31 Mayıs 2011 Salı

KIRKLARELİ GÜNLÜĞÜ



huzur kenti kırklareli'nin huzuru kaçıyor
Faruk Ceylan
21 yaşındaki Üniversite öğrencisi Büşra Ceylan'ın, arkadaşlık teklifini kabul etmeyen plotonik aşığı Hasan Akbulut tarafından polisevi arka sokağında bıçaklanarak öldürülmesi Kırklareli'nde derin üzüntü ile birlikte büyük endişe yaratmıştı.
Bu elim olayın ardından 17 yaşındaki bir genç markette alış veriş ederken çarptığı 21 yaşındaki bir gencin, "Sen bana nasıl omuz atarsın" diyerek 17 yaşındaki genci bacağından bıçaklaması olayı meydana gelmiş, bir kaç gün sonra da, arkadaşlık ettikten sonra kendisini terk eden erkek arkadaşı tarafından ailesini ve kendisini öldüreceğini söyleyerek tehtid ettiği üniversiteli kızın şikayeti üzerine, tehtid eden genç , polis tarafından göz altına alınmıştı.
Ard arda gelen olaylar karşısında Emniyet'in,katil Hasan Akbulut'u yakalaması,bıçaklama ve tehtid olaylarında da zanlıları yakalayarak göz altına almış olmalarına rağmen Bu tür olayları yaşamaya alışık olmayan Kırklarelin'de tedirginlik hakim olmaya başladı.
Geçtiğimiz hafta saat 23.45'te sanayi sitesi karşısında ki evimin altında bulunan Çınar büfe sahibi Şener Tezer'in iş yeri önünde sohbet ediyoruz, sohbetimizi bir bayan çığlığı böldü. Çığlığın geldiği yöne baktığımızda yerde 20'li yaşlarda yuvarlanan bir kız,kızın üzerine çullanmış 25 yaşlarında bir erkek. Bize 50-60 metre mesafedeler. Büfe sahibi Şencan Tezer'le birlikte olayın olduğu yere doğru koşmaya başladık. Bizi fark eden saldırgan sanayi sitesine doğru kaçmaya başladı, bizde ardından kovalamaya. Saldırgan kovalamacada sanayi sitesinin karanlık olmasındanada faydalanarak izini kaybettirdi.
Saldırıya uğrayan genç kızı Çınar büfenin önüne götürdük. Genç kız Üniversitede okuduğunu, babasının işten çıkarıldığını, okul masraflarını karşılamak için de akşamları bir kafede çalıştığını, saldırıya uğrayarak elle tacize uğradığını söyledi.
Emniyeti aradık. Görevli polis ekipleri hemen olay yerine intikal ettiler. Kendilerine saldırganın eşgalini verdik. Saldırıya uğrayan genç kızı ifade almak üzere karakola götürdüler.
Bu olay vukuu bulduğunda sanayi sitesindeki yol boş ve ıssız değildi. Apartmanların balkonlarında oturan insanlar vardı. Az ileride açık bir büfe ve önünde insanlar. Böyle bir ortamda saldırganın yolda yürüyen bir genç kıza saldırma ve onu taciz etme cesaretini nereden bulduğunu anlamak mümkün değil bence...
Sonra nemi oldu? Polis ekiplerinin verdiğimiz eşgale göre tacizci saldırganı yakaladığını öğrendim.
Olayda hassasiyetlerinden ve saldırganı anında yakalamalarından dolayı Kırklareli Emniyet mensubu polislere taktir ve teşşekkürlerimi sunarım. Sağ olsunlar, var olsunlar.
Kırklareli Emniyetinin arda arda gelen bu olaylarla huzur kenti Kırklareli'nin huzurunu bozanlara fırsat vermeyeceğine inanıyor, Kentimizde istenmeyen bu olayların bir daha yaşanmamasını diliyorum.

KIRKLARELİ GÜNLÜĞÜ


Üzülme Siyami Başkan Sen elinden geleni yaptın…
Faruk Ceylan
Kırklarelispor’un 3.lig 2.grupta Şampiyon olarak 2. Lige yükselmesinden sonra Kırklareli’li spor severler Lüleburgaz’ında 2.lige çıkması için umutlandı. Kırklareli’li olarak 2. Ligde iki takımla temsil edilmeyi herkes çok istedi ama olmadı.
Lüleburgazspor 3.lig 1.grupta ilk yarıda oynadığı maçlarla inişli çıkışlı bir grafik çizdi.  Lüleburgazspor’un 2.lige yükselmesi için elinden gelen her şeyi ortaya koyan Başkan Siyami Aslan  ikinci yarı için takımda büyük bir operasyon yaptı.  Yapılan transferlerle 2. Ligi hedefleyen bir takım meydana getirdi.  Bu takım son haftaya kadar zirve için mücadele etti ve ligi 56 puanla 3. Sırada bitirerek play-of’a  kaldı.  Play-of İlk maçınıda Yeni Nazilli Belediyespor’u  1-0 yenen Lüleburgazspor,  Nilüferspor’u 3-1 yenen Ünyespor’la final maçı oynama hakkını kazandı. Herkes çok umutluydu. Lüleburgazspor 2.ligin kapısına dayanmıştı.
Ankara 19 Mayıs stadında oynanan final maçının ilk 45 dakikası 0-0 sona erdi.  İlk yarıya 2 uzatma dakikası  ilave edildi. Uzatmanın 1. dakikasında meydana gelen tartışmalı bir pozisyonda hakem penaltı noktasını , Menderes’e de sarı kartını gösterdi .  Kullanılan penaltıyı Ali gole çevirince  ilk yarıyı 0-0 bitirecek olan Lüleburgazspor  soyunma odasına 1-0 mağlup gitti. Lüleburgaz  İkinci yarıda hata yapmadan Ünyespor’u devirme planıyla sahaya çıktı ama hakem Özgün Türkalp daha ikinci yarının ilk dakikalarında rakibine faul yapan Menderes’i ikinci sarı karttan kırmızı kart göstererek oyun harici bıraktı ve Lüleburgazspor ikinci yarıyı 10 kişi oynamak zorunda kaldı. Lüleburgaz ilk yarının uzatma dakikasında yediği darbeden sonra , ikinci yarı başlarken ikinci darbeyi yedi. 10 kişi kalan Lüleburgaz’ın oyun planı alt üst oldu. Eksik kadroya rağmen rakip kalede gol arayan ve iyi bir oyun ortaya koyan  Lüleburgaz istediği golü bulamadı.  Son dakikalarda Savunmayı bırakıp, bir gol bulma umuduyla  maçı uzatmaya götürmek isteyen Lüleburgazspor  90. dakikada yediği kontra ile kalesinde ikinci golü  gördü ve 2. Ligin kapısından geri döndü.
Gerçekten de Lüleburgazspor’un 2.lige yükselmesi için elinden geleni ortaya koyan  Başkan Siyami  Aslan ve Antrenör Ahmet Ertem bunu hak etmedi.  Maalesef Ünye’nin Ankara’da ki  lobisi iyi çalıştı ve Lüleburgazspor’u şampiyonluktan etti.
Üzülme  Siyami Başkan sen elinden geleni yaptın.  İnanıyorum ki Lüleburgaz sizin Başkanlığınızda bir yıl rötarlıda olsa 2.lige gelecektir.
Kırklarelispor’un Şampiyon olarak 2.lige çıktığı 3.lig 2.grupta play-of oynayan Darıca, Gümüşhane’yi
3-0, Altınordu’da Afyon’u 2-1 yenerek finale yükseldiler. Final maçında Darıca’yı 1-0 yenen Altınordu 2.grupta 2.lige yükselen ikinci takım oldu. 
1.grupta ise play-of finali Diyarbakır B.Şehir Belediye ile Denizli Belediyespor arasında oynandı. Maçın normal süresi 0-0 sona erdi.  Uzatmaya giden maçın uzatma süresinde de eşitlik bozulmayınca 3.lig 1.grupta , 2.lige yükselecek takımı penaltılar tayin etti. Penaltı atışlarında Denizli Belediyespor, Diyarbakır’a  4-2 üstünlük sağlayarak 2.lige yükseldi.

17 Mayıs 2011 Salı

Şampiyon Kırklarelispor'dan Vali Yaman'a Teşekkür Ziyareti


 
FARUK CEYLAN
ADEM ÖNDER
ALPER CEYLAN

Son olarak oynadığı Orhangazispor'u 1-0 mağlup ederek 2. Lig'e yükselen Kırklarelispor Başkanı Volkan Can, yönetim kurulu üyeleri  ve futbolcular Kırklareli Vali Mustafa Yaman'ı ziyaret ederek sevinçlerini paylaştı.
Vali Yaman, Kırklarelispor yöneticilerini ve futbolcularını tek tek tebrik ederek, valilik olarak her zaman yardım ve destek olacaklarını belirtti.
Vali Yaman ayrıca Kırklarelispor'un büyük bir başarıya imza attığını, kazanılan şampiyonluğun kentte büyük bir coşkuyla karşılandığını ifade ederek, Kırklarelispor'un markalaştırılacağını belirtti.

Dupnisa Mağarası'nda Turizm Sezonu Açıldı

ALPER CEYLAN

Kırklareli'nin Demirköy İlçesine bağlı Sarpdere Köyü yakınlarındaki Dupnisa Mağarası'nda turizm sezonu açıldı.
Demirköy Kaymakamı Kaya Çelik ve  Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz'un katılımıyla  ziyarete açılan mağara,
Kırklareli'ne 60 kilometre mesafede  Istranca Dağları eteklerinde, Demirköy İlçesine bağlı Sarpdere Köyünde ki Dupnisa , 2. jeolojik zamana ait mermerler içerisinde oluşan  2 bin 720 metre uzunluğunda bir  mağara
 Mağara'nın, yarasaların doğal yaşamlarını sürdürebilmesi için sadece 450 metrelik bölümü 2003 yılında turizme açıldı. Mağara, kuru, sulu ve kız mağarası olmak üzere 3 bölümden oluşuyor. Mağaranın gezilebilmesi için 270 merdiven kullanılıyor. Turistler, Dupnisa'nın sadece 'sulu' ve 'kuru' mağara bölümlerini ziyaret edebiliyor.
2003'de ziyarete açılan, Türkiye mağara literatüründe en bilinen mağaralar arasında yer alan Dupnisa mağaralarının içinde, sürekli akışa sahip yer altı nehri ve bu nehrin oluşturduğu, derinliği yer yer 2-3 metreye ulaşan göletler bulunuyor.

Kuru ve sulu mağaralarda süt beyazdan kırmızı ve kahverenginin her tonunda renge sahip dev sarkıtlar, dikit ve sütunlar ile perde bayrak taşları ve damla taş havuzları yer alıyor.
Kış başlarında yarasaların doğal yaşamlarını sürdürebilmesi için turizme kapatılan mağara, yarasaların uyanmasıyla birlikte mayıs ayında turizme açılıyor. Mağarada 16 türden yaklaşık 33 bin yarasa yaşıyor.


Eski Kız Arkadaşını Ölümle Tehdit Edince Gözaltına Alındı

ADEM ÖNDER

Kırklareli'nde, eski sevgilisi olduğu ileri sürülen üniversite öğrencisi 22 yaşındaki B. A. 'yı ölümle tehdit ettiği iddia edilen 23 yaşındaki F. Ü. , polis tarafından gözaltına alındı.
Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde okuyan 21 yaşındaki Büşra Ceylan'ın, geçen hafta karşılıksız aşk nedeniyle Hasan Akbulut tarafından sokak ortasında öldürülmesinin ardından, dün de başka bir çılgın aşık paniği yaşandı. İşsiz olduğu öğrenilen ve İstanbul'da yaşayan F. Ü. , İstanbul'da oturan ve Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi B. A. ile kısa süre arkadaşlık yaşadı. Ancak iddiaya göre B. A. , görüşmek istemediğini belirttiği F. Ü. 'den ayrıldı. Dün otobüs ile Kırklareli'ne gelen F. Ü. , B. A. 'yı şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüslere binmek için sürekli kullandığı otogar durağında beklemeye başladı. Bir süre sonra B. A. , minibüse binmek için yanındaki kız arkadaşları ile birlikte durağa geldi.
Bu sırada B. A. 'nın karşısına çıkan F. Ü. "Benimle barışmazsan, aramızda geçenleri annene söylerim" dedi. İkili arasında tartışma başlayınca F. Ü. eski kız arkaşı B. A. 'ya "Eğer benimle barışmazsan, seni ve aileni öldürürüm" diye tehdit etti. Bu sırada otogarda devriye gezen sivil polisler tartışmayı gördü ve hemen duruma müdahale etti. B. A. 'nın şikayeti üzerine F. Ü. gözaltına alındı. B. A. , şüphelinin kendisini ve ailesini ölümle tehdit ettiğini söyledi ve verdiği ifadenin ardından İstanbul'a gitti. Tartışmaya tanıklık eden B. A. 'nın iki kız arkadaşı da F. Ü. 'nün tehtidini duyduklarını polise verdikleri ifadelerinde söyledi. F. Ü. ise iddiaları kabul etmedi. Soruşturma devam ediyor.

16 Mayıs 2011 Pazartesi

TARAFTAR ŞAMPİYONU GECE YARISINA KADAR BEKLEDİ

*Şampiyonluk kutlamaları maçın bitiş düdüğü (saat:17.00)  ile başladı sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü.
FARUK CEYLAN
ADEM ÖNDER
ALPER CEYLAN 
3.lig 2.gurupta şampiyon olarak 2.lige yükselen Kırklarelispor’un  Orhangazi ile Bursa’da oynadığı  maçın bitiş düdüğü ile Kırklareli’liler sokaklara döküldüler. Busa Valiliğinin aldığı kararla Bursa’ya gidemeyen Kırklareli taraftarı kalabalık bir gurupla  maçı Festival alanında radyodan dinlediler. Kırklarelispor maddi manevi her türlü sıkıntıya, şampiyon olmaması için yapılan entrikalara rağmen yüreği ile mücadele edip sezon başından sonuna kadar kopmadığı zirve yarışını şampiyon bitirmesi Kırklareli’lileri çılgın bir sevince boğdu. Bu sevinci anlatmakta kelimeler kifayetsiz kalırken anlatılmaz yaşanır bir aşk olan yeşil beyaz aşk mutlu sonla noktalandı. Küçük büyük herkes bu mutluluğu yaşamak, kutlamak için sokaklardaydı.

Herkes Kırklarelispor’un Bursa’dan biran evvel gelmesini istiyor, şampiyon takımlarını bağrına basabilmeyi heyecanla bekliyordu. Bu heyecanlı bekleyiş gece yarısına kadar sürdü. Kırklareli’liler şampiyonluk şarkıları söyleyerek, oynayarak  sıkılmadan takımlarını saat  01.30’a kadar bekledi.

 Vilayet meydanına ilk gelen Başkan Volkan Can oldu. Kırklareli’liler onu sevgiyle ve tazahüratlarla karşıladı.  Futbolcuları getiren otobüs geldiğinde Vilayet meydanı  karnaval alanına  döndü. Yer yeşil, gök beyaz oldu. Meşaleler, ortalığı yıkıp geçen tezahüratlarla karşılandı Şampiyon. Futbolcular  ve yöneticiler otobüsten  indiğinde taraftarla tarifi mümkün olmayan bir kucaklaşma oldu. İnsanlar sevinç göz yaşlarına dur diyemiyor, herkes Başkana, yöneticilere ve futbolculara sarılabilmek için adeta bir birlerini eziyorlardı. Müthiş duygusal anlar yaşanıp herkes kucaklaştıktan sonra, 
39 gençlikten Fevzi ve arkadaşları forma satmak için meydana gelen bir  tır’ın üzerine çıktılar, aşağıdakilerle birlikte karşılıklı  yeşil beyaz, şampiyon kırklar sloganları attılar.
 Davul ve zurnalarla herkes oynuyor, doyasıya şampiyonluğu kutluyorlardı. Futbolcularla taraftarın davul zurna eşliğindeki oyunları görülmeye değer güzellikteydi. Taraftar ile şampiyonun bütünleşmesi ve çılgınca eğlenmeleri  sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü.
Saat 17.00’den 01.30’a kadar şampiyonu bekleyen, sabaha kadar da doyasıya zıplayan, dans eden ve doyasıya şampiyonluğu kutlayan  Kırklareli halkı mutlu yorgunlukla evlerinin yolunu tuttular.

KIRKLARELİ HABERCİ EKİBİNDEN, ARKADAŞIMIZ  ADEM İBRAHİM ÖNDER'İN BU GÜN EVLİLİK YILDÖNÜMÜ.
ADEM-NURHAN ÖNDER'İN 19. EVLİLİK YILDÖNÜMLERİNİ KUTLAR, SAĞLIK VE MUTLULUK DOLU NİCE YILAR DİLERİM.

FARUK CEYLAN 
 KIRKLARELİ HABERCİ


15 Mayıs 2011 Pazar

YEŞİL BEYAZ ŞAMPİYOOOOOOON KIRKLAR...EVET KIRKLARELİSPOR ARTIK 2. LİGDE

·        Göğsünde Kırk Şehitler abidesini taşıyan evlatlar.
ŞAMPİYONLUK SİZE YAKIŞTI. Yüreğinize, ayağınıza sağlık

FARUK CEYLAN / ADEM ÖNDER / ALPER CEYLAN

Süper amatörde şampiyon olarak 3.lige çıkan Kırklarelispor 3. ligde de bir sezon misafir oldu ve şampiyon olarak 2.lige yükseldi.


ŞAMPİYON KIRKLAR
  Kırklarelispor tüm maddi imkansızlıklara, hakemklerin rakiplerimizi kayırmasına rağmen  ve rakiplerimizin  şampiyonluk için milyonlar döktüğü 3.lig 2. gurupta son maçında Orhangazispor’u 1-0 yendi ve şampiyonluğu kucakladı.
Kırklarelispor Afyonspor’un bir puan önünde ve seyircisinden yoksun bir şekilde Orhangazi deplasmanına gitti. Kırklarelispor bu maçı mutlaka  kazanma bilinci ile sahaya çıktı. Çünkü rakibi yener, Kırklarelispor yenilirse, avucunun içine gelen şampiyonluk uçup gidecekti.
Onun için Şampiyonluğun mimarı Bilgin Erdem planlarını galibiyet üzerine yaptı. Orhangazi’de play-ofa’a kalmak için sahadan mutlak galibiyetle ayrılması gerekiyordu. Galibiyete bu kadar ihtiyacı olan iki takım Bursa’da karşı karşıya geldi. Oyunun ilk 40 dakikası iki takımda kontollü bir futbol ortaya koydu. Yapılacak olan bir hata her şeyin sonu olacaktı. Tarafların karşılıklı atakları 43. dakikaya kadar sonuç getirmedi. 43. dakikada yapılan bir ortada Yavuz sahneye çıktı. Kafayı vurdu ve topu Orhangazi ağlarına gönderdi. Yavuz’un bu golü Kırklarelispor’u 1-0 öne geçirirken şampiyonluğunda ilk habercisi oldu.
İlk yarı Kırklarelispor’un galibiyeti ile sona erdi.
İkinci yarıda Kırklarelispor tedbiri elden bırakmadı. Kontra ataklarla gol aradı. Yeşil beyazlı ekip Yavuz ve Hasan Bal’la akıl almaz goller kaçırırken kalesinde de tehlikeli ataklar yemeye başladı. Play-of’a kalmak için mücadele eden Orhangazi özellikle 75. dakikadan sonra Kırklarelispor kalesinde çok etkili oldu. 78. dakikada kaleciyi geçen Orhangazi  şutu direkten döndü. 80. dakikada karşı karşıya pozisyonda Orhangazi forveti topu dışarı gönderdi.  82. dakikada Afyon’un mağlup olduğu anonsu yapıldı. Orhangazi’liler yani artık yenilsenizde şampiyonsunuz diyor ve Kırklarelispor’un maça asılmamasını istiyorlardı. Bu dakikadan sonra da dört net gol pozisyonu yakalayan Orhangazi’ye Kırklarelispor defansı ve kalecisi izin vermedi, oyunu son dakikaya kadar bırakmadı.



Şampiyonluktan birkaç hafta önce Bilgin hocamla görüştük.
Şampiyon olacakmıyız hocam diye sorduğum soruya Şampiyonluğun baş mimarı
Yapma abi şüphenmi var. Rahat ol Allah'ın izniyle Şampiyonuz demişti.
O zaman bu görüşme ikimizide güldürmüştü ama ben bu gün göz yaşlarıma hakim olamadım.
Bize özlemle beklediğimiz bu  mutluluğu yaşatan herkesi kutluyorum
Kırklarelispor Orhangazi’yi 1-0 yenerken hem şampiyon oldu, hemde rakibini play_of’tan etti.
Kırklarelispor’un yakın takipçisi Afyon Karahisar ise Altınordu’ya 4-1 yenilmekten kurtulamadı. 58 puanda olan Altınordu Afyon’u yenerek puanını 61’e yükseltti ve 4. sıraya yükselerek play-of’a kalmayı başardı.
Ligin başından sonuna kadar zirveden kopmadan yarışını sürdüren Kırklarelispor  anasının ak sütü gibi helal olan,  hakkettiği  şampiyonluğa ulaştı.
YEŞİL BEYAZ ŞAMPİYON KIRKLAR, EN BÜYÜK KIRKLAR

HAKEMLER: Deniz Çoban*****   Yasin Duran****    Çağlar Mehmet Uludağ****

ORHANGAZİSPOR  :  Onur**    Mustafa*   Niyazi*   Semih*  Mesut**  İrfan***   
Aytaç **  Erman**   Göksel*   Barış***   Serhan* 

KIRKLARELİSPOR  :   Hayrettin *****  Osman*****   Serkan *****   Hasan Can *****  Taner*****   Emrah*****   Hakan Güvençer *****    Hüseyin*****   Yavuz *****  
Hasan Bal *****   Göksel *****

GOL: Yavuz Dk.43

14 Mayıs 2011 Cumartesi

KIRKLARELİSPOR ŞAMPİYONLUK MAÇINA TARAFTAR GÖTÜREMİYOR.

ALPER CEYLAN

Yarın Orhangazispor deplasmanında Şampiyonluk için mücadele edecek olan Kırklarelispor Bursa’ya taraftar götüremiyor.
3.lig 2. gurupta 70 puanla lider olan Kırklarelispor takipçisi Afyonspor’un 1 puan önünde son maçına çıkacak. Kırklarelispor Orhangazispor’u yenerse Şampiyon olacak ve 2. lige yükselecek.
Şampiyonluğun finali olan bu maç için Kırklareli’li taraftarlar bir haftadır bu maça hazırlanıyor ve Bursa’ya çıkarma yapmayı planlıyorlardı. Taraftar desteğine büyük ihtiyaç duyulan bu hayati maça taraftar alınmamasının  sebebinin Bursaspor-Beşiktaş maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle İl Güvenlik Kurulunun aldığı karardan kaynaklandığı öğrenildi.
Kırklarelispor Kulüp Yönetim Kurulu,  Bursa  Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü
 ve İl Güvenlik Kurulu'nun almış olduğu karar ile şampiyonluk maçına taraftar götüremediklerini, kararın kendilerine faksla bildirildiğini  açıkladı.
Karar nedeniyle takımlarının şampiyonluk maçına gidemeyen Kırklarelispor taraftarı üzgün.
Taraftar böyle önemli bir maçta takımlarına  destek olamamanın kendilerini  üzdüğünü, Bursa ile Beşiktaş’ın olay yapmasının bu maçla alakasını anlayamadıklarını ifade ederek,  kararı son derece yanlış bulduklarını söylediler.

ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU LÜLEBURGAZ,MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ ÖNCE KIRKLARELİ DEDİ.

FARUK CEYLAN/ADEM ÖNDER/ALPER CEYLAN
DİNÇER DEMİRAL/HAYDAR MERİÇ/GÜRSEL PERESE


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kırklareli  Dingiloğlu Meydanında büyük bir kalabalığa konuştu. 7-8 bin civarında vatandaşın doldurduğu meydanda, Bahçeli,Başbakan Erdoğan’ın , Kasımpaşa'da nasıl top koşturduğunu, belediye başkanlığında neler yaptığını, partiyi nasıl kurduğunu anlattı. Milletvekili seçilemezken nasıl seçilir hale geldiğini, Erdoğan’ın bu süreçte  116 günlük karanlık dönemi anlatmadığını söyledi. MHP Genel Başkanı Bahçeli, 12 Haziran'da yapılacak seçimlerin geçmiş dönemlerde yapılan seçimlerden çok daha farklı bir anlamı olduğunu söyleyerek, '90'lı yıllar koalisyonlar dönemi oldu. Çok sayıda koalisyon hükümeti kuruldu ve uzun ömürlü olmadıkları için vatandaşın karşı karşıya kaldığı sosyal ve ekonomik sorunlar çözülemediği için halkımız geçim darlığına ve ekonomimiz krizleri düşmüştür dedi.
Bahçeli:”'Böyle bir ortamda tek başına iktidar olursa sorunlarımız çözülebilir mi diyerek var olan siyasi partilerin içerisinden bir tanesine halkımız önemli bir destek vererek iktidar yapmıştır. Milli görüş çizgisinde siyasi faaliyetlerini sürdüren ve oradan ayrılarak AKP'yi 1. 5 yılda kurmuş olan Erdoğan seçimlere girmiş fakat kendisinin milletvekili olma yeterliliği söz konusu olmadığı için seçim sonrası kurulan hükümet, yani 58'inci hükümet şu an Cumhurbaşkanı  olan Abdullah Gül  tarafından kurulmuştur. Bu arada ne olduysa olmuştur Başbakan Erdoğan milletvekili seçilme yeterliliğine sahip olmayan bir kişi olarak bazı yasal değişiklikler yaptırmak sureti önemli odakların himayesini görerek Siirt'ten bir milletvekili istifa ettirip araseçim yaptırmak suretiyle
Milletvekili olarak TBMM’ye gelmiş ve 16 Mart 2003'te AKP 59'uncu hükümeti kurulmuştur. Şimdi bu 116 gün sonra ne oldu da Başbakan milletvekili seçilemezken seçilir hale gelmiştir ve başbakan olmuştur. 116 günlük bu karanlık dönemi Başbakan hiçbir miting alanında anlatmamıştır. Açıklamamıştır nasıl simit yediğinden bahsetmiştir, Kasımpaşa'da top koşturduğunu anlatmıştır belediye başkanlığında neler yaptığını, partiyi nasıl kurduğunu söylemiştir. 116 günü bir türlü açıklayamamıştır başbakan.

Başbakan Erdoğan hileli bir şekilde geldiği Başbakanlık koltuğunda halkı yoksullaştırmış, fakirleştirmiştir. Sadaka ekonomisiyle paket dağıtarak, halkı kandırmaya, 3. defa iktidar olmaya çalışmaktadır. Çünkü bu defa seçilemese nereye gideceğini çok iyi bilmektedir. Yüce divana gideceğini bilmektedir, Bozkurt’un nefesini ensesinde hissetmektedir. Kasımpaşalı Recep beyin uykuları kaçmıştır.
AKP’nin Sadaka ekonomisi kapsamında dağıttığı paketlerin kaynağı Millet’in vergileridir. Onlar Milletin vergileriyle alınmaktadır. Yani Millet’ten Devlet’e, Devletten sizlere gelmektedir. Bu paketler sizin hakkınızdır. Gönül rahatlığı ile alın. AKP aracılığı ile gelmediğinin bilinci ile alın. 12 Haziranda  İktidara bir Osmanlı tokadı vurma zamanıdır. Paketleri alın, bu zihniyet içindeki AKP’ye sandıkta vurun tokadı gitsin…
Bu iktidar Türkiye’yi bölünme eşiğine getirmiştir. Türkiye’nin her yerinde  ayaklanma provoları yapılmaktadır.
Açlık ve yoksulluk hat safhaya ulaşmıştır. Ülkede 6 milyon işsiz bulunmaktadır. Bunların %22’si genç ve eğitimli işsizlerdir. 12.5 milyon insan açlık sınırında yaşamaktadır. Artık AKP iktidarından kurtulma zamanıdır. Vatandaşımız hangi partiye oy verirse versin seçimlere mutlaka katılmalıdır. Yüksek bir oaranda katılım sağlayıp bu iktidardan kurtukmak için bu tarihi bir fırsattır. “ dedi
MHP Genel Başkanı Bahçeli Kırklareli'nden sonra Babaeski  ilçesine hareket etti. Babaeski'de de Atatürk  Meydanı'nda halka seslendi. Bahçeli, Babaeski’lileri sandık başına gitmeye davet ederek, "Mutlaka sandığa giden ve oyunuzu kullanın. Türkiye bir yol ayrımındadır.
Bu yol ayrımında 12 Haziran Pazar günü milletimiz, bir temel tercih ortaya koyacak ve bu belirlenen tercih ile önümüzde ki yıllar değerlendirilecektir. Bu sebepten dolayı, bu Seçimler  çok önemlidir. Her yerde ifade ediyorum. Burada da tekrar etmek durumundayım.
Bunu şuurlu yapmaya gayret gösteriyorum. Çünkü Türkiye'de her an seçimlere leke, gölge düşürecek, her an seçimleri protesto etmeye yönelecek, gayretlerin olabileceğini görüyorum ve hissediyorum.
Bu sebepten dolayı Türkiye'yi karanlığa sürüklememek için bu seçimlerin hep beraber önemini kavramalıyız ve seçimlere büyük bir oranda katılım sağlayarak, biraz evvel söylediğim milletin temel tercihlerini gerçekleştirmeliyiz.
Onun için vatandaşlık görevi olarak, özel bir mazeretiniz olmadığı takdirde mutlaka ve mutlaka seçime, yakınlarınız ile birlikte katılmanız ve gönlünüzden geçen, aklınızın süzgeci ve kalbinizin sesine uyarak, hangi siyasi partiye hangi tercihte bulunursanız bulunun. Ülkeyi karanlığa götüren bu iktidardan kurtulun. Çünkü ülke sizindir.” Dedi.
Babaeski’den Lüleburgaz’a hareket eden Bahçeli Lüleburgaz’da Kongre meydanını dolduran Lüleburgaz’lılarla buluştu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Lüleburgaz’lılara Hükümetin artık görevini tamamladığını söyleyerek,  “ Bunları artık nadasa bırakmalıyız “ dedi. Bahçeli, “Bunlar kendi yandaşlarını zengin görüp, vatandaşları da zengin sanmaktadırlar. Televizyonda argo üslupla konuşarak millete korku salıyorlar. AKP  milletimize hükümet programında neyi vaat etmişse, yoksullar için, işsizlik için, tarım için, Türkiye'nin ileri konumlara gelmesi için neleri söylemişse bunları yapmaya muktedir bir sayısal çoğunlukla iktidar oldu. Her türlü kararı alabilir ama 9 yıl içerisinde ortaya koyduğu tablo yaşadığınız hayat gerçeğiyle bağdaşmamaktadır. 9 yıl kaybolmuştur. Ekonomide sat kurtul politikası, milli konularda ver kurtul politikası takip edilmiştir. Genelde teslimiyetçi bir politika takip edilmiştir. Yakın çevreleri için kazan kazan uygulamasına geçilmiş ve netice ne olmuştur.

Bir avuç AKP  yöneticisi veya bakanları veya milletvekillerinin yakınları çoluk çocukları her türlü imkana kavuşmuş çok genç yaşta önemli şirketler kurarak bugün erişilmez bir zenginliğe varmışlardır. AKP'ye oy vermiş o sade vatandaşımız kendi derdinden kurtulmak için bir partinin tek başına iktidar olmasını arzulayarak umutlanıp oy verenlerin durumunda ise bir değişiklik olmamış, aksine daha kötü duruma düşmüşlerdir. . Bu nedenle bunları çiftçi deyimiyle AKP’yi nadasa bırakmak gerekir. 
İşsizlik, yoksulluk, halkın malı olup Ülkeye önemli girdiler sağlayan kurumların yok pahasına satışı ve Ülkede yaratılan ayaklanma provaları ile bölünme noktasına gelmesi tasvip edilen bir durumsa diyeceğim bir şey yok. Ama bunları tasvip etmiyorsanız AKP’den kurtulmak için bu tarihi fırsatı değerlendiriniz. "  dedi.
AKP Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan  ile  CHP Genel Başkanı  Kılıçdaroğlu’nun Lüleburgaz’da miting yapmaları ve Kırklareli’ne gelmemeleri seçmenin tepkisini aldı. Bahçeli’nin ise Edirne mitinginden sonra Kırklareli’ne, oradan Babaeski ve Lüleburgaz’a giderek halkla kucaklaşması  ise büyük taktirle karşılandı.
Vatandaş iki liderin Kırklareli’ne hiç önem vermediğini ama Bahçeli’nin ilk mitingini Vilayette Kırklareli’nde yaptıktan sonra Babaeski ve Lüleburgaz’a gittiğini söyleyerek, “ Bize değer verene  bizde değer veririz”  dediler.





LÜLEBURGAZ’DA TARİHİ GÜN. ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU’NDAN LÜLEBURGAZ’DA AYNI GÜN MİTİNG

FARUK CEYLAN/ADEM ÖNDER/ALPER CEYLAN
DİNÇER DEMİRAL/HAYDAR MERİÇ/GÜRSEL PERESE
Başbakan Tayip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yolları  Lüleburgaz’da, kesişti.
Devriye haber ve Kırklareli haberci  ekibi olarak Başbakan Erdoğan’ın Kongre meydanında ki mitingini izledik. Başbakan Lüleburgaz’lılara hitap ederken konuşmasının sonlarına doğru Hükümet meydanında Kılıçdaroğlu’nun mitingi başladı.
Başbakan Erdoğan Lüleburgaz’lılara kongre meydanından seslendi. Lüleburgaz’lılar, yer yer boşluklar olsa da kongre meydanını büyük ölçüde doldurdu.  Erdoğan konuşmasında Kılıçdaroğlunu hedef alıdı. Erdoğan ““Biz Bay Kemal’i iyi tanırız. 90’lı yıllarda SSK'nın genel müdürüydü… Bay Kemal, senin döneminde SSK batıyordu…” dedi.
SENDE ONUR VARSA O BAKANI AÇIKLARSIN
Konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir bakanın ÖSYM'ye elektronik posta göndererek bir yakınını iyi bir yere yerleştirilmesini istediğini iddiasına da sert tepki gösteren Erdoğan, "Sende zerre kadar onur varsa, bakın bu kadar da ağır konuşuyorum, çıkar o bakanı açıklarsın. Öyle bir bakan varsa Başbakan o bakanı bir dakika tutmaz" dedi.  Başbakan muhalefetin yapılan her şeyi eleştirdiğine de değinerek,  “ İnsan muhalefet yaparda, iyiyi de kötüyü de eleştirmez ki. Muhalefet yapıcı olmalıdır. Yapılan bir hizmeti beğenmiyorsanız, alternatif çözüm proğramınızla gelir, bu sorun böyle çözülür dersiniz. Hükümet olarak biz buna açığız. Yoksa iyi olana da ben yapmadım diye kötü demek muhalefet değil, olsa olsa çekememezliktir.” Dedi.
 Ustalık döneminin projesini de  Pınarhisar’da cezaevinde  hazırladığını anlatan Erdoğan,
" Pınarhisar ilçesinin benim hayatımda çok önemli yeri var. Bizim yollarımız Pınarhisar'dan geçti. IMF'ye 23, 5 milyar Dolar  borcumuz vardı. Bu borç kimin zamanında vardı?  MHP ve CHP'nin yavrusu DSP zamanında  vardı. Şimdi IMF'ye 5, 5 milyar Dolar borcumuz kaldı. İstesek hemen öderiz. Çok küçük bir faizli olduğu için ödemiyoruz. IMF ile 3, 5 yıldır anlaşma yapmıyoruz. Onların zamanında Merkez Bankası'nın kasasında 27 milyar Dolar vardı, şimdi ise 95 milyar Dolar var. Kılıçdaroğlu yolsuzluk var diyor, yolsuzluk olsa Merkez Bankasının kasasında bu kadar para olur mu?
Bay Kemal,  1999 yılında Ecevit'e gidip milletvekili olmak istediğini söyledin. Ecevit seni Genel Müdürlükte başarısız bulduğu için veto etti" diye konuştu.  Başbakan daha sonra  AKP’nin iki dönemde yapmış olduğu icraatları ve 2023 yılını hedef alan hazırlıklarını anlattı. Erdoğan, iktidarları döneminde, sağlıktan ulaşıma kadar yapılan icraatlarla Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinde yapılmış hizmetleri geçtiklerini, Ülkeye içte ve dışta itibar kazandırdıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, çıraklık döneminde ülkeye çağ atlattıklarını, şimdi ustalık döneminde de hazırladıkları projelerle Türkiye’yi uçuracaklarını, 2023’e koşar adım götürmeyi hedeflediklerini belirtti.
Erdoğan vatandaşlara veda edip otobüsten ineceği sırada yeniden otobüsün üstüne çıkarak önemli bir şeyi unuttuğunu söyledi. Erdoğan, Ergene Nehri'nin yeniden hayata döndürüleceğini söyleyerek, "Haliç bataklıktan nasıl kurtardıysak, Ergene nehrini de öyle kurtaracağız" dedi.
 Başbakan Erdoğan’ın konuşmasının sonlarına doğru  CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun mitingi başladı.
Lüleburgaz Hükümet meydanındaki mitinginde iğne atsanız yere düşmeyecek tabirinden büyük bir kalabalık vardı. Lüleburgaz’lılar Kılıçdaroğlu’nu görebilmek için adeta bir birini ezdi.  Kılıçdaroğlu’da konuşmasında AKP’yi ve  Başbakan Erdoğan’ı hedef aldı. Erdoğan’a yüklendi. Gelmiş az önce beni kötülemiş. ‘SSK’da şunu yaptın, bunu yaptın’. Lüleburgaz’dan kendisine bir kez daha sesleniyorum; yüreğin varsa cesaretin varsa adam gibi adamsan çık karşıma. Biliyorum diyecek ki ‘Kardeşim sen hesap uzmanısın, ben de bir sucuk fabrikasında kâtiplik yapıyordum senin karşına çıkamam’, eyvallah. Bakanlarını al gel. Bakanlar yetersizse istediğin adamları al gel. İstersen yirmi, istersen elli, tek başıma çıkacağım karşına, istediğin yerde”  dedi.
 CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu “Recep bey” diye hitap ettiği Başbakan Erdoğan’ın, Açlık, sefalet, işsizlik ordusu ile birlikte bir korku imparatorluğu yarattığını söyledi. İnsanların özgürlüklerinin elinden alındığını da ifade eden Kılıçdaroğlu, vatandaşın telefonlarının dinlendiğini, hükümet aleyhinde olanların ise hapislere tıkıldığını söyleyerek, meydanda açılmış olan  “ Telefonumu dinleme recep, sevgilimle konuşuyorum” yazılı pankartı okudu.  Kılıçdaroğlu, 1 milyon 700 bin öğrencinin sınavlarda haklarının gasp edildiğini söyleyerek şifre skandalına değindi ve “ Buradan 1 milyon 700 bin öğrenciye sesleniyorum, annelerinize, babalarınıza, amcalarınıza, dayılarınıza, herkese bu hükümetin hakkınızı gasp ettiğini söyleyin. Onlara söyleyin hakkınızı gasp eden bu hükümete sandıkta gerekli dersi versinler” dedi. Kılıçdaroğlu’nun konuşması  sık sık  kesilerek, “ Başbakan Kılıçdaroğlu” sloganları atıldı. 
Kılıçdaroğlu “12  Haziran’da vatandaş Recep bey’den kurtulacak. İnsanlar hak ve özgürlüklerini yeniden kazanacak. Yoksulluk, açlık ve işsizlik  son bulacak”  dedi.
ATÜRK’ÜN KURDUĞU ALPULLU ŞEKER FABRİKASININ ÖZELLEŞTİRİLMESİ İPTAL EDİLECEK
 CHP iktidarında da ilk iş olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün Alpullu’da kurdurduğu ilk şeker fabrikalarından biri olan Tarihi Alpullu şeker fabrikasının özelleştirmesinin iptal edileceğini söyledi. “ Vatandaşın ve öğrencinin hakkının gasp edilmesinin, Ülkenin fakirleştirilerek sadaka kültürünün oluşturulmasının, halkın bir paket makarnaya, bir poşet kömüre muhtaç bırakılmasının hesabı da 12 Haziran’dan sonra sorulacak” dedi.
Aynı günde hem Başbakan Erdoğan’ı, hemde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu konuk ederek Tarihi bir gün yaşayan Lüleburgaz’lılarla miting sonrası görüştük. Esnafın bir kısmı istikrar için AKP’ye oy vereceğiz derken, bir kısmı ise insanların alım gücünün kalmadığını,  işçi, memur ve köylünün bu iktidar döneminde fakirleştiğini ve işsizliğin hat safhaya ulaştığını söyleyerek oylarını CHP ve MHP lehinde kullanacaklarını söylediler.
GENÇLER AKP’YE TEPKİLİ
Lüleburgaz’lı gençlerle yaptığımız söyleşilerde gençlerin AKP’ye çok tepkili olduğu, özellikle şifre skandalı konusunda hükümeti asla affetmediklerini belirterek “ İlk defa oy kullanacağız. Gençlerin haklarının gasp edilmesine kayıtsız kalan bir hükümetin devamı için oy vermemiz beklenemez. Hakkımızı gasp ettirenlere sandıktahesap soracağız” dediler. Gençlerin seçimde tercihi CHP ve MHP’den yana.
Miting dönüşü Kırklareli’nde görüştüğümüz sokaktaki vatandaş Başbakan Erdoğan’a da, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na da  Vilayete gelme tenezülünde bulunmadıkları için Kırgın olduklarını  söyleyerek,
“ Vilayete gelme tenezülünde bulunmadılar. Oysa aynı gün hem Lüleburgaz’da hem de Kırklareli’nde miting yapabilirlerdi. Lüleburgaz’ın seçmen sayısı daha fazla diye mi orayı tercih ettiler.” diyerek tepkilerini dile getirdiler.