29 Haziran 2011 Çarşamba

Milli hakem Ülkü Tırpancı ASKF Başkanlığına aday


Türkiye'nin ilk Şeker Sanayi'nin kurulduğu Alpullu Beldesi ile bütünleşmiş Babaeskispor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü görevlerinde olan Ülkü Tırpancı, Kırklareli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Olağan Genel Kurulu'nda Genel Başkanlığı aday olduğunu açıkladı. 
Genel Kurul öncesi birçok kulübün desteğini alan Milli futbol Hakemi Ülkü Tırpancı, yaptığı ilk açıklamada; Kırklareli'nde, Amatör Sporun her dalında hizmet etmek benim asli görevim olacaktır." dedi. 
Rahmetli Latif Oruç, tarafından 7 Temmuz 1986 tarihinde kurulan Kırklareli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun (ASKF) Olağan Genel Kurulu Toplantısı 3 Temmuz 2011 Pazar günü saat: 14.00'te Kırklareli Endüstri Meslek Lisesi toplantı salonunda yapılacaktır. Yapılacak olan Genel Kurulda yeterli çoğunluk sağlanmadığı takdirde ikinci toplantı 10 Temmuz Pazar günü ayni saatte olacaktır.
Yapılacak olan Genel Kurulda resmi kayıtlı 71 spor kulübünden 224 delegenin oy kullanacağı belirtildi. 
Kırklareli’li bir ailenin oğlu olan Kasımpaşasporlu genç Tuncay’ı transfer etmek isteyen kulüpler Kasımpaşa’nın kapısını aşındırıyor.
Kasımpaşa'nın Fenerbahça'yi yendiği
maçta Tuncay
Alper Ceylan
Beşiktaş altyapısında yetiştikten sonra Kasımpaşa'ya transfer olan 19 yaşındaki Tuncay Öndel, orta sahada görev yapmasına rağmen geçen sezon Kasımpaşa A2 Takımı'nda attığı 12 golle takımın en golcü futbolcusu olarak dikkat çekti. Yılmaz Vural ve Fuat Çapa'nın da öğrencisi olan Tuncay, Yılmaz Vural’ın yanında birçok maçta A takım kadrosunda da yer aldı.
Geçen sezon A takımın oynadığı maçlarda forma şansı bulamadığını söyleyen Tuncay Öndel, "Kasımpaşa olarak talihsiz bir sezon geçirdik. İkinci yarıda iyi performans göstermemize rağmen kümede kalmayı başaramadık.
Bu sezon Bank Asya 1. Lig'de mücadele edeceğiz. Elimizden gelen gayreti gösterip, Kasımpaşa'yı hak ettiği yer olan Süper Lig'e yeniden çıkaracağımıza inanıyorum.
Otoriteler Tuncay'ı stil olarak Fenerbahçe'nin eski
futbolcusu Anelka'ya benzetiyor.

Ben de yeni sezonda daha fazla forma giymek istiyorum. Bunun için de çok çalışmam gerektiğinin bilincindeyim. Bu sezon takımımın değişmezlerinden biri olmak için çalışacağım. En iyi şekilde mücadele ederek Kasımpaşa'nın tekrar Süper Lig'e çıkmasında pay sahibi olmak istiyorum" dedi.
Otoritelerin Türkiye'de tarz ve stil  olarak Anelka’ya benzettiği genç futbolcu, kendisine birçok  kulüpten teklifler geldiğini ancak 

 Kasımpaşa ile sözleşmesinin devam ettiğini söyledi.
Kırklareli’li Tuncay Öndel Fenerbahçeliler Derneği kurucu Başkanı amcası Adem İbrahim Önder tarafından Kırklarelispor’ada tavsiye edildi.

28 Haziran 2011 Salı

Kırklareli Günlüğü
Kenan Evren nasıl  Genel Kurmay Başkanı oldu?
FARUK CEYLAN
12 Eylül 1980 ihtilalinin lideri Kenan Evren  ifadesi alındığında “Yine olsa yine yaparım, pişman değilim. Biz ihtilali ilgili kanun gereği yaptık” falan şeklinde konuşmalarıyla 12 Eylül mağdurlarını kızdırmış ve çektikleri acıları ciddiye almadan derin yaralara tuz basmıştı
 İhtilal mağdurları ister istemez geç kalmış bir hesabın sorulacağı umuduna kapıldı. Bu umut pekte umulduğu gibi gerçekleşeceğe benzemiyor. 
Üzerinden 30 yıl geçmiş,  ateş düştüğü yeri yakmış. Yandı gitti unutuldu  bitti demek o kadar kolay değil. Fidan gibi evlatları dar ağacına gönderilen,  uygulanan işkencelerle sağlığını , cezaevlerinde yatıp istikbalini yitiren  hangi gencin ana, baba ve kardeşi bunun üzerine sünger çekebilir?  çekilen bu acıları unutmaları beklenebilir?  O günleri kitaplardan değil, birebir canlı olarak yaşamış biri olarak  geçmişi  hatırlamamak mümkün mü? O ihtilal’i kim yapmıştı ? birilerimi yaptırmıştı ? İhtilal sistemin bir parçasımıydı ?  O gün ihtilal’in kudretli komutanı, bu gün ise o gün yaptıkları için yargı yolu açılmış biri olan Kenan Evren.  Nasıl olmuştu da Bu ihtilal’in lideri olmuştu? Onun Genel Kurmay Başkanlığı hikayesini  sanırım bir çok insan bilmez. Bu gün okurlarımla o hikayeyi paylaşmak istiyorum.
(1)Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Namık Kemal Ersun. Kara Kuvvetleri camiasının dört gözle beklediği Genel Kurmay Başkanı adayı  birden bire Zamanın Başbakanı Süleyman Demirel tarafından re’sen emekli ediliyor. 
Namık Kemal Ersun’un emekli edilmesinin sebebinin fazla  Milliyetçi olmasına, hat safhaya gelen  olayların sert tedbirlerle durdurulmasının gerektiğini de ağzından kaçırmasına bağlanıyor.
Ersun Emekli edilince Kara Kuvvetleri komutanlığı için iki aday kalıyor. Orgeneral Adnan Ersöz ve Orgeneral Ali Fethi Esener. Hangisi Kuvvet komutanı olursa olsun, hemen ardından Genel Kurmay Başkanlığına atanacak.  Ersöz  Silahlı Kuvvetlerde nadir beyinlerden biri. Ancak Kuvvet Komutanlığı için adı söz konusu olunca, onunda solcu olduğu dedikoduları başlıyor. Ersoy solcumuydu? Bu net olarak açık değil. Ama fazla Devletçi, kapitalizme kaymaya hiç taraftar olmadığı de net.  Ersöz için 12 Eylül onun komutasında yapılsaydı, “Ne milliyetçiliğin katledilmesine bulaşırdı, ne de “Kapitalizme geçişe” izin verirdi deniyordu. Zamanın Başbakanı bu Orgenerale de sempatiyle bakmadı. Demirel’in adayı Orgeneral Ali Fethi Esener’di.  Başbakan Esener’in Kuvvet Komutanı olmasına dair Bakanlar Kurulu Kararnamesini  Çankaya’ya gönderdi. Zamanın Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk bu kararnameyi imzalamadı. İnatlaşma 30 Ağustos tarihine kadar sürünce Ersöz ve Esener süreleri bitmiş olduğundan emekli oldular. Artık sırada kim varsa Kuvvet komutanı olacaktı. Sıradakilerin en kıdemlisi Ege Ordu komutanı Orgeneral Kenan Evren’di. Evren Kuvvet Komutanlığına getirildi. Çok geçmeden de, emeklilik sırası gelen Genelkurmay Başkanının boşalttığı makama yükseldi ve Genelkurmay Başkanı oldu.  Bu tesadüfler var mıdır? Tabi ki vardır da tesadüflerinde bir sınırı yok mudur?  Yoksa bu politik bir satranç mıydı?
Acaba daha öncesinde de bu hamlelere zemin hazırlayan başka hamlelerde olmuş muydu?  Daha önceki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Eşref Akıncı yaş haddini, 65 yaşını doldurduğu halde, emekliliğe sevkine ilişkin kararname hazırlanmadı ve kanuni sürenin aşılmasına göz yumularak 30 Ağustos’a kadar beklendi. Beklenmemiş olsaydı, yine bir Ege Ordusu Komutanı, ama başka bir isim Kara Kuvvetleri Komutanlığına getirilmiş olacaktı. O da Orgeneral Turgut Sunalp’ti.  Akıncı’dan Sunalp’e onlardan Ersun’a, Ersun’dan Ersöz’e ve Esener’e uzanan bu olaylar dizisi basit birer tesadüf müydü?  Yoksa belirlenen kişinin önünün açılması için yapılan hamleler miydi?  Belirlenen kişi tahmin edilmeyen bir yerlerden  de himaye gördü mü?
(1) “Sistemin İntikamı “ Ferruh Sezgin
Tribün
Murat Baytaroğlu ile ayak üstü sohbet
Faruk Ceylan
Önceki gün Kırklarelispor’un  flaş transferi Murat Baytaroğlu ile ayak üstü sohbet ettik. 13 yıl önce Kırklarelispor’da futbol oynayan, Kırklarelispor’dan Edirnespor’a giden ve oradan da bir çok 3.lig,2.lig ve Bank Asya 1. Lig takımlarında futbol oynayan Murat’la sohbetimize Kırklarelispor’un eski golcülerinden Ali Özdemir’de iştirak etti. Ali ile çok eski arkadaş olan Murat  bir çırpıda geçen 13 yılın kritiğini yapıp eski günleri yaad etti takım arkadaşı ve kaptanı  Ali ile birlikte.
Kırklarelispor’un eski bir futbolcusu ve Kırklareli’li olarak imzayı atıp, Kırklarelispor’a faydalı olmak istediğini, Kırklarelispor’un başarısı için elinden geleni yapacağını söyledi. Bir çok kulüpten transfer teklifi almasına rağmen, Yeşil beyazlı forma için Kırklareli’li olmak ağır basmış ama Başkan Volkan Can’la olan eski dostluğunun  bu transferde payı olduğuna  da vurgu yaptı Murat, ayak üstü sohbetimizde.
“Volkan Başkanla uzun yıllar devam eden  bir dostluğumuz var. Kırklarelispor’a gelmem için bana teklifte bulunduğunda doğrusu fazla düşünmedim. Tabi ki ben profesyonelim. Futbol benim işim ama söz konusu Kırklareli olunca durum başka. Benimle aynı durumda olan Hakan Güvençer’de var. Onunla birlikte Kırklarelispor’a çok faydalı olacağımızı umuyorum.” Dedi.
Murat Baytaroğlu ve Hakan Güvençer hem tecrübelerinin doruğunda, hem de Kırklareli aşığı iki insan. Hal böyle olunca bu  durum Kırklarelispor için büyükçe bir artı.
Hakan Güvençer’in takımda kalmasının ardından, Murat’ın transferi Kırklarelispor taraftarını da hem heyecanlandırdı, hem de mutlu etti. Yönetimin dış transferde   kaliteli futbolcuklar almak için arayışları devam ediyor. Görünen o ki gelecek yıl 2. Ligde mücadele edecek olan Kırklarelispor süper amatörde ve 3. Ligdeki başarılarını 2. Ligde de  sürdürmeye niyetli.
Kırklarelispor yöneticilerinin   başarıların devamı için ortaya koyduğu çabanın maddi olarak ta desteklenmesi en büyük temennimiz. Başarıların devamı için manevi destek yetmiyor, mutlaka maddi destek lazım. Bu maddi desteğin liderliği de Vali sayın Mustafa Yaman, Kırklareli milletvekilleri  M.Siyam Kesimoğlu, Turgut Dibek ve Belediye Başkanı  Cavit Çağlayan’a düşüyor. Tabi ki iş adamından esnafına, işçisinden köylüsüne kadar tüm Kırklareli’lilerin   gücü oranında başlatacağı bir gönül seferberliğine de ihtiyaç var.
Süper amatörde 2.lig hedeflenirken  bunun sadece iyi bir temenni olduğu algılanıyordu. Ancak ortaya konan mücadele kıt imkanlara rağmen  Kırklarelispor’u hedefe ulaştırdı.  Kırklarelispor şampiyon olup 3.lige yükseldiğinde bende kulüp yöneticisiydim.  Vilayet meydanında ki  şampiyonluk kutlamalarında Tek Rumeli TV. Spikeri  görüşlerimi almak üzere mikrofonu bana uzattığında, “ Bu daha bir şey değil, Kırklarelispor’un asıl hedefi 2. Lige çıkmak. Volkan Başkan ve yönetimimizin hedefi 3.lig değil 2. Ligtir. 3. Lig  sadece hedefin birinci basamağıdır” diye bir açıklama yapmıştım.  Bir çok kişi inanmamıştı ama  O açıklamayı yaptığım günden çok önce hedef belirlenmişti…
Şimdi hedef  2.ligde kalıcı olmak. Zor bir hedef değil mi?  İyi de neden  Kırklarelispor 2.ligde de şampiyon olmasın ki…   Çok mu zor?  Süper  amatörden 2.lige gelmekte zor değimliydi?



26 Haziran 2011 Pazar

Kırklarelispor ilk bombayı patlattı.


*Kırklareli çocuğu Murat Baytaroğlu bir yıllığına imza atarak yeşil beyaz formayı giydi.

Faruk Ceylan
Yeni sezonda Trakya’nın 2.ligde tek temsilcisi olacak olan Kırklarelispor’un iç transferi tamamladığı ve güçlü bir takım kurmak için de dış transferdeki çalışmalarını hızlandırdığı öğrenildi.
Kulüp yönetimin bir çok futbolcuyla görüştüğü ancak transfer konusunda seçici olduğu ve Kırklarelispor’un 2. ligde de başarılı olması için hassas davrandıkları ifade edildi.
Kırklarelispor’lu yöneticiler dış transferde ilk bombayı 12 yıl önce Kırklareli’nden ayrılan Murat Baytaroğlu ile patlattı.
1980 doğumlu Murat Baytaroğlu bir çok 2.lig ve Bank Asya takımında futbol oynamış, en son olarak ta Bank Asya 1.ligi takımlarından Güngören Belediyespor’da forma giymişti. 
Tecrübeli  futbolcu Murat Yönetim kurulu ile yaptığı görüşmeler sonunda bir yıllığına imza atarak yeşil beyazlı  formayı giydi.
Kırklarelispor Yönetim Kurulunun Volkan Can Başkanlığında tecrübeli ve kaliteli futbolcularla görüşmelerinin sürdüğü, önümüzdeki günlerde bomba transferlerin devam edeceği, her mevkiye kaliteli futbolcular alınacağı da  gelen bilgiler arasında.
Murat Baytaroğlu’nun transferi kaliteli bir futbolcu olmasının yanı sıra Kırklareli çocuğu olması sebebiyle taraftar arasında da memnuniyetle karşılandı. 

24 Haziran 2011 Cuma

Kırklareli'nde Türkçe Olimpiyatları Heyecanı

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'de bulunan çeşitli ülkelerden 1000'i aşkın gençten 75'i Kırklareli'nde ağırlanacak.
Türkçe Olimpiyatlarının il etkinliği, Kırklareli Valiliği himayesinde ve Kırklareli İş Adamları Derneği (KİAD) organizesinde düzenlenecek. KİAD Genel Sekreteri Ömer Altun, düzenlediği basın toplantısında, 130 ülkeden 1000'i aşkın öğrencinin katıldığı 9. Türkçe Olimpiyatları'nın şehir etkinliklerinin bir halkasının da Kırklareli'nde yapılacağını belirtti. Türkçe Olimpiyatları'nın 30 Haziran Perşembe günü Vilayet Meydanı'nda gerçekleştirileceğini ifade eden Altun,
 "Kırklareli'deki Türkçe Olimpiyatları'na 30 ülkeden 75 öğrenci katılacak. Olimpiyatta çocuklar şiir, şarkı, türkü, skeç, yöresel halk Oyunları gösterilerini sunacak. Olimpiyatlara 20 bin kişinin katılmasını hedefliyoruz. " dedi.

23 Haziran 2011 Perşembe

Kırklarelispor’un Alex’i Hakan Güvençer Kırklarelispor’da kaldı.

FARUK CEYLAN/ADEM ÖNDER
Kırklarelispor’un virtiözü Hakan Güvençer gelen transfer tekliflerini kabul etmeyerek Kırklarelispor’da kaldı.
Kırklarelispor’un şampiyonluklarında büyük pay sahibi olan taraftarın Alex’i Hakan Güvençer futbola Kırklarelispor’da başladı. Kırklarelispor’dan Beylerbeyispor’a transfer olan Güvençer Beylebeyi’nde profesyonel oldu. Beylerbeyispor’dan Bakırköyspor’a transfer oldu. Bakırköyspor’da oynadıktan sonra da tekrar Beylerbeyispor’a dönen Hakan Kırklarelispor’un 3. lige çıktığı sezonda amatöre dönerek memleketinin Kulübüne katkı sağlamak için Kırklarelispor’a geldi.  Kırklarelispor 3.lige çıkınca yarım sezon Keşan’da oyanayan Hakan oynadığı futbolla Keşan’ıda zirveye taşıdı. 3.ligin ikinci yarısında  Başkan Volkan Can’ın çabalarıyla yeniden Kırklarelispor’a dönen Hakan Güvençer ikinci yarıda da mükemmel futboluyla Kırklarelispor’un şampiyon olarak 2. lige yükselmesinde büyük pay sahibi oldu. Kırklarelispor taraftarının sevgilisi haline gelen Hakan Güvençer, 2. lig ve Bank Asya liginden gelen teklifleri düşünmeden Kırklarelispor’da kaldı. Hakan Güvençer’in Kırklarelispor’la bir yıl daha sözleşmesi bulunuyor.
Hakan Güvençer futbolculuk yaşamında, 9 maç Bal ligi,119 maç 3.lig,37 maç 2.lig 1 maç U20 Milli takımında Ukrayna’ya karşı oynadı.


Erginspor Tekvando Kulübünden 1 Türkiye şampiyonluğu birde 2.lik

ALPER CEYLAN/ADEM ÖNDER
Tekirdağ’da  yapılan Türkiye minikler Tekvando şampiyonasının 3. gününde Erginspor Kulübü sporcusu Ece Taşova’nın Türkiye 3.sü olduğu haberinin ardından bu günde Erginspor Kulübünden Seray Oğuz’un  Türkiye Şampiyonu, F.Zehra Karabağ’ında Türkiye 2. si olduğu haberini aldık.
Tekirdağ’da  yapılan Türkiye minikler Tekvando şampiyonasının 3. gününde Erginspor Kulübü sporcusu Ece Taşova’nın Türkiye 3.sü olduğu haberinin ardından bu günde Erginspor Kulübünden Seray Oğuz’un  Türkiye Şampiyonu, F.Zehra Karabağ’ında Türkiye 2. si olduğu haberini aldık.
45 Kg’da 70 sporcunun katıldığı eleme maçlarında Kırklareli Erginspor kulübü sporcularından Seray Oğuz ve F.Zehra Karabağ ikilisi tüm rakiplerini yenerek finale kaldı.  Aynı takımın sporcusu olan ikili finalde karşılaştı.  Final Maçını kazanan Seray Türkiye şampiyonu olurken, takım arkadaşı F.Zehra Karabağ’da Türkiye 2.cisi oldu.
Antrenör  Savaş Ergin ve Gökhan Yeşil turnuvaların devam ettiğini yarın maçları olan sporculardan da Şampiyonluk beklediklerini söylediler.

45 Kg’da 70 sporcunun katıldığı eleme maçlarında Kırklareli Erginspor kulübü sporcularından Seray Oğuz ve F.Zehra Karabağ ikilisi tüm rakiplerini yenerek finale kaldı.  Aynı takımın sporcusu olan ikili finalde karşılaştı.  Final Maçını kazanan Seray Türkiye şampiyonu olurken, takım arkadaşı F.Zehra Karabağ’da Türkiye 2.cisi oldu.
Antrenör  Savaş Ergin ve Gökhan Yeşil turnuvaların devam ettiğini yarın maçları olan sporculardan da Şampiyonluk beklediklerini söylediler.
Kırklareli'nin Gurur Tablosu. 1. de 2.de Kırklareli Erginspor kulübü
sporcusu

21 Haziran 2011 Salı

Türkiye minikler tekvando şampiyonasında ilk madalaya Erginspor kulübü sporcusu Ece Ateşova’dan

Alper Ceylan
Tekirdağ’da devam eden Türkiye minikler tekvando şampiyonasında ilk madalya Kırklareli Erginspor kulübü sporcularından Ece Ateşova’dan geldi. Ece Ateşova 27 Kg’da Türkiye 3.sü oldu.
Antrenör Savaş Ergin ve Gökhan Yeşil’le yaptığımız telefon görüşmesinde Erginspor kulübünün  Ece Ateşova ile şampiyona da ilk madalyayı kazandığını , 11 sporcunun daha madalya mücadelelerinin sürdüğünü öğrendik.
Ece’yi  kutluyor, diğer sporcu kardeşlerimize de başarılar diliyoruz.

AKP milletvekili Gürşan mazbatasını aldı.

AKP Milletvekili Şenol Gürşan mazbatasını aldı. Eşi Cemile Gürşan ve çok sayıda partili ile Kırklareli Adliye Sarayına gelen Milletvekili Şenol Gürşan, mazbatasını Kırklareli İl Seçim Kurulu Başkanı Abdurrahman Yılmaz'ın elinden aldı.
Şenol Gürşan mazbatasını aldıktan sonra kısa bir açıklama yaparak; AK Parti bütün Tükiye'de olduğu gibi Kırklareli'de de oylarını arttırdı. Vatandaşlarımız üzerine düşen görevi yaptı. Bundan sonra görev bizim, bizde mazbatamızı alarak yemin ettik ve Kırklareli için en güzel işleri yapacağız. Hepimiz için hayırlı ve uğurlu olsun. dedi

Burak Akkul’un üçüncü kitabı “Aşk Anlatılmaz Ağlanır” Temmuz ayında okurlarıyla buluşacak.

FARUK CEYLAN
Hemşehrimiz, mizah yazarı Burak Akkul’un uzun süredir çalıştığı yeni kitabı çok yakında okurlarıyla buluşacak.  Akkul’un ilk iki kitabı olan “Türkçe Aşk Laçkadır” ve “Hayat Sen Değilsin”, Epsilon tarafından yayınlanmış ve büyük bir okuyucu kitlesine ulaşmıştı. Burak Akkul bu iki kitabı için düzenlenen imza günlerinde Türkiye’nin bir çok İlini ziyaret etmiş, memleketi Kırklareli’nde de imza günü düzenlemişti.
Burak  Akkul’un Temmuz başında  okurlarıyla buluşacak  olan üçüncü kitabı "Aşk anlatılmaz ağlanır" ında beğeni toplayacağı tahmin ediliyor. Bu arada Akkul hayranları  kitabın piyasaya çıkmasını sabırsızlıkla beklediklerini ifade ediyorlar.


Burak Akkul'un 3. kitabı Aşk anlatılmaz ağlanır'ın arka kapağı
 

20 Haziran 2011 Pazartesi

Prof. Dr. Osman İnci, “1/25 binlik planlar Trakya’daki küçük çiftçiye büyük darbe vuracak”

Trakya Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Osman İnci, Edirne ve Kırklareli’nde kabul edilen, Tekirdağ’da da halen görüşülmekte olan 1/25 binlik planların Trakya’daki küçük çiftçiye büyük darbe vuracağını söyledi. Kanal İstanbul projesi ile planlar arasındaki bağlantıya dikkat çeken İnci, çılgın projeyle Trakya’nın İstanbul’dan ayrılarak eyalet haline getirileceğini savundu.
1/25 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı, Trakya’da ilk olarak Edirne’de kabul edildi, Nisan ayında da Kırklareli İl Genel Meclisi’nden geçti. Tekirdağ ise hala görüşme aşamasında. Planların Trakya’yı tehdit ettiğini başından beri savunan Trakya Üniversitesi önceki rektörü Prof. Dr. Osman İnci, plan ile Trakya topraklarının Tarımsal Alt Bölge (TAB) ve Tarımsal Organize Bölgeleri (TOB) adı altında çiftçinin elinden alınıp,birleştirileceğini, daha sonra da büyük tarım ve hayvancılık işletmeleri haline getirileceğini ifade etti. Verimlilik Anadolu’nun 3 katı
Trakya topraklarının altın gibi korunması gerektiğine dikkat çeken İnci, “Trakya’da yaşayanlar İstanbul sanayisinin buraya taşınmasına karşı çıktı. Trakya, Türkiye’nin yüzölçümünün yüzde 2,3’ü. Ama tarım yapılabilen Türkiye topraklarının yüzde 8,5’i. Yani verimlilik Orta Anadolu’nun üç katı” şeklinde konuştu.
TOB adı altında özel çiftlikler kurulacak
Prof. İnci, TAB ve TOB’lara yönelik açıklamalarının devamında Trakya’nın 19 TOB (Tarımsal Organize Bölgesi) ve 14 TAB’a (Tarımsal Alt Bölge) bölündüğünü, TOB’ların ise tamamen sanayiye yönelik olduğunu aktardı. İnci; “TOB’lar tam da meraların yanına kuruluyor. Meralar kamuya aittir ve köylünün kullanımındadır. TOB adı altında özel sektör tarafından kurulacak hayvan yetiştirme çiftliğine 4 bin Angus getirilirse köylünün 400 baş hayvanı nerede otlayacak? Şarköy, Enez, Kofçağaz, Saray gibi Trakya’nın derinliklerine Truva atı yerleştiriliyor. Buraları sanayiye açılarak İstanbul’un arka bahçesine dönüştürülecek” dedi. Osman İnci planın Trakya ile birlikte İstanbul’a da zarar vereceğini belirterek açıklamalarına şöyle devam etti:
Sularımız İstanbul’a akıyor
“Bizim planımız, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin plancılarıyla birlikte ve bölgedeki tüm sivil, kamu, özel kurumların görüş ve katkıları alınarak şeffaf, açık ve en demokratik hazırlık süreciyle üretilmişti. İMP’nin planında ise bizler bir yana, hiçbir kurumla ilişki kurulmadığı gibi, topraklarımızın verimliliğini sağlayan akarsularımız da İSKİ tarafından İstanbul’a aktarılıyor.”
Mülkiyet ilişkileri oluşturuluyor
Prof. Dr. Osman İnci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Çılgın Proje’ adı altında kamuoyuna duyurduğu ‘Kanal İstanbul’un, Trakya’yı fiziki olarak İstanbul’dan ayırdığına dikkat çekerek; 
“Trakya’da bu planla birlikte Türkiye’nin hiç bir yerinde görülmeyen mülkiyet ilişkileri ve buna bağlı üretim sistemi oluşturulmak isteniyor. Trakya’da adeta ekonomik ve sosyal yapılanmasıyla ayrı bir eyalet planlanıyor” dedi.
Trakya topraklarının yüzde 74’ünü tarımsal arazilerin oluşturduğunu kaydeden İnci açıklamasının devamında şu cümlelere yer verdi:
Amaç küresel sermayeye açmak
“Ziraat mühendisleri topraklardaki verimliliğin Konya, Niğde ya da Eskişehir’deki tarım arazilerinden 3-4 kat daha fazla olduğunu belirtiyorlar. Ayçiçeğinin yüzde 63’ü, pirincin yüzde 44’ü, buğdayın yüzde 9’u Trakya’da üretilirken böylesi bir bölgeyi, İstanbul’da istenmeyen sanayiye yatırım alanı yapmak, bugünün kalkınma politikalarını uygulayan iktidarın tarımı bitirme niyetinin ürünü olarak yorumlanıyor. Ülkemizde henüz örneği olmayan ve başka alt bölge planlarında da rastlanılmayan TAB ve TOB projelerinin kapsamları açık değil. Planın satır aralarında ifade edilen küresel ölçek ve küresel ekonomi saptamalarıyla amacın, Trakya’nın doğasının, topraklarının küresel sermaye hareketlerine açılmasının olduğu ortaya çıkıyor.” 
kaynak:gazetetrakya

19 Haziran 2011 Pazar

ERGİNSPOR KULÜBÜNDEN BELEDİYE BAŞKANLIĞINA BAŞARILI SPORCULARIN ONERE EDİLMESİ TEKLİFİ

Alper Ceylan/Adem Önder
Erginspor Kulübü Tekvando Derneği  Başkanı Murat Acar, Başkan Yardımcısı İrfan  Özeklioğlu,Genel Sekreter Faruk Ceylan, Mali Sekreter Gökhan Yeşil ve  Dernek Basın danışmanı Savaş Eskici Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve Başkan Yardımcısı Ünal Başkur’u makamında ziyaret ettiler.
Kulüp yöneticileri sporu ve sporcuyu maddi, manevi destekliyen Çağlayan ve Başkur’a teşekkür ettiler.
Erginspor Kulübü Dernek yöneticileri Kırklareli’ni Uluslar arası müsabakalarda başarıyla temsil eden, Avrupa ve Dünya Şampiyonu Ayşenur Taşbakan, Avrupa ikincisi  S.Fulya Yıldızdal ve Avrupa ikincisi N.Hande Kocadağ’ın isimlerinin bir cadde, sokak yada parka verilerek onere edilmesiyle ilgili aldıkları yönetim kurulu kararıyla birlikte  resmi müracaatta bulundular.

Teklifi olumlu karşılayan  Başkan Çağlayan Kırklareli’ni başarıyla temsil eden herkese sahip çıkılmasının gerektiğini söylerken, Başkan Yardımcısı Başkur’da insanların öldükten sonra değil, sağlığında onore edilmesinin gerekliliğine vurgu yaparak teklifi olumlu bulduklarını söyledi.
Öte yandan Türkiye minikler Tekvando müsabakasına katılacak olan Erginspor kulübü sporcularının Tekirdağ’a vardıkları ve müsabaka saatini bekledikleri Antrenör Savaş Ergin’den öğrenildi.


20 gündür kayıp olan Haydar Meriç Suda boğulmuş olarak bulundu.

20 gündür kayıp olan ve tüm aramalara rağmen kendisinden haber alınamayan, Eğitimci, Kırklareli eski Yetiştirme Yurdu Müdürü, Şair ve Kırklareli Rumeli 39 Gazetesi sahibi Haydar Meriç’in suda boğulmuş olarak bulunduğunu ve  vakitsiz aramızdan ayrıldığını büyük bir teessürle öğrendik.
Gönül adamı Haydar Meriç, Kendi Gazetesi Rumeli 39’la birlikte birçok internet sitesinde yazılar yazıyordu. Kısa bir süre önce Kırklareli Haberci’de de haberler yazan Meriç, eğitimciliğinin yanı sıra iyi bir şairdi. Yazdığı şiirler büyük bir okuyucu kitlesi tarafından beğenilerek okunuyordu. Çeşitli gazetelerde yazdığı köşe yazılarıyla da toplumsal konulara olan hassasiyetini dile getiriyor, çekinmeden korkmadan yazan bir görüntü sergiliyordu.
Ölüm sebebini tam olarak öğrenemediğimiz Haydar Meriç’in boğularak öldüğünü öğrendik. Nerede nasıl boğulduğu konusunda bir bilgiye ulaşamadık. Sevenlerini ve bizleri derinden üzen arkadaşımız Haydar Meriç’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyoruz.
Arkadaşımız Merhum Haydar Meriç’in bir köşe yazısıyla iki şiirini  de yayınlayarak, kendisini ebediyete uğurluyoruz. Ruhu şaad olsun.

                  
Ufukta

Ufukta güneş batmak üzere
Bulutlar beyazdan siyaha renk renk
Ufukta yelkenli bir gemi
Gemi sen deniz yüreğim
Kıp kızıl deniz dalga dalga
Güneşe yolculuk var ufukta
Haydar Meriç 02.04.2004



Çıkmaz  sokak    
Lambada fitil ol da gel
Karanlıkları yar da gel
Halkın çilesini anla
Çağını kucakla da gel

Bin bir şair eser burada
Sen fırtına ol da gel
Güller soluyor her gün
Derya deniz olda gel

Ortadoğu kan içinde yanıyor
Nice yetim kurşun ile ölüyor
Bu duruma saldırganlar gülüyor
Asya’nın sularını alda gel
Haydar Meriç
22.Mart. 2006
TRAKYA BATIYOR
Haydar MERİÇ
Kırklareli, Edirne, Tekirdağ’dan oluşan Trakya son yıllarda eşi görülmemiş bir oyunla karşı karşıya kalmıştır.
Tarım yapılan tarlaların büyük bölümü satılarak el değiştirmiştir. Çiftçi sürekli borçlanmak sureti ile tarlasını satar duruma getirilmiştir. Tarım sektöründe, tarım girdileri olan gübre, mazot, tarım ilaçları ile tohumluk fiyatları katlanarak artmıştır. Elde edilen ürünün fiyatı ise her geçen yıl artacağına azalmıştır. Sonunda çiftçi tarlasını borç ödemek adına satmak durumunda kalmıştır.
 Kırklareli merkez ilçeye bağlı Kavaklı beldemizin % 80’i toprağını elden çıkarmak zorunda kalmıştır.  Yani Kavaklı beldemizin % 80 inin toprağı elden çıkmış ve kendi toprağında çiftçilerimiz tarım işçisi durumuna düşmüştür. Birçok köylerde durum aynıdır. Öncelikle ova köylüsünün toprağı elden çıkmaktadır.
Orman köylüsünün durumu daha da acıdır. Ormandan faydalanma durumları neredeyse yok denecek kadar azdır. Yakacak sorununu zor halledebilmektedirler. Orman köylümüz şehre göç yollarını aramaktadır. Bir çok orman köylüsü son yıllarda artan bir göç dalgası ile şehre göç etmektedir. Kırklareli Merkez İlçe, Kofçaz İlçesi, Demirköy İlçesi ve Vize ilçesinin orman köylerinden bazılarında birkaç haneye kadar nüfus düşmüştür. Kısaca köyden kente göç tüm hızı ile sürmektedir.
Kırklareli merkezde ise fabrikalar üretimlerini düşürmekte ya da kapanmaktadırlar. Ekonomik tablo içler acısıdır…


Kırklareli Gazeteciler Cemiyetinde Başkan yine Selim Tiran

Kırklareli Haberci
Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılan 9. Olağan Genel Kurulda Selim Tiran yeniden Başkanlığa seçildi.
Genel Kurulde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Selim Tiran'ın yaptığı öneriyle Divan Başkanlığına Metin Karakuş, üyeliklere Buse Babacan  veYaşar  Kaçmaz  seçildi.
Saygı duruşundan sonra, faaliyet raporu, denetim kurulu raporu, gelir gider ve tahmini bütçe okunup oylandı. Ardından seçimlere geçildi. Selim Tiran'ın tek liste ile girdiği seçime 23 üye katıldı. Selim Tiran  22 oy alarak, yeniden başkanlığa seçildi.
Tiran başkanlığındaki Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kuruluna Mürvettin Geyik, Cengiz Uçar, Kemal Kaçmaz, Buse Babacan, Metin Karakuş ve Nadir Alp getirildi.
Denetim Kurulunda ise Erol Şengün, Hatice Opak Bilgin ve Haşim Ukal yer aldı.
Kırklareli Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Cemiyet üyesi Ünal Başkur ile bazı üyeler, dilek ve temenniler bölümünde, cemiyetin faaliyetleri hakkında görüşlerini dile getirdiler.
Bu arada, Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Selim Tiran, Cemiyete verdiği destekler ve gazeteci olarak uzun yıllar yaptığı haberlerle kentin adının duyurulmasında büyük rol oynayan cemiyet üyesi, Kırklareli’nin en eski gazetecilerinden Ergin Dayanç'a onur plaketi verdi.

17 Haziran 2011 Cuma

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ın “Babalar Günü” Mesajı

Sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışma gibi üstün değerlerimize dayanan güçlü aile yapımız; millet olarak en önemli hasletlerimizdendir. Ailenin mutluluğu için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren babalarımız,  çocuklarını geleceğe güvenle hazırlamak için ellerinden gelen tüm gayreti sarf etmektedirler.
Bizler de sadece bu anlamlı günde değil her zaman babalarımızın gönüllerini hoş tutmalı, onlara saygı ve sevgimizi en güzel şekilde göstermeliyiz.
Önce, bin bir emekle yetiştirdikleri değerli evlatlarını vatanımız için feda eden aziz şehitlerimizin babaları olmak üzere, Tecrübeleriyle her zaman yol gösterici olan, hayatı boyunca maddi-manevi bütün imkânlarını ailesi için seferber eden tüm babaların Babalar Gününü kutluyor, kendilerine aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu bir hayat diliyorum. 

39 gençlik kaldırım kenar taşlarının yeşil beyaz olmasını istiyor.

Alper Ceylan/Adem Önder
Kırklarelispor'un  şampiyonluklarında büyük pay sahibi olan, ateşli taraftar gurubu 39 gençlik Kırklareli'nde  sokak ve caddelerdeki  bazı kaldırım kenar taşlarının  sarı beyaz, bazılarının da kırmızı beyaz olduğunu, bir kısmının ise renksiz olduğunu tespit ettiklerini ifade ederek, kaldırım kenar taşlarının şampiyon olarak İlimizi
2. ligde temsil edecek olan Kırklarelispor'un rengi olan yeşil beyaza boyanmasını istediklerini söylediler.
39 gençlik, Kırklarelispor'un 2. ligde sadece İlimizi değil, Trakya'yı temsil eden tek takım olduğunu da söyleyerek Bursa örneğini verdiler.

Bursa'daki kaldırım kenar taşlarının Bursaspor'un rengi olan yeşil beyaza boyandığını söyleyen 39 gençliğin gençleri bu taleplerinin yerine getirilmesiyle takımımızın da, Kırklareli'ninde memnun olacağını ifade ettiler.
Konuyu internet üzerinden bir sosyal paylaşım sitesinden paylaşan grup üyeleri, Kırklarelispor'un her zaman yanında olan Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'ın bu isteklerini kabul edeceğine inadıklarını da  ifade ettiler.

Erginspor kulübü tekvando takımı Türkiye şampiyonasına hazır

Alper Ceylan/Adem Önder
Ocak ayında kurularak faaliyete geçen Erginspor kulübü Tekvando takımı kısa zamanda Türkiye çapında ve 9 Ülkenin katıldığı  Uluslar arası Ters lale turnuvasında aldığı başarılı sonuçlarla Kırklareli’ni başarı ile temsil etmiş ve dikkatleri üzerinde toplamıştı.
Savaş Ergin’in antrenörlüğünü yaptığı Erginspor kulübünün 93 lisanslı sporcusu bulunuyor. Erginspor Tekvando takımı Tekirdağ’da 20-25 Haziran tarihleri arasında yapılacak  olan Türkiye minikler Tekvando şampiyonasına katılacak.  Konu ile ilgili görüştüğümüz Antrenör Savaş Ergin, minikler Türkiye şampiyonasında Kırklareli’ni 9 kız, 3 erkek sporcu ile temsil edeceklerini, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyleyerek;
“ Tekirdağ’da Kırklareli’ni en iyi şekilde temsil etmek için elimizden geleni yapacağız. Sporcularıma güvenim tam. Kırklareli’ne başarılı sonuçlarla döneceğiz. Hazırlık dönemimizde bizlere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen, Valimiz, Belediye Başkanımız ve Spor İl Müdürümüze Erginspor kulübü yönetimi olarak teşekkürü bir borç biliriz. Onların bize vermiş olduğu destekleri boşa çıkarmayacağız.” Dedi.

14 Haziran 2011 Salı

KIRKLARELİ GÜNLÜĞÜ

TÜRKİYE’Yİ AKP, KIRKLARELİ’Nİ CHP GÖTÜRDÜ.
ŞENOL GÜRŞAN AKP’NİN ALACAĞI OYU 9 NİSAN’DA BİLMİŞTİ…
FARUK CEYLAN
12 Haziran seçimleri AKP’nin 3. defa iktidarı ile sonuçlandı. AKP % 49.91 oyla  her   iki  seçmenden birinin oyunu aldı ve 326 milletvekili kazanarak yeniden tek başına iktidar oldu. CHP % 25.91 oyla 135 milletvekilliği, MHP’de % 12.99 oyla 53 milletvekilliği kazandı.
AKP tek başına 326 milletvekili çıkarırken CHP ve MHP’nin toplamı bu sayıya ulaşamadı. Muhalefet toplamda ancak 188 milletvekili çıkarabildi.
Kırklareli’nde ise CHP  119.920 oyla toplam oyların % 52.68’ini alarak   rekor bir oy seviyesine ulaştı ve 2 milletvekilliği kazandı. AKP 63.139 oy alarak, % 27.74 orana ulaştı ve 1 milletvekilliği kazandı. Cemal Özbilen’le iddialı bir şekilde seçime hazırlanan MHP ise 38.081 oy alarak, %16.73 oranında kaldı.
CHP 2007 seçimlerinde de iki milletvekili çıkarmıştı. Ancak o zaman 83.013 oyla  %40.14 oranında kalmıştı. Şimdi ise 2007’de aldığı oyunu %12.54 arttırdı,  83.013 oyun üzerine 36.907 ilave etti ve Kırklareli’li seçmenin oyunun yarısından da fazlasını almış oldu.
AKP’de 2007 seçimlerinde 1 milletvekili çıkarmıştı. 2007’de 41.643 oy ve % 20.14 oy alan AKP, bu defa oylarını 21.496 arttırarak 63.139 oya ulaştı ve  oy oranını da %7.6 arttırarak
 % 27.74 ulaştı. 
Seçimlerin büyük kalabalıklar toplayan, meşaleli görsel şovlarla iddialı konumdaki MHP ise 2007’de aldığı 32.805 oyu 5276 arttırarark ancak 38.081 oya ulaştı. MHP’nin oy oran artışı  da, % 15.86’dan, % 16.73’e yükseldi. MHP’nin oy  artış yüzdesi 0.87.
Büyük kalabalıklar toplayan, propoganda konuşmalarında halkın büyük katılımlar gösterdiği MHP tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Gerçi Hakkari’deki CHP mitingini hatırlarsak, yer gök yıkılmış, mahşeri bir kalabalık toplanmıştı. Herkes Diyarbakır’daki kalabalığı görünce umutlanmıştı ama CHP’nin Diyarbakır’da aldığı oy oranı % 1’di.
Hatırlayacağınız üzere, (Hatırlayamayan devriyehaber.com dan  ve Önadım’dan bakabilir)
04 Mayıs 2011  tarihinde Devriye haber’de ve  07 Mayıs 2011 tarihinde Önadım Gazetesindeki köşe yazımı şu cümlelerle bitirmiştim.  Genel ve yerel seçimde Kırklareli seçmeninin durumu böyle. Bence hiçbir aday benim yerim garanti deyip rehavete kapılmasın. Bu konuda Kırklareli seçmeni sürpriz yapmasını seviyor. Abartıları ise hiç sevmiyor…”
Aslında beni şaşırtan Cemal Özbilen gibi  tecrübeli bir siyasetçinin MHP oylarına katkısının % 0.87 olması.  Şimdi düşünüyorum da Cemal Özbilen MHP’sine oy mu getirdi ?  yoksa oy mu kaybettirdi? Sanıyorum Özbilen kendisini biraz garanti gördü ve  bir yerlerde hata yaptı galiba…
CHP Kırklareli’nde  tartışmasız  bir klasik. Artık görünen o ki,  kimi aday gösterse 2 milletvekilliği cepte. Ancak CHP’nin gülen yüzü M.Siyam Kesimoğlu, CHP oylarının 83. binlerden neredeyse 120 binlere dayanmasında  da en büyük etken bence…   Özetle CHP yerelde yaptığını genelde de yaparak her iki seçmenden birinin oyunu almasını bildi. Türkiye’de değil ama Kırklareli’nde seçimi çok başarılı olarak bitirdi.
Kırklareli’nin çiçeği burnunda milletvekili Şenol Gürşan’la aday adayı olduğu zaman ilk röpörtajı yapanlardan biriyim.  Bu röpörtajım 09 Nisan 2011’de devriye haber’de yayınlanmıştı. Uzun uzun sohbet ettik  Sayın Gürşan’la, daha   öğrencilik yıllarında  RP Gençlik kollarında başlayan siyasi hayatından, 28 Şubat sürecinde RP’nin kapatılmasıyla yargılanmasına, 4 ay  20 gün ceza alarak ceza evinde yatmasına, Başbakan Erdoğan’ın Pınarhisar cezaevinde yattığı dönemlerde avukatlığını yaptığı  ve onun cezaevi günlerini paylaştığına kadar. Gürşan bu röpörtajda 12 Haziran’da yapılacak seçimler de AKP’nin Kırklareli’nde alacağı oya kadar açıklamalarda bulunmuştu.  Açıklamaları yaptığı o gün henüz aday adayıydı.
Şenol Gürşan o gün (09 Nisan 2011)  aynen şunları söyledi.  Virgülüne dokunmadan röpörtajda olduğu haliyle;  Temayül öncesi tüm İlçe,belde ve köyleri gezdim. Vatandaşla yüz yüze görüştüm. Bunların içinde CHP’li, MHP’li,eski ANAP ve DYP’li bir sürü vatandaşımız var. Hepside AKP’ye büyük sempati ile bakıyor ve bunu ifade ediyorlar. Artık insanlar hizmet istiyorlar. O eski katı siyaset kalmadı. İşte tüm bunları değerlendirip,  25 yıllık  siyasi tecrübeme de dayanarak, AKP’nin 60 binleri geçeceğine inanıyorum.” Demişti. Şimdi bu gün bakıyorum AKP’nin Kırklareli’nde aldığı oy 63.139 …
Kırklareli’nde seçim derdi bitti. Şimdi başladı geçim derdi… Ben Kırklareli’ni TBMM’de temsil edecek olan, Sayın M.Siyam Kesimoğlu’nu, Sayın Turgut Dibek’i ve Sayın Şenol Gürşan’ı tebrik ediyor, Siyasetten nasibini alamayan Kırklareli için güzel hizmetler yapmalarını, Kırklareli’ne  bir çivide olsa  çakmalarını  diliyorum.
Bu arada,  Kırklareli’ni  2.ligde temsil edecek olan Kırklarelispor’umuza  desteklerinizi esirgememenizi de  diliyorum. Sizler destek olursanız bu takım 2. ligde kalıcı olacaktır.



11 Haziran 2011 Cumartesi

SÖZ MİLLET'TE...

Türkiye yarın sabah sandığa gidiyor. Partilerin Nisan ayından beri devam eden açık ve kapalı alan toplantıları, miting ve propoganda çalışmaları sona erdi. Artık söz Millet'te...

Her kesin Vatandaşlık görevini yerine getirmek için sandık başına gitmesini, bu kutsal görevde yüksek bir katılımın sağlanmasını diliyor, seçimin Türk Millet'ine hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.
KIRKLARELİ HABERCİ

MHP’nin büyük yürüyüşünde Lüleburgaz yıkıldı. 10 bin kişi gece yarısına kadar yürüdü

Haber:
Faruk Ceylan/Adem Önder
Fotoğraflar:
Nihat Gökkaya
MHP Milletvekili adayları Cemal Özbilen,Armağan Ayyıldız ve Cemal Terzi ile MHP’ye gönül verenler Lüleburgaz’da yürüdü  Saat 20.30’da başlayan yürüyüşte Lüleburgaz MHP’lilerin sloganları ile adeta yıkıldı.
Tarihi bir günün  yaşandığı Lüleburgaz’da 10 binin üzerindeki insan seli gece yarısına kadar yürüdü. MHP adayları yürüyüşü kaldırım kenarlarından ve evlerinin balkonlarından izleyen Lüleburgaz’lı adayları selamladılar. MHP yürüyüşte büyük bir gövde gösterisi yaparken, karasız seçmeninde MHP lehinde etkilendiği gözlendi.
MHP’nin partiler üstü adayı Cemal Özbilen için vatandaş;  “ Ne CHP, ne AKP, oyumuz Özbilen’e”  diyerek Cemal Özbilen’in her kesimden oy alabileceğini teyid eder gibiydiler.
Gecenin ilerleyen saatlerinde görüşme fırsatı bulduğumuz  MHP adayları Cemal Özbilen, Armağan Ayyıldız ve Cemal Terzi, seçim çalışmaları döneminde partili partisiz tüm vatandaşların desteğini aldıklarını, MHP’nin Kırklareli’nde merkez sağ parti durumuna geldiğini ancak CHP’den de büyük destek gördüklerini ifade ederek;

“ Her kesimden vatandaşımızın desteğini almak, onları yanımızda görmek bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Bu ilgi ve desteğin bizlere olan güvenden kaynaklandığını biliyoruz. Allah’ın izni ile meclise gittiğimizde Vatandaşımızın bu güvenini unutmayacak ve onlara layık olan hizmeti vermek için çalışacağız.

Desteğini esirgemeyen hemşehrilerimize sizin aracılığınızla candan teşekkürlerimizi gönderiyor, sevgi saygılarımızı sunuyoruz.” Dediler.

10 Haziran 2011 Cuma

CEMAL ÖZBİLEN SEVGİSİ SEÇİM MEYDANLARINI STADYUMA ÇEVİRDİ

FARUK CEYLAN
ADEM ÖNDER
ALPER CEYLAN
Seçimlere bir gün kala Kırklareli’nde partiler gece yarılarına kadar propoganda çalışmalarını sürdürüyorlar. Kahveler, kahve önlerindeki meydanlar partilerin işgaline uğramış gibi.

Milletvekili adayları maçın son dakika golünü atmak için rakip kaleye hücum eden futbolculardan farksız. Herkes en fazla sayıda vatandaşı bir araya toplayıp, milletvekili seçildiklerinde yapacaklarını  anlatabilmek için uğraş veriyor.

Vatandaş MHP'sini ve Cemal Özbilen'i meşalelerle karşılayp,
sevgi gösterilerinde bulunuyorlar.
Meydanlarda en büyük kalabalıkları ve sevgi selini ise MHP’si Milletvekili adayı Cemal Özbilen’in yakaladığı görülüyor. Cemal Özbilen sevgisi, meydanları adeta stadyuma çevirdi. Gittiği her yerde sevenleri Özbilen’i havai fişekler, meşaleler ve sloganlarla karşılıyorlar.
Özbilen’in önceki akşam Demirtaş mahallesi ile Karahıdır mahallesinde yaptığı kahve konuşmaları mitinge dönüştü. Kahvelerin almadığı vatandaşa meydanlar bile dar geldi.
Seçim konuşmalarından sonra gece yarısı konuşma fırsatı bulduğumuz  MHP Milletvekili Cemal Özbilen

“ Halkımızın bana ve partimize göstermiş olduğu sevgi tarafımızdan memnuniyetle karşılanmaktadır. Bu kadar büyük bir ilginin olması halkın bize olan güveninden kaynaklanmaktadır. Allah’ın izniyle 12 Haziran’da MHP iktidarı halkımızın sıkıntılarının, dertlerinin çaresi olacaktır.
Kırklareli Haberci aracılığı ile Kırklareli halkına şükranlarını sunan
Özbilen Halkın sevgisinden memnun.

Bize duyulan güveni boşa çıkarmayacağız. Tüm Kırklareli’ne şükranlarımı  sunuyor ve herkesi sevgi ile kucaklıyorum” dedi.

KIRKLARELİ GÜNLÜĞÜ

SEÇİMİN SON DAKİKA YORUMLARI
FARUK CEYLAN
Seçimlere  1 gün kaldı. Partiler çalışmalarını harıl harıl sürdürürken bizde Kırklareli Haberci ekibi olarak Milletvekili aday sıralamalarının belirlendiği Nisan ayından itibaren Kırklareli,
Lüleburgaz,Babaeski,Vize,Pınarhisar ve Pehlivanköy’de seçmenin nabzını tutmaya çalıştık. Çalışmalarımızda, esnaf, köylü, ücretli çalışanlar ile  ilk defa oy kullanacak olan gençler üzerinde yoğunlaştık.  Doğal olarak çalışmalarımız birebir görüşmeler neticesin de rakamsal değerlere ulaşmamızı sağladı. Elde ettiğimiz rakamsal verilerin yüzde yüz seçim sonucu olduğunu iddia etmesek te, seçmenin eğilimini  ortaya koyarak tahmin açısından bir bilgi kaynağı teşkil edeceğini umuyoruz. Hepimizin bildiği gibi  Anketlerin geçerliliği ve güvenilirliğinin çok yüksek olmasa da çok sayıda kişiden kısa sürede bir çok konuda görüş alma imkanının bulunuşu sebebiyle en çok kullanılan tekniklerden olduğu malumunuzdur.  Ön seçim yapmayan partilerde adaylarını belirlerken, bazı tekniklerin yanı sıra ankete de baş vurdukları, değerlendirmelerinde anket sonuçlarını da bir kriter olarak kabul ettiklerini görüyoruz.
 Kırklareli Haberci ekibinin yapmış olduğu kamuoyu araştırmalarında,
CHP’nin M.Siyam Kesimoğlu ile büyük kabul gördüğünü ortaya koyarken, ikinci sıra adayı Turgut Dibek’te Kesimoğlu’nda buldukları samimiyeti bulamadıkları yönünde. CHP’ye oy verecek birçok seçmen, Turgut Dibek’in Milletvekilliği süresinde halktan kopuk ve ulaşılması çok kolay olamayan bir tablo çizmiş olduğu fikrini ortaya koyuyor. Seçmenin  Kesimoğlu sevgisi ardından Turgut Dibek’i de meclise taşıyacak mı ? Bu soru çok net değil, biraz muhlak…
Üniversite öğrencileriyle ilk kez oy kullanacak seçmenin oyları  CHP ve MHP yönünde. Bu kesimden AKP’ye oy verecek olanların yüzdesi oldukça düşük.  Sokaktaki vatandaş CHP’li kadınların   yürüyüşlerinin de CHP’ye artı kazandırdığını söylüyor.
AKP’nin ise iki dönem Milletvekilliği yapmış olan Gökhan Sarıçam’ın yerine, Başbakana yakınlığı ile  parti içinde imajı iyi olan,  ama seçmen arasında çok fazla tanınmama handikapını yaşadığını söyledikleri Şenol Gürşan’ın   AKP’ye oy vermeyi düşünen seçmende tereddüt yaşattığı söylemleri yoğun. Birde Gürşan’ın basında “Güçlünün, iktidarın yanında olun.  Kırklareli’ne hizmet gelmesi için meclise muhalefet partisi milletvekili göndermeyin. Muhalefet milletvekilleri Kırklareli için ne yaptı? Gen soru verdi…  Hizmet gelmedi.” şeklindeki açıklamalarını gazetelerden takip ettiklerini söyleyen seçmen bu cümlelere çok tepkili.  “ Kırklareli Meclise  iki dönem iktidar partisi milletvekili yolladı. Meclise giden Hükümetin milletvekili CHP milletvekillerinden daha mı çok çalıştı? Kırklareli için ne yaptı? Kırklareli’ni iktidarın hangi nimetinden yararlandırdı. İktidar nimeti diyorlar, 9 yılda Kırklareli’nin çehresi değişmeliydi. Sanki Kırklareli’nden Ankara’ya  iktidara mensup hiç milletvekili gitmemiş gibi konuşmalarına da bir anlam veremiyoruz.” Diyerek tepkilerini dile getirdiler.  “İki dönem AKP’ye oy verdik üçüncü defa zor” ifadesi görüştüğümüz seçmenin genel görüşü. Ancak kırsal kesimde AKP’nin bir dönem daha iktidar olmasını isteyenlerde yok değil. Bazı köyler, AKP’nin bir defa daha hükümet olmasından yana.
MHP ise Cemal Özbilen farkıyla büyük patlama yarattı. Birebir görüşlerine başvurduğumuz vatandaşın büyük bölümü,  partili partisiz Cemal Özbilen  isminde birleşiyor. Cemal Özbilen  seçmen nezdinde MHP’nin önüne geçmiş durumda.  Seçim gezilerinde eski ANAP’lı seçmen sürekli Cemal Özbilen’in yanı başında. Vatandaş 2007 seçimlerinde 33 bin civarında oy alan MHP’nin oylarının üzerine 5 dönem aralıksız milletvekilliği yapan ve şahsi olarak büyük bir oy potansiyeline sahip  Özbilen oylarının getirisi  ile  MHP’nin bu dönem meclise çok rahat bir milletvekili göndereceği yönünde.  2007 yılında Demokrat parti ve Genç partiye oy veren seçmenin oylarının büyük bölümünün de  MHP’sine kaymış  olduğu gözleniyor.
2007 yılında Genç parti 23.290, Demokrat parti ise 18.697 oy almıştı. MHP’nin aldığı oy ise 32.937’ydi. Sokaktaki vatandaş bu hesabı yapıp, üzerine Cemal Özbilen’in getireceği oyları da   koyarak, Kırklareli’nde MHP’nin ikinci milletvekilini çıkarmasının sürpriz olmayacağı görüşünü ortaya koyuyor. 
Nisan ayından bu yana seçimlerle ilgili bir yorum yapmadık. Ekibimizin sokaktaki vatandaşla yaptığı görüşmeleri derledik ve son dakikada ortaya çıkan tabloyu paylaşalım istedik. Bu bilgilerin  yüzde yüz seçim sonuçlarını vereceği iddiasında değiliz. Ancak Kırklareli’li seçmenin görüşlerini de büyük  ölçüde ortaya koyacağını düşünüyoruz.
Birebir görüşmelerimiz neticesinde partilerin aldığı oy yüzdeleri de şöyle oluştu:
CHP :  %  39.5
MHP : %  31.3
AKP :  %  19.8
DİĞERLERİ :  %  9.4
Yapmış olduğumuz araştırmaların değişkenleri de göz önüne alınırsa ( Değişkenler: Baraj altında kalan  partilerin seçmeni  ile kararsız seçmenin vereceği oylar ) milletvekilliği sayılarında üç ihtimal ortaya çıkarıyor;
1.      İhtimal CHP 2 , MHP 1 milletvekilliği
2.       İhtimal CHP 1 , MHP 1, AKP 1 milletvekilliği
3.      İhtimal MHP 2, CHP 1 milletvekilliği