29 Ağustos 2011 Pazartesi

MHP Kadın Kolları Başkanı Nedime Tutar, "Aziz milletimiz, milli bayramını manevi zaferiyle taçlandırmaktadır"

MHP Kırklareli İl Kadın Kolları Başkanı Nedime Tutar, ""Aziz milletimiz, bu yıl Zaferler ayı ile örtüşen Ramazan ikliminde farklı bir mücadele daha vermekte, oruçla en büyük düşmanı, yani nefsini yenerek bu sefer milli bayramını manevi zaferiyle taçlandırmaktadır" dedi.
Ramazan Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan MHP Kırklareli İl Kadın Kolları Başkanı Nedime Tutar, bu yıl Ağustos ayında milli ve dini hayatımızda çok önemli ve özel yeri bulunan üç ayrı günü birlikte idrak etme şansını yaşadığımızı belirterek,  26 Ağustos'u 27 Ağustos'a bağlayan gecenin Kadir Gecesi olması, Ramazan Bayramı'nın ilk gününün ise 30 Ağustos Zafer Bayramı'yla buluşması neticesinde 22 Ağustos'ta başlayan Zafer Haftası'nın coşkumuzu daha da renkli ve heyecanlı hale getirdiğini söyledi.
Tutar mesajında daha sonra şunları kaydetti;
"Aziz milletimiz, bu yıl Zaferler ayı ile örtüşen Ramazan ikliminde farklı bir mücadele daha vermekte, oruçla en büyük düşmanı, yani nefsini yenerek bu sefer milli bayramını manevi zaferiyle taçlandırmaktadır.
 İnsanlığa en büyük rehber olan Kur'an-ı Kerim ise, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi'nde indirilmiştir. İşte böylesine her bakımdan kutsal, milli ve manevi coşkuya ve heyecana vesile olan günlerdeyiz.
 Bu duygu ve düşüncelerle, Kırklarelili vatandaşlarımızın, bütün milletimizin içinde bulunduğumuz Zafer Haftası'nı ve idrak ettiğimiz Kadir Gecesi'ni kutluyor, coşkusunu birlikte yaşayacağımız Zafer Bayramı ile Ramazan Bayramı'nı şimdiden en içten duygularımla tebrik ediyorum. Bizlere bu toprakları vatan yapan bütün büyüklerimizi, ecdadımızı, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, manevi huzurlarında saygı il eğiliyorum.
Bu seçilmiş günlerin milletimizin birliğine, dirliğine, huzur ve bekasına vesile olmasını niyaz ediyorum" dedi. 

TURHAN ALTINTEL'İN BAYRAM KUTLAMASI

Hemşehrilerimin  30 Ağustos Zafer Bayramını ve Mübarek Ramazan Bayramını kalbi duygularımla kutlar, Cenab-ı Allah'tan Hayırlara vesile olmasını niyaz ederim.

Turhan Altıntel
Ticaret Borsası (KTB) Başkanı

MİLLETVEKİLİ ŞENOL GÜRŞAN'IN BAYRAM MESAJI

Kırklareli'li hemşehrilerimin 30 Ağustos zafer Bayramı ve Ramazan Bayramı'nı kutlar,  
Bayramların milletimizin dirliğine,
mazlumların kurtuluşuna, insanlığın huzur, barış ve hidayetine vesile olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.
Avukat Şenol Gürşan
Kırklareli Milletvekili

MİLLETVEKİLİ M.SİYAM KESİMOĞLU'NUN BAYRAM KUTLAMASI

Kırklareli'li hemşehrilerimin, 30 Ağustos zafer Bayramı ile birlikte Ramazan Bayramını kutlar, Ülkemize ve Dünya'ya barış getirmesini diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

M.Siyam Kesimoğlu
Kırklareli Milletvekili

MİLLETVEKİLİ TURGUT DİBEK'İN BAYRAM KUTLAMASI

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Ramazan Bayramının Milletimize, Dünya'ya Barış, sevgi ve kardeşlik getirmesini diler, bu vesile ile tüm Kırklareli'li hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunarım.

Avukat Turgut Dibek
Kırklareli Milletvekili

BELEDİYE BAŞKANI BAYRAM KUTLAMASI

Bayramlar dayanışmadır, paylaşmadır, yardımlaşmadır. Bayramlar komşusu aç yatarken, tok yatmamak, içte ve dışta yardıma ihtiyacı olanın yardımına koşmak, acısını, üzüntüsünü dindirmeye çalışmaktır.
Bu duygularla, Kırklareli'li hemşehrilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını ve Ramazan Bayramını kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Avukat Cavit Çağlayan
Kırklareli Belediye Başkanı

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI BAYRAM KUTLAMASI

Bayramlar dürüstlüktür, kul hakkına el uzatmamak, yetim hakkı yememektir. Bu duygularla, tüm Kırklareli'li hemşehrilerimin 30 Ağustos zafer Bayramını ve Ramazan Bayramını kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Ünal Başkur
Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı

HASAN DAĞ'IN BAYRAM KUTLAMASI

Hemşehrilerimin 30 Ağustos zafer bayramı ve Ramazan Bayramını kutlar, Bayramların Ülkemize ve Kırklareli'mize huzur, barış, kardeşlik getirmesini diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Hasan Dağ
İl Genel Meclisi üyesi

ŞENOL CAN'IN BAYRAM KUTLAMASI

Bayramlar, dargınlıkları ve kırgınlıkları geride bırakarak, kucaklaşmak ve kaynaşmak yönünde güzel fırsatlar sunmaktadır. Vatandaşlarımızın bu anlayışla, 30 Ağustos zafer bayramını ve Ramazan Bayramını kutlar,  tüm  hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunarım.

Şenol Can
Belediye Meclis üyesi

AK PARTİ İL BAŞKANI BAYRAM KUTLAMASI

Tüm Hemşehrilerimin Mübarek Ramazan Bayramını ve 30 Ağustos Zafer Bayramını  kalbi duygularımla kutlar, sevgi saygılarımı sunarım.

Emin Tunç
Ak Parti  İl Başkanı

CHP İL BAŞKANI BAYRAM KUTLAMASI

Kırklareli'li hemşehrilerimin 30 Ağustos zafer bayramını ve Ramazan Bayramını kutlar, İlimize,Ülkemize ve dünya'ya barış, kardeşlik ve sevgi  getirmesini diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Vecdi Gündoğdu
CHP İl Başkanı

MHP İL BAŞKANI BAYRAM KUTLAMASI

30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi'nin 89'ncu yıldönümünü hayranlıkla kutluyorum.
 Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, millet yolunda büyük hizmetler ve mücadeleler gösteren mümtaz şahsiyetleri ve aziz şehitlerimizi rahmet, hürmet ve şükranla yad ediyorum. Bu vesile ile Türk İslam aleminin Ramazan bayramını da kutluyor, sevgi ve  saygılarımı  sunuyorum.
Şaban Savaşan
MHP İl Başkanı

PAPATYA AKGÜN ERKUT'UN BAYRAM KUTLAMASI

Kırklareli'li hemşehrilerimin 30 Ağustos zafer bayramını ve Ramazan Bayramını kutlar, sıhat,mutluluk,huzur dolu nice bayramlara erişmelerini Cenab-ı Allah'tan niyaz eder, saygılarımı sunarım.

Papatya  Akgün Erkut
Ak Parti Kurucu Kadın Kolları
eski Başkanı

ERGİNSPOR TEKVANDO KULÜBÜ BAYRAM KUTLAMASI

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk'ü, silah ve dava arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, anıyor,  Kırklareli’li hemşehrilerimizin Zafer Bayramı’nı ve Mübarek Ramazan bayramını en içten duygularımızla kutluyor, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz.
Erginspor Tekvando Kulübü Yönetim Kurulu

3.ligde şampiyonluk hedefleyen Lüleburgazspor’dan deplasmanda 3 puanlı başlangıç

Grupta mücadele eden yeşil kırmızılı temsilcimiz Lüleburgazspor Lige deplasmanda galibiyetle başladı.
Deplasmanda Gebzespor’u 75. dakikada Sercan’ın  golü ile devirerek lige başlayan Lüleburgaz’da yüzler gülüyor.

  Başkan Siyami Aslan lige şampiyonluk parolasıyla başladıklarını, bu sezon mutlak şampiyon olup 2.lige yükseleceklerini söyleyerek, “ Hedefimizi şampiyonluk olarak koyduk. İlk maçımızda deplasmanda kazanarak 3 puan almamız bizim için büyük avantaj oldu. Aynı zamanda Lüleburgaz taraftarına da bu galibiyet ve 3 puanla 3 bayram yaşattık sanırım.
Onların desteği ile mutlu sona ulaşacağımıza inacımız tamdır. Tüm teknik heyeti ve futbolcularımızı tebrik ederim.” Dedi.
 Faruk Ceylan-İrfan Özeklioğlu

27 Ağustos 2011 Cumartesi

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ın bayram mesajı

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, ''30 Ağustos Zaferi, kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığının, tarih sahnesinden silinmek istenen milletimizin varoluş mücadelesinin en güzel örneklerinden biridir'' dedi.
Vali Yaman, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, tarihteki çok önemli bir kilometre taşı olan 30 Ağustos Zaferi'nin 89. yıl dönümünü, coşku içerisinde kutlamanın gururunu yaşadığımızı belirtti.
İmkansızlıklar içerisinde büyük fedakarlıklarla kazanılan bu zaferin verdiği güç ve cesaretle Cumhuriyet'in sonsuza kadar korunacağını bildiren Yaman, mesajında şu görüşlere yer verdi:
''30 Ağustos Zaferi, kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığının, tarih sahnesinden silinmek istenen milletimizin varoluş mücadelesinin en güzel örneklerinden biridir. Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi neticesinde kazanılan 30 Ağustos Zaferi, millet-ordu bütünleşmesiyle verilen varoluş mücadelesini nihai başarıya ulaştırırken, İstiklal Savaşı'nın temel hedefi olan, millet egemenliğine dayalı Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının da yolunu açmıştır. Bu inanç ve coşkuyla Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensupları ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, geçmişten günümüze vatan uğruna çekinmeden canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle, tüm gazilerimizi de minnetle anıyorum.''
Ramazan Bayramı
Değerli Kırklarelililer,
Sevgi ve kardeşlik duygularının güçlendiği, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın doruğa ulaştığı Ramazan ayını geride bırakarak, Ramazan Bayramına ulaşmanın mutluluk ve sevincini yaşıyoruz.
Bayramlar, kırgınlıkların ve küskünlüklerin yerini  sevgi, barış ve hoşgörünün aldığı, birlik ve beraberlik duygusu içinde milletçe kenetlendiğimiz müstesna günlerdir.
Bayram günlerinin ve birbirimizin kıymetini iyi bilelim. Bu günleri Milli dayanışma ve kardeşlik için fırsata çevirelim. Birbirimizi sevelim, kendimizi karşımızdakinin yerine koymayı, onu anlamayı, görüşlerimiz farklı da olsa düşüncelere, inançlara ve değerlere saygı göstermeyi ve böylelikle toplumsal barışı güçlendirmeyi bir hayat felsefesi olarak benimseyelim.
Birlik, beraberlik ve kardeşliğe vesile olması temennisiyle tüm Kırklareli halkının Ramazan Bayramını en iyi dileklerimle kutlar, sağlık, huzur ve mutluluk içinde geçirmelerini dilerim.

Otomobil motosiklete çarptı 1 yaralı

İrfan Özeklioğlu- Lüleburgaz'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.
Kocasinan Mahallesi'nde Muammer Dağdelen'in (54) kullandığı 39 EK 038 plakalı otomobil, Hükümet Konağı önünde Ahmet Ermiş'in (30) kullandığı plakasız motosiklet ile çarpıştı.
Kazada yaralanan  Ahmet Ermiş, Lüleburgaz Devlet Hastanesinde  tedavi altına alındı.

Hap-esrar satılmasın,masumlar ölmesin.

Faruk Ceylan-Adem Önder-Geçtiğimiz Salı günü Yayla Mahallesi'nde meydana gelen bıçaklı kavgada yaşamını yitiren R.E'nin yakınları ve Yayla Mahallesi'nde yaşayan Romanlar, meydana gelen olayı protesto ettiler. "Masumlar ölmesin, hap-esrar satılmasın" şeklinde slogan atarak Yayla Mahallesi'nden Dingiloğlu Parkı önüne yürüyen yaklaşık 300 kişilik grup burada yaptıkları basın açıklamasından sonra sessizce dağıldılar. 

Romanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği eski Başkanı Zafer Süpürgeci, uyuşturucu hap ve esrar satanların yakalanarak kanun önünde cezalarını çekmelerini istediklerini belirten Süpürgeci, yaptığı açıklamada şunları söyledi;
 "Toplum olarak uyuşturucuya karşıyız. Her geçen gün insanlarımızı kaybetmekteyiz. Bunlar toplum olarak hepimize ağır gelmekte. Bu konuda bizzat mülki amirimiz Kırklareli Valisini, Belediye Başkanımızı, Emniyet güçlerimizi, bizzat Hükümetin bu konuda çalışma yapmasını istiyoruz. Her geçen gün geçlerimiz ölmektedir. Bir gencimiz 16 yaşında kara toprağa verilmiştir. Anası babası ağlamaktadır. Kendilerini yerden yere vurmaktadır. Artık bu genci geri getirebilir miyiz? İnsanlarımıza Emniyet kuvvetleri tarafından destek verilmesini Hükümetin bu işi yapanları, hap satanları, uyuşturucu satanları bizzat yakalamalarını ve kanun önünde cezalarını çekmelerini istiyoruz." 
Eylemin ardından bir süre alkış tutan grup daha sonra sessizce Yayla Mahallesi'ne geri döndü. 

25 Ağustos 2011 Perşembe

HP Türkiye yazılım Ülke Müdürü Nil Bağdan

HP Türkiye yazılım Ülke Müdürü Nil Bağdan “HP’nin yeni iş teknolojisi optimizasyonu portföyümüz ile doğru bilgiye hızlı ve güvenli erişebilmeniz için tüm veri merkezlerine dünyanın her yerinden bağlanarak kullanabilmenizi sağlıyoruz”
HP Türkiye Yazılım Ülke Müdürü
 Nil Bağdan
Faruk Ceylan
HP Türkiye Yazılım Ülke Müdürü Nil Bağdan, Arcsight, Fortify ve Vertica satın almalarından sonra genişleyen HP Yazılım Grubu portföyünü tanıtmak üzere düzenlenen etkinlikte HP’nin 2011 Yazılım Stratejisi hakkında bilgilendirme açıklamasında bulundu.
HP Türkiye’nin yazılımda strateji, uygulama yaşam döngüsü (ALM), operasyon, güvenlik, bulut bilişim ve bilgi yönetimine odaklandığını vurgulayan Bağdan, Çorlu’da HP için üretim yapan Foxconn masaüstü bilgisayar fabrikasının açılması ve HP-İTÜ Yazılım İnovasyon Merkezi’nde geliştirilen uluslararası projelerinin adını duyurmasıyla birlikte Türkiye’nin bölgede önemli bir teknoloji üssü haline geldiğini belirtti. Bağdan, Türkiye’nin Akdeniz, Afrika ve Ortadoğu’ya teknoloji sevk eden bir merkez olarak HP’nin küresel stratejisinde büyük bir öneme sahip olduğunu ve en iyi uygulamalar açısından HP’nin diğer ülkelerdeki faaliyetlerine de örnek teşkil ettiğini söyledi.
HP yazılım neler sunuyor?
HP Ülke Müdürü Nil Bağdan “ HP, birleşik altyapıları destekleyen yazılım portföyünü bulut bilişim çözümleri ve yazılım uygulamaları otomasyonu ile genişletiyor. Böylece kuruluşların mevcut platformları, yazılımları ve altyapılarıyla uyumlu çözümler sağlıyor.
HP, özellikle yazılım uygulamaları otomasyonunda şirketlerin iş süreçlerini hızlandıran uygulamalarda yaşam döngüsü yönetimi platformu ALM 11 ile şirketlere, iş ihtiyaçlarının belirlenip yazılım uygulamalarına dönüştürülmesi ve bu uygulamaların hayata geçirilmesine kadar olan süreçte kalite yönetim hizmeti sunuyor.”
HP Türkiye Yazılım Ülke Müdürü Nil Bağdan, HP Türkiye Yazılım Grubunun öncelik verdiği diğer çözümlerle ilgili olarak da şunları söyledi: “CEO’muz Léo Apotheker’in HP 2011 Zirvesi’nde açıkladığı üzere, HP olarak bulut bilişim için uçtan uca çözüm sağlıyoruz. Bu noktada, yazılım grubu olarak bulut bilişim sistemlerinin yönetimi, optimizasyonu ile otomasyonuna yönelik ürünler sunuyor ve bulut bilişim hizmeti verecek şirketlerin farklı teknolojiler kullanan altyapılarıyla uyumlu çalışıyoruz.”
Fortify Software uygulama hatalarını kullanmaya başlamadan tespit ediyor.
Yazılım uygulamalarındaki kod ve tasarım hatalarını giderme alanında “statik analiz” teknolojisini geliştiren ve bir süre önce satın alınan Fortify Software de bulut bilişim ile ayrı bir önem kazanan yazılım hatalarını bu uygulamalar kullanılmaya başlamadan tespit ederek gideriyor.
Statik analiz sistemi bir tür güvenlik duvarı oluşturarak yazılımlarda gözden kaçan güvenlik açıklarından istifade eden bilgisayar saldırılarını da önlüyor. Türkiye’de de 2006 yılından bu yana Fortify kullanan çok sayıda kuruluş bulunuyor.
ArcSight bilgi güvenliği konusunda HP’ye yardımcı oluyor
Bilginin en değerli meta olduğu günümüzde, HP olarak bilgi güvenliğinin yüksek performanslı bir BT operasyonları yönetim portföyüyle desteklenmesi gerektiğini de düşünüyoruz. Bu sebeple gerçekleştirdiğimiz ArcSight satın alması ile ArcSight’ın güvenlik portföyünü HP’nin BT operasyonları yönetim portföyüne ekledik. Böylece, iş geliştirme, inovasyon ve rekabet gücü gibi alanlarda da performansınızı artıran bir yazılım güvenliği çözümü geliştirdik. Yeni yazılım stratejimizin önemli bir parçası olan yenilikçi “karma güvenlik” yaklaşımı; işletmelerin iş süreçlerinden uygulama geliştirmeye, yazılım kullanımından donanım yapılandırmasına, rol haklarından işletme geçmişine ve ağ güvenliğine kadar her alanda risk yönetimi yapmasına olanak tanıyor. Bu kapsamlı güvenlik çözümü HP ve diğer markalar için yazılım uyumluluğunun sağlanmasından şirketlerde yasal mevzuata uymaya ve teknik şartnamelerin yerine getirilmesine kadar her alanda katma değer sağlıyor.
Vertica da anında güncellenen analiz raporlarına dayalı iş zekası çözümleri sunuyor
HP’nin çiçeği burnunda HP Türkiye Yazılım Ülke Müdürü Nil Bağdan’ın açıklamalarına göre şirket, kısa bir süre önce gerçekleştirdiği Vertica satın almasıyla birlikte, anında güncellenen analiz raporlarına dayalı gerçek zamanlı iş zekası çözümlerini de bünyelerinde sunabiliyor.
Nil Bağdan kimdir? Kırklareli doğumlu olan Nil Bağdan, Bağdan  Beton ve inşaat şirketi sahiplerinden Saldıray Bağdan’ın kızı.  Bağdan İlk öğretimini Ahmet Mithat ilk okulunda, orta öğretimini de Kırklareli Anadolu Lisesinde tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesini bitiren Nil Bağdan Oracle’da Pazarlama İletişim Uzmanı olarak görev yaptı. Daha sonra Telekomünikasyon sektöründe sorumlu müşteri yöneticiliği yapan Bağdan, Kıdemli Müşteri Yöneticisi ve satış ekibi lideri olarak da  hizmet verdi. En son olarak da HP firmasına transfer olarak, HP Türkiye Yazılım Müdürü oldu.

24 Ağustos 2011 Çarşamba

Kırklareli'nde çıkan kavgada 1 kişi öldü.

Faruk Ceylan-Adem Önder-Kırklareli-Yayla Mahallesi'nde Selahattin Y. ile Reşat E. arasında çıkan kavgada  Selahattin Y. ve Reşat E. birbirini bıçakladı. Sebebi bilinemeyen kavgada Selahattin Y. Ve Reşat E. Ağır yaralandı.
Kırklareli Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Reşat E.’nin yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği, Selahattin Y’nin ise tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

23 Ağustos 2011 Salı

Kırklareli Tarihi Türk Ocağı restore ediliyor.

Atatürk’ün, Kırklareli'ni ziyareti sırasında halkla toplantılar yapıp, Kırklareli’lilere  hitap ettiği Türk Ocağı binası restore edilecek.
Faruk Ceylan
Atatürk'ün, Kırklareli'ni ziyareti sırasında Kırklareli’nin ileri gelenleri ile  toplantılar yapıp, halka hitap ettiği Türk Ocağı binası  Kırklareli Valiliği tarafından restore edilecek.
Kırklareli  Valiliği'nden yapılan açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk'ün 20 Aralık 1930 yılında ziyaret  ettiği Kırklareli'nde,  toplantılar yaparak halka seslendiği Türk Ocağı Binası'nın, Trakya Kalkınma Ajansı'nın, Kırklareli Valiliği'nin talebi üzerine hazırladığı bir proje kapsamında, restore edileceği öğrenildi.
Restorasyon projesinin kabul edildiği ve ihale sürecinin başladığı ifade edilen açıklamada, Türk Ocağı binasının restorasyonun 2012 yılında bitirilmesinin hedeflendiği de belirtildi.   
Yayla Mahallesi'nde bulunan üç  katlı taş yapı, geçmişte Dr. Peterkof'un konağıymış.
Cumhuriyet'in kurulduktan sonra  Halk Fırkası'nın mülkiyetine geçen tarihi bina, 1932 yılına kadar da Türk Ocağı binası olarak kullanılmış. Atatürk 1930 yılında Kırklareli’ni ziyareti sırasında bu tarihi yapıda Halkla toplantılar yapmış ve ilk defa Kültür ve Uygarlık hakkındaki görüşlerini burada açıklamış.
Türk Ocağına ait bu tarihi bina daha sonra  Kırklareli Çocuk Esirgeme Kurumuna, ardından da  Verem Savaş Dispanserinin kullanımına verilmiş. Yıpranan ve bu gün yıkılma noktasına gelen tarihi bina 2002 yılında da  İl Özel İdaresi'nce satın alınmış.
Kırklareli’liler yıkılarak yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Tarihi Türk Ocağı binasının Vali Mustafa Yaman tarafından yeniden ayağa kaldırılması için başlattığı çalışmalar Kırklareli’lilerce memnuniyetle karşılandı.

Karaumurbey Caddesi yeni yüzüyle hizmette

Faruk Ceylan-İrfan Özeklioğlu-Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından ‘Kentsel Dönüşüm Projeleri’ kapsamında Karaumurbey Caddesi’nde yapılan ‘Karaumurbey Yenileme Projesi’nin çalışmaları sona erdi ve cadde araç trafiğine açıldı.
20 Haziran 2011 Pazartesi günü başlayan ve iki etap şeklinde yapılan yenileme çalışmaları sona ererken, araç sürücüleri yenileme çalışmalarından memnun olduklarını ifade ettiler.
Sürücüler,artık Haşimpeksöz Caddesinde trafik sıkışlığı olmayacağını ve tüm araçların rahatla gitmek istedikleri yere ulaşabileceklerini ve yenileme

çalışmalarının görsel olarak da çok güzel olduğunu ifade ederek, Kırklareli’nin modern bir kent görünümü kazandığını da söylediler.

Belediye Asfaltlama çalışmalarına tam gaz devam ediyor.


İrfan Özeklioğlu-Kırklareli Belediye Başkanlığı  tarafından yapılan asfaltlama çalışmaları tüm  hızıyla  devam ediyor. Mevsim şartlarının elverişli olması bahse konu bölgelerde tamamlanan altyapı ve doğalgaz çalışmalarından sonra sıcak asfalt dökümüne başlandı.
Belediye Fen işleri, Doğu Mahallesinde Gürbüz Sokak, Gürcü Geçiti, Türbe Sokak, Mektep Arkası Sokak, Yanık Kışla Geçidi ve bağlı sokakların asfaltlama çalışmalarını  tamamlandı.
Kocahıdır Mahallesinde ise Şükran Sokak, Gerdanlı Çeşme Sokak, Paşa Çeşme Yan geçidi (yama) çalışmaları devam ediyor.
Yoğun bir iş programı ile çalışan Belediye ekipleri, Doğalgaz, Elektrik, Telekom iletişim vb. altyapısı tamamlanan cadde, sokak ve ara sokaklarda asfaltma çalışmalarını sürdürüyor.

22 Ağustos 2011 Pazartesi

Kırklareli Erginspor Tekvando Kulübünde hedef Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu

Adem Önder-Kırklareli- Kısa bir süre önce kurulan Erginspor Kulübü İlk kez katıldıkları Türkiye Şampiyonası ile Uluslar arası Ters Lale turnuvasında aldığı başarılı sonuçlarla dikkatleri çekmiş, Kırklareli’nin sporda yüz akı olmuştu. Erginspor yöneticileri başarılı antrenörleri Savaş Ergin ve Yardımcı Antrenörleri Gökhan Yeşil’e çok güvendiklerini ve Kulüp olarak hedeflerinin Avrupa ve Dünya Şampiyonları çıkarmak olduğunu, plan ve proğramlarını bu çerçevede yaptıklarını söylediler.
Kulüp adına  açıklamada bulunan Genel Sekreter Faruk Ceylan “ Yeni kurulmuş bir kulüp olmamıza rağmen hem Türkiye, hem de Uluslar arası müsabakalarda başarılı sonuçlar elde ettik. Üstelik sporcularımızın bir çoğu bu turnuvalara ilk defa katıldılar. Antrenörümüz Savaş Ergin ve Gökhan Yeşil’e inancımız tam. Başarılı teknik ekibimize Ankara Büyükşehir tekvando takımı antrenörü, Avrupa ve Dünya Şampiyonu Ayşenur Taşbakan’ında destek sözü vermesi bizleri daha da güçlendirdi. Ayşenur, Kırklareli’li bir sporcu olup, geçmişte Ülkemize iki Avrupa, iki de Dünya şampiyonluğu kazandırmıştı. Kendisiyle görüştük, Kulübümüze destek sözü verdi. Gelip takımımızı çalıştırdı ve yetenekli sporcularımızın olduğunu, zaman zaman gelip çalışmalarımıza katkı sağlayacağını, Ankara’da da sporcularımızı belirli dönemlerde misafir ederek orada kamp yapma imkanı sağlayacağını söyledi. Ayşenur Taşbakan, Kulübümüzün yetenekli sporcularının kendinsin başarılarını geçmesini istediğini, bunun içinde elinden geleni yapacağını da söyledi. Erginspor olarak hedefimiz Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda başarı elde etmek, Ayyıldızlı bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal marşımızı Dünya’ya dinletmektir.” Dedi.

21 Ağustos 2011 Pazar

Kırklarelispor 2.ligde ilk maçını 11 Eylül’de kendi sahasında oynayacak.

Faruk Ceylan- Kamp dönemi sona eren ve antremanlarını Kırklareli’nde sürdüren Kırklarelispor, Bandırmaspor’dan Mustafa Emre Horoslu,İshak Topçu ile Serkan İşyapan’ı renklerine bağladı. Kırklarelispor yönetimi Karşıyakaspor kalecisi Orhan Karabulut’la da sözleşme imzalayarak kaleci sorununu da çözdü.  Bu transferlerden sonra Kırklarelispor kadrosu 30 kişiye yükseldi.
İyi  bir takım kuran Kırklarelispor ilk maçını da 11 Eylül’de kendi saha  ve seyircisi önünde yapacak.
2.ligin yeni takımı yeşil beyazlı ekip için otoriteler, Kırmızı gurubun en güçlü takımı olacak diyor.
Kırklarelispor yöneticisi Emre Trak, 2.ligin yeni ekibi olduklarını ancak iyi bir takım kurduklarını,  ligde zirve mücadelesi yapmak istediklerini  söyledi.

20 Ağustos 2011 Cumartesi

Kırklareli PKK'nın hain saldırılarını protesto etti.

Faruk Ceylan-Adem Önder-Kırklareli Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği ile Kırklareli Üniversitesi Öğrenci Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği protesto mitinginde yaklaşık bin kişi ellerinde Türk Bayrakları ile bölücü terör örgütünü protesto etti. Park içerisinde 'şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atan grup, Türk bayrakları açarak terörü lanetledi.

Toplanan kalabalık adına açıklama yapan ve 15 yıl önce teröre babasını şehit verdiğini belirten Tugay Güdücü, "Her şey vatan için diye haykırıyoruz. Dinimiz, namusumuz, bayrağımız ve canımız ancak vatan toprağı üzerinde hür ve özgür bir şekilde korunur ve yaşanır. Ben babasını bu topraklara şehit veren bir vatan evladıyım. Şehit oğluyum. Genç yaşta eşini toprağa verirken bile 'Vatan Sağ olsun' diyen bir annenin oğluyum" diye konuştu.

Terör örgütünü lanetleyen kalabalık, 'Bu Vatan bizim Hepimizin', 'Vatan bütündür bölünemez', 'Birlik olalım Dünyaya meydan okuyalım', 'Hepimiz Mehmetçiğiz', 'Türk Kürt kardeştir, PKK Kalleştir' yazılı dövizler taşıyarak sloganlar attı. Daha sonra Dingiloğlu parkından Atatürk Bulvarı'nı takiben Karagöz Heykeli önüne kadar yürüyen kalabalık, olaysız dağıldı.

.


19 Ağustos 2011 Cuma

Spor Toto. 2. Lig Fikstürü belli oldu. Kırklarelispor Kırmızı gurupta

2.Başkan Ahmet Yalçınöz
Faruk Ceylan-İstanbul  Olimpiyat evinde yapılan 2.lig grup belirlemelerinde Kırklarelispor Kırmızı guruba düştü.  Güçlü takımlardan oluşan Kırmızı gurupta mücadele edecek olan Kırklarelispor’un 2. Başkanı Ahmet Yalçınöz, “  Güçlü bir gurup ancak  mücadelemiz üst sıralar için olacak. Bu yıl taraftarımızın desteğine daha çok ihtiyacımız olacak. 39 Gençlik gurubunun desteği ile inşallah ligi iyi bir yerde bitireceğiz” dedi.  Kırmızı gurupta mücadele edecek olan Kırklarelispor fikstürü şu takımlardan oluştu:

ADANA DEMİRSPOR
KIZILCAHAMAMSPOR AŞ
ETİMESGUT ŞEKERSPOR
BANDIRMASPOR
MARDİNSPOR
ADIYAMANSPOR
DENİZLİ BELEDİYESPOR
ALANYASPOR
FETHİYESPOR
ALTINORDU
ÜNYESPOR
KÖRFEZSPOR
EYÜPSPOR
KIRKLARELİSPOR
SARIYER
ÇANKIRI BLD.SPOR
1461 TRABZON



Şampiyonların hocası Savaş Ergin’e sürpriz doğum günü


Erginspor Tekvando kulübü  Yöneticileri 7-8 ay önce kurulan kulüplerinin antrenörlüğünü yapan ve hem Uluslar arası Ters lale turnuvasında, hem de Türkiye şampiyonasında aldığı başarılarla Kırklareli’nin gururu olan Savaş Ergin’e  Barkod Kafede sürpriz bir doğum günü partisi düzenledi.
Erginspor kulübü yönetim kurulu üyeleri, Başkan Murat Acar,Başkan Yardımcısı İrfan Özeklioğlu,Genel Sekreter Faruk Ceylan,Mali işler sekreteri Gökhan Yeşil ve üye Savaş eskici ile eşlerinin katıldığı sürpriz  doğum günü kutlamasının kendisi için güzel bir sürpriz olduğunu ifade eden Antrenör Savaş Ergin, Yöneticilerinin doğum gününü unutmayıp, böyle bir tören düzenlemelerinin kendisini çok memnun ettiğini belirterek;
“ Gerçekten benim için sürpriz oldu. Erginspor Kulübü Yöneticileriyle, teknik ekibi, sporcuları ve sporcu velileri  bir bütün olarak çalışmaktadır. Aramızdaki bağlılık tamamen aile bağından ibarettir. Zaten başarının sırrı da bu şekilde kenetlenmekte gizlidir.  Böyle bir mutlu günde beni unutmadılar, kjendilerine yürekten  teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesinden iftar yemeği.


Faruk Ceylan-Adem Önder- Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanlığı İftar yemeği düzenledi. Kırklareli Şube Başkanı Arif Uzunoğlu, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Salonunda düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, yemeği geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi ve yemeğin düzenlenmesinde sağladığı katkılardan dolayı Şahsenem Sağ’a teşekkür etti.
TSKD. Kırklareli  Başkanlığının İftar yemeğine  Kırklareli Vali Yardımcısı Volkan Köksal,  Belediye Başkanı Cavit Çağlayan Kırklareli Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hayati Çapa ile çok sayıda davetli  ve engelliler katıldı.
Kırklareli Vali Yardımcısı Volkan Köksal, yemeğin düzenlenmesine katkı sağlayan Şahsenem Sağ'a, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan da Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hayati Çapa'ya teşekkür belgesi verdi.

15 Ağustos 2011 Pazartesi

Kırklareli Günlüğü

Ramazanın bereketi iftar yemekleri de, yemeği yiyen kim?

Faruk Ceylan
Mübarek ramazan-ı şerif sebebiyle iftar yemekleri veren, verene. Ne kadar güzel değimli? Güzel olmasına tabi ki güzel de, yemeği yiyenler kim?
İftar yemeği verenler eşini dostunu, arkadaşını, komşusunu iftara davet edip iftar sofralarında şov yaparlarken, masalarda bu yemeğe ihtiyacı olanlardan ziyade ihtiyaç sahibi olmayanlar yer alıyor. Yani tabiri caiz ise, “Körler sağırlar birbirini ağırlar” oluyor.
Ramazan bereket ayı, fakire yardım ayıdır. Zengine mükellef sofralar kurup, fakiri sofraya davet etmeme  ayı değildir. Kimse alınmasın, belki herkes değil ama iftar yemeklerini düzenleyenlerin büyük çoğunluğunun  sofralarında yer alanların iftar yemeklerine ihtiyacı olanlar değil, olmayanlar  dolduruyor…
Ramazan’ın dördüncü günüydü, pide kuyruğunda bekliyorum. Önümdeki bir adam  tezgaha yanaştı ve “Bir tane pide almak istiyorum ama param yok. Bana bir pide verirmisiniz?” dedi. Fırıncı adama pideyi verdi. Pideyi alan adam süratle fırından ayrıldı. Pideyi isteyen kişinin dilenci olma  ihtimali nerdeyse imkansız gibiydi. Kılık kıyafeti, diksiyonu dilenmeyi adet edinmiş insanlara hiç benzemiyordu. İhtiyaçlı ve fakir bir insana da benzemiyordu…
Önceki gün iftara kısa süre kala bir marketin önünde çöp konteynerini karıştıran 60-65 yaşlarında biri gözüme ilişti. Adamın kıyafetine baktığımda, oldukça temiz giyimli biri olup, geçimini pekte bu konteynerlerden topladıkları çöplerle sağlayan vatandaşlara benzer bir hali  yoktu. Çöpü özenle karıştırıp, marketin atmış olduğu ezik domates ve sebzeleri seçip, poşetle atılmış bayat ekmekleri inceleyerek elindeki temiz poşete aynı özenle koyuyordu. Bir müddet kendisini izledim. İbret olsun diye fotoğraf makinemle fotoğrafını çekmeyi düşündüm ama vicdanım  onu deşifre etmeye ve onurunu kırmaya izin vermedi.
Bu tablo beni ziyadesiyle üzdü. İçim acıdı. Yanına gidip kendisine para vermeyi teklif edeyim dedim ama bu tablo içinde ona para vermenin ne kadar doğru olacağını bilemedim. Tepkisinin ne olacağını kestiremedim doğrusu. Çaresiz ne yapacağıma karar veremedim. Bu durum  üzüntümü daha da arttırdı…
Belki sizlerde buna benzer görüntülerle birlikte, şanlı şöhretli, masalarını ikram edilen o yemeklere ihtiyacı olmayanların doldurduğu  iftar davetlerine şahit oluyorsunuzdur sevgili okurlarım…

12 Ağustos 2011 Cuma

Kırklareli’nde çaldılar, Kocaeli'nde Yakalandılar.

Adem Önder-Kırklareli'nde bir iş yerinden hırsızlık yapan iki  kişi Kocaeli'nde yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Kırklarelin'de  M.Ö'ye ait iş yerinden 4 dizüstü bilgisayarın çalınması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, iş yerinin güvenlik kamerası görüntüleri incelendi. Kameralardaki kontrollerde iş yerinden hırsızlık yapanların Recep Y. ile Ferhat Y. olduğu tespit edildi.
Emniyetin araştırmaları sonucu Zanlıların İzmit'in Karabaş Mahallesi'nde saklandıkları ev bulundu  ve düzenlenen operasyonla Ferhat Y.  Yakalanarak gözaltına alındı.
Evde yapılan aramada Kırklareli’nde M.Ö’ye ait iş yerinden çalınan 4 adet dizüstü bilgisayar da ele geçirildi.
Ferhat Y'nin emniyetteki ifadesi doğrultusunda soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri  Recep Y'yi de İstanbul'da saklandığı eve operasyon düzenleyerek  gözaltına aldı.
Hırsızlıktan çok sayıda sabıkaları olan zanlılar, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kırklareli AKP Milletvekili Gürşan, Ramazan boyunca hemşehrileriyle buluşacak

Faruk Ceylan-Adem Önder-Ankara’daki mesaisine Ramazan ayı münasebetiyle ara veren AKP’nin çiçeği burnunda Kırklareli milletvekili Şenol Gürşan, Ramazan dolayısıyla memleketinde her akşam hemşehrileriyle buluşmaya devam ediyor. 
Gittiği her yerde büyük ilgiyle karşılanan Gürşan, memleketi Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde verdiği iftar yemeğinden sonra, önceki gecede Lüleburgaz’da bir iftar yemeği verdi. Partili, partisiz büyük katılımların olduğu yemekte halkın istek ve sorunlarını dinleyen Gürşan, “ Halkımızın sorunlarını yakınen biliyorum. Sorunlarının  Çözümü için Milletvekili oldum. Bu güne kadar hizmet alma noktasında fakir kalan Kırklareli’ne Milletvekilliğim süresince en fazla hizmeti vermek için çalışıyorum. Kırklareli artık unutulmuş, ihmal edilmiş bir kent olmayacak. Aksine sorunları en kısa zamanda çözülen ve en güzel hizmetleri alan bir kent olacaktır.” Dedi.
Kırklareli Milletvekili Gürşan’ın Ramazan ayı sonuna kadar Kırklareli’nin tüm ilçe ve beldelerinde iftar yemekleri düzenlemeye devam edeceği, Kırklareli’lilerle bire bir görüşerek, istek ve sorunlarıyla Ankara’ya döneceği ve sorunların çözümü için çalışmaya başlayacağı  ifade edildi.
Şenol Gürşan gazetemiz aracılığı ile Tüm hemşehrilerine selam ve sevgilerini gönderdiğini, Kırklareli’nin ve Türk- İslam Alemi’nin Ramazan Ayını kutladığını da söyledi.

Kırklarelispor antrenörü Erdem, “ 2.ligde de taraftarımız mutlu edecek bir takım kurduk.”

Faruk Ceylan-Adem Önder- Kocaeli Kartepe’de kamp yapan, 2.ligin yeni takımı Kırklarelispor’un başarılı antrenörü Bilgin Erdem’le telefonla görüştük, takım hakkında bilgiler aldık. Antrenör Erdem iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini söyleyerek, “ Güçlü bir takım kurduk. Ancak bazı eksiklerimiz var. Topu oyuna taşıyan, süratli birkaç oyuncuya ihtiyacımız var. Futbolcu arayışlarımız sürüyor. Bu eksiklerimizi de giderirsek 2.ligde taraftarımızı üzmeyecek, mutlu edecek bir takım kurmuş olacağız. Ligler başladığında hedefimiz üst sıralar için olacak. Taraftarımız iki yıl ard arda şampiyonluk gelince zirve de olmamıza alıştı. Yönetimimiz le, teknik ekibimizle elden gelen her şeyi yapmak için çalışıyoruz. “ dedi
Kırklarelispor  Kartepe kampında yaptığı hazırlık maçlarında Maltepespor’u 2-1 yenerken, Ankara Demirspor’la’da golsüz berabere kaldı.
Kırklarelispor’un  hazırlık maçlarına Karsspor ve Bandırmaspor  ile devam edeceği ve Bandırmaspor maçından sonra da Kırklareli’ne dönecekleri  Antrenör Bilgin Erdem tarafından ifade edildi.

8 Ağustos 2011 Pazartesi

Kırklarelispor’un fanatik bayanları “Yağmur çamur, soğuk sıcak demeden hep destek, tam destek”

Faruk Ceylan-Kırklarelispor’un  önce 2.ligden 3.lige, ardından da 3.ligden amatör kümeye düştüğü ve 9 yıl amatör kümeden profesyonel lige yükselme mücadelesi verdiği o günden sonra tam 9 yıl profesyonel lige yükselmesi için  bekleyerek desteğini esirgemeyen vefakar taraftarına  son üç yıldır katılan bayanlar, takımında taraftarında sembolü olmuştu. Her maçta erkek taraftarla aynı tribünde Kırklarelispor’a  destek veren bayanlar Kırklarelispor’un da uğuru oldular. Süper amatörde 39 gençlik taraftar gurubuyla tribünde yerini alan bayan taraftarlar sezon boyunca tüm maçlara gittiler ve sezon sonunda şampiyonluk sevincini yaşayarak Kırklarelispor’un 3.lige çıkmasının keyfini yaşadılar. 3. Ligde de desteklerini sürdürerek her maçta tribünlerde yerlerini aldılar, bu defa da takımlarının 3.ligde şampiyonluğu ile mutlu oldular. Bayan taraftarlar şimdi 2.lige hazırlanıyor. 2.ligde tribünde daha çok bayan taraftar olacağını söyleyen fanatik genç bayanlar,
 “ Tribünlerde artık bayan taraftarlarda olacak ve Kırklarelispor’un başarısı için desteğini verecektir. Biz inanıyoruz ki, ard arda iki kez şampiyon olan takımımız bu sezon şampiyonluğu üçleyecektir. Bunun için taraftar desteği şart. Bizler tüm bayanların stada    gelerek  Kırklarelispor’a destek vermesi için örgütlü bir çalışma başlattık.  Yeni sezonda Kırklarelispor’un sahada 12. Oyuncusu  olacağız ve  2.ligde de şampiyonluk yaşayacağız.  Bunun için genç yaşlı herkesin  yağmur çamur,soğuk sıcak demeden destek vermesi gerekir.  Yeşil beyaz renklerimiz için hep destek, tam destek “ dediler.

6 Ağustos 2011 Cumartesi

Kırklarelispor 2. Başkanı Yalçınöz “ Güçlü bir takım kurduk. Hedefimiz 2.ligde de şampiyonluk”

Faruk Ceylan- Kartepe’de kamp yapan 2.ligin yeni takımı Kırklarelispor’un hedefi yine şampiyonluk. Kendisiyle görüştüğümüz 2. Başkan Ahmet Yalçınöz önce süper amatörde, ardından da 3.ligde şampiyon olarak 2. Lige çıktıklarını, 2.ligde de hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi. Yalçınöz “ Güçlü bir takım kurduk. Hedefimiz 2.ligde de zirve olacak.
39 Gençlik taraftar gurubumuzun desteği ile şampiyonluğu hedefliyoruz. Süper amatörde  şampiyonluk hedefi koyduğumuzda çok kişi bize inanmamıştı. 9 yıl aradan sonra şampiyon olarak 3.lige yükseldik. 3. Ligde de hedefimizi şampiyonluk olarak belirlediğimizde ise bir çok kişi “ Küme düşmeyin. 3.ligde kalıcı olun yeter” demişlerdi. 3.ligde de şampiyon olarak belirlediğimiz hedefe ulaştık. 2. Ligin zor olduğunu biliyoruz ama güçlü ve tecrübeli bir takım kurduk. Hedefimiz 2.ligde de şampiyonluk. Mücadelemiz şampiyonluk için olacak” dedi.


KALP DOSTU MENEGİÇ KAHVESİ BARKOD KAFEDE

Faruk Ceylan/Adem Önder- Kırklareli’liler Barkod kafede kalp dostu MENENGİÇ kahvesi keyfini yaşıyor, kalbini koruyor.
Önceki akşam arkadaşımız  Adem Önder ile Barkod kafe işletmecisi Hayrettin Alkan’ın misafiri olduk ve ikram ettiği Menengiç kahvesini içtik. Doğrusu adını duyduğumuz ama bu güne kadar içme fırsatı bulamadığımız menengiç  kahvesinin çok özel lezzetine şahit olurken, sağlık için faydalarını da öğrendik. Hayrettin Alkan, “ İnsanlar ilk defa sağlığı için kahve içecek, sağlığına katkı sağlarken de keyf yapacak” dedi.
Barkod kafe işletmecisi Hayrettin Alkan’dan Menengiç kahvesinin faydalarını dinledikten sonra bu kahve hakkında bizde bir araştırma yaptık ve onun kalp dostu bir içecek olduğunu teyit eden bilgilere ulaştık.
MENENGİÇ KAHVESİ NEDİR?
Menengiç kahvesi menengiç bitkisinin meyvesinden üretiliyor. Menengiç bitkisi bildiğimiz Antep fıstığının doğada Dağların yüksek kesimlerinde doğal olarak kendiliğinden yetişen bir cinsi. Zaten tüketilirken Antep fıstığı lezzeti de hissediliyor. Kafein içermiyor. Güçlü antioksidan etkisiyle kalp damar sertliğini önlüyor ve hücre yenilenmesine yardımcı oluyor. Karminatif (mide gazını giderici) etkisi de bulunuyor. En önemlisi hiçbir kimyasal işlem içermeden üretiliyor.  Menegiç’in kalp ve damar hastalıklarının tedavisine katkı sağladığı gibi, kalp ve damar hastalıkları riskinin oluşmasını önleyici özelliği de bulunuyor.
Menengiç kahvesinin sütlü, çikolata soslu lezzeti denemeye değer.  Bizde okuyucularımıza hem sağlık, hem bu güzel damak lezzetinin keyfi için menengiç içimini öneriyoruz.