren Kızılcahamamspor’u Üstün bir oyunla kendi evindeki hamamda epeyce terleterek İshak ve Murat Baytaroğlu’nun golleriyle 2-0 yendi.
Lider Bandırmaspor’un  iki puan gerisinde, ligde ikinci sırada bulunan  Kızılcahamamspor, kendi saha ve seyircisine rağmen Kırklarelispor’un üstün oyunu karşısında çaresiz kaldı, kalesinde gördüğü iki golle kaderine razı olarak çok istediği halde Kırklarelispor’u yenmeyi başaramadı. Bu sonuçla ev sahibi Kızılcahamamspor ligdeki ikinciliğini korudu ama liderle arasında 2 olan  puan farkı 5’e yükseldi.  Kırklarelispor ise puanını 20'ye çıkardı, 10.sıradan 6.sıraya yükselerek artık  zirve yarışında bende varım dedi.



SARI KARTLAR: Yücel, Ömür, Hüseyin Bak, Çağlar (Kızılcahamamspor),
Hakan Güvençer, Hüseyin (Kırklarelispor)