28 Şubat 2011 Pazartesi

Kırklareli'nde 5 Bin Kedi ve Köpek Aşılandı

kedi_köpek resimleri
Kırklareli'nde, 5 bin kedi ve köpeğin kuduz hastalığına karşı aşılandığı bildirildi.
Kırklareli Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Avrupa Birliği destekli Kuduz Hastalığının

Kontrolü Projesi kapsamında aşılama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.
15 şubatta başlayan aşılama çalışmaları kapsamında 5 bin kedi ve köpeğin kuduz hastalığına karşı aşılandığı bildirilen açıklamada, proje kapsamında toplam 11 bin kedi ve köpeğin aşılanacağı vurgulandı.
Yetkililer, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Avrupa Birliği'nin (AB) ortaklaşa 2008 yılında başlattığı projeyle kuduz hastalığının kedi ve köpeklerde kontrolü insanlara bulaşmasının engellenmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Vali Ali Haydar Öner ve eşi Saadet Şen Öner Alpullu'da Atatürk'ün konakladığı köşkü ziyaret etti.

Vali Ali Haydar Öner eşi Saadet hanımefendi
ile Atatürk köşkünü ziyaret etti.
Vali Ali Haydar Öner, Babaeski'de Atatürk'ün konakladığı köşkü ziyaret etti.
Vali Ali Haydar Öner, eşi Saadet Şen Öner ile birlikte büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 29 Aralık 1930 yılında  Babaeski  ilçesine bağlı  Alpullu  beldesindeki şeker fabrikasına yaptığı ziyaret sırasında kaldığı köşkü gezdi.
Atatürk Köşkü hakkında yetkililerden bilgiler alan Vali Öner, Atatürk'ün de duygu ve düşüncelerini yazmış olduğu fabrikanın anı defterine şunları yazdı:
"Büyük Atatürk'ün direktifleriyle ülkenin şeker ihtiyacını karşılamak üzere kurulan tarihi Alpullu  şeker fabrikasını ziyaretten büyük bahtiyarlık duyduk. Fabrika ve ulu önderimizin ağırlandıkları konuk evini ziyaret ederken, yüce Atatürk'ü minnet ve şükran duyguları içinde rahmetle anıyoruz. Ülkemize hizmet edenlere teşekkürlerimizi, hizmet edecek olanlara başarı dileklerimizi sunuyoruz." dedi.

diktatörler ABD silahı ile öldürüyor.


İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, bölgedeki diktatör rejimlerin, ABD ve müttefiklerinden aldığı silahlarla kendi halkını öldürdüğünü söyledi. Ahmedinejad, bölgede kendi halklarını öldüren diktatörlerin ABD ve müttefikleri tarafından desteklendiğine de dikkati çekti. Ahmedinejad, “Dünyada diktatörülüğün temelini atanlar, bugün hesap vereceklerine, alacaklıymış gibi davranıp halktan ve demokrasiden yana olduklarını iddia ediyorlar” diye konuştu. Ahmedinejad, “30-40 yıldır bu ülkelere diktatörlüğü dayatan sultacı rejimler, Amerika ve onun müttefiklerinin hesap vermesi gerektiğini” söyledi. Tahran yönetimi, Tunus, Mısır, Libya, Yemen, Bahreyn, Ürdün ve diğer bazı ülkelerdeki halk hareketlerini açıkça desteklediğini ilan etmişti. Son olarak İran, Libya’ya insani yardıma hazır olduğunu bildirmişti. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, “Libya halkına acil insani yardımda bulunmaya hazırız” ifadesini kullandı.

katil ürünlerin pazarı büyüyor


İnsan sağlığını tehdit eden genetiği değiştirilmiş organizmaların dünyadaki pazarı her geçen gün büyüyor. Tarımsal Biyoteknoloji Uygulamaları  Uluslararası Hizmetler Enstitüsü (ISAAA) 2010 raporuna göre, genetik yapısı değiştirilmiş organizmaların (GDO/transgenik) üretildiği alanlar  2010 yılında bir önceki yıla göre yüzde 10 oranında artarak 148 milyon hektara yükseldi. Dünyada toplam GDO ekim alanı 1996’da 1,7 milyon hektarken, bu rakam 2010’da bir önceki yıla göre yüzde 10 (14 milyon hektar) artarak 148 milyon hektara yükseldi. Transgenik ürünleri üreten ülke sayı 1996’da 4 iken, bu rakam 2010’da 29’a çıktı. ABD, Brezilya, Arjantin, Hindistan ve Kanada GDO üretimi yapan ilk beş ülke olarak sıralanıyor.
14.5 milyon muhtaç üretici kullanılıyorISAAA’nın raporuna göre, 2010 yılında transgenik (GDO) ürünleri üreten büyük, orta ve desteğe muhtaç küçük üretici sayısı 29 ülkede 15,43 milyona ulaştı. Bunların içerisinde 14,4 milyon üretici, küçük ve yardıma muhtaç üretici olup gelişmekte olan ülkelerde bulunuyor.

KIRKLARELİ FENERBAHÇE DERNEĞİNİN YERİNDE YELLER ESİYOR ...

Fenerbahçeliler derneğinin ayar evi
olmadan önceki hali şimdi burası Belediye
Ölçü ve ayar evi olarak kullanılıyor.
Kırklareli Fenerbahçeliler derneği kurucu Başkanı Adem İbrahim Önder'in 2006 yılında kurduğu, tüm Fenerbahçelileri teşkilatlandırıp, grand otel altında açtığı fenerium'a gelip, yerinde yeller estiğini görünce çok üzüldüğünü ifade ederek, " Fenerbahçelilik bu değildir. Bize bu yakışmaz. Fenerbahçe şampiyonluğa koşarken bizim Kırklareli derneğimiz malesef küme düşmüş. Neredesiniz kardeşim? Sayın Tuğtekin Işıkalp kongrede bu derneği benden alırken, büyük vaatlerde bulunmuştu. Bırakın vaatleri yerine getirmeyi, mevcudu bile koruyamamış. Çok yazık. Hep birlikte çok emek vermiştik. Feneriumu Fenerbahçe ürünleriyle doldurmuştuk. Genç kardeşlerimiz doğum günlerinde, özel günlerde koşarak mağazamıza geliyorlardı.


Başkan Önder açılış balosuna FB Tv,
Selçuk Yula ve Şenol Çorlu'yu getirmişti.
Sevgili yönetici arkadaşlarım mevcudu koruyamamış, bu yer Belediyenin ayar evi olmuş. Gerçekten çok yazık. Oysa Bu değerli arkadaşlarım biz daha büyük bir fenerium mağazası açacağız, Fenerbahçelilere yakışan bir lokal yapacağız. Sosyal tesisler açacağız. Fenerbahçenin alt yapısı için hocalar tutup futbolcu yetitireceğiz gibi vaatlerde bulunmuşlardı. Kaç yıl geçti aradan? 5 yıl herhalde. 
Şimdi ortalıkta kimse yok.  Maçlara otobüs tutup adam götürdüklerini duydum. Bunuda bayağı önemli bir iş yapmışlar gibi Basında  duyurup, çok önemli hizmetler yaptıklarını da söyleyebiliyorlar.

Kurucu Başkan Önder 2006 yılında
Fenerbahçeliler derneğini böyle açmıştı.

Biraraya gelen iki üç gençte bunu zaten yapar. Maça adam götürmek te üstün bir meziyet değidir ki. Bu Fenerbahçelilere yakışır bir durum değil. Tekrar ediyorum yazık etmişler. Hiç olmassa  bu işi yapmaya hevesli birilerini bulupta onlara devretseydiler, en azından mevcut korunurdu belki..." dedi.

biri atıyor, biri tutuyor... trabzon'da yutuyor....


7 maçta 21 puan toplayan F.Bahçe’nin başarısında kaptan Alex ile kaleci Volkan’ın önemli katkısı var. Alex 7 maçta 6 gol atarken, Volkan kurtarışlarıyla takımına hayat verdi.
Üst üste yedinci galibiyetini alarak lig tarihinde en iyi ikinci yarı başlangıç performansına ulaşan Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında yoluna devam ediyor. İlk yarının son haftasında Sivasspor’u Kadıköy’de 1-0 yenen sarı lacivertliler, ikinci yarıdaki 6 maçı da kazanarak zirve yarışında iddialı duruma geldi. Kanarya’nın zirve uçuşunda en büyük katkıyı kaptan Alex de Souza ile kaleci Volkan Demirel sağladı. Deyim yerindeyse; biri atıyor, biri tutuyor. 7 maçlık seride atılan 15 golün 6’sında Alex’in imzası var. Brezilyalı yıldız gol krallığı yarışında rakipleriyle arayı açarken, takımını da hedefe koşturuyor.  Kaleci Volkan Demirel yaptığı kritik kurtarışlarla takımına hayat vermeye devam ediyor. Son iki maçta elde edilen 6 puanda milli eldivenin başarısı tartışılmaz seviyede. Beşiktaş maçında takımını 2-1 gerideyken Almeida’nın net pozisyonunda gole izin vermeyen Volkan, Kasımpaşa maçında da sahneye çıktı. Valera’nın penaltısını mükemmel refleksiyle kurtaran tecrübeli kaleci takımının soyunma odasına 1-0 önde girmesini sağladı.
Kadıköy’de bileği bükülmüyorFenerbahçe ligde sahasında yaptığı son 18 maçta yenilgi yüzü görmedi. Geçen sezon 22. haftada Bursaspor’a Kadıköy’de 3-2 yenilen sarı lacivertliler, bu maçtan sonra Saracoğlu’nda yaptığı 18 maçta 15 galibiyet, 3 beraberlik aldı. 18 lig maçında 2.1 gol ortalaması yakalayan Kanarya, Kadıköy’de 18 maçta rakip fileleri 38 kez havalandırdı, kalesinde ise 9 gol gördü. Fenerbahçe, sahasındaki  en farklı galibiyetini, bu sezonun ilk maçında Antalyaspor’u 4-0 yenerek aldı. En çok golü ise Bucaspor’a (5-2) attı.

27 Şubat 2011 Pazar

VALİ ÖNER, LONGOZ ORMANLARININ UNESCO DÜNYA KÜLTÜR MİRASI LİSTESİNE ALINMASI İÇİN ÇALIŞMA YAPTIKLARINI SÖYLEDİ.

Kırklareli Valisi
Ali Haydar Öner

*Vali Ali Haydar Öner, İğneada Longoz Ormanları'nın,UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için çalışma yaptıklarını belirtti.
Vali Öner, yaptığı açıklamada, Kırklareli olarak Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük longoz ormanlarına sahip olduklarını söyledi.

İğneada'daki  su basar ormanı Longoz Ormanları'nın biyosfer alanı ilan edilmesi ve doğal varlıklarımızın değerlendirilmesi konusunda kamu kuruluşları, yerel yönetimler, sivil mesleki toplum örgütleriyle işbirliği içinde olduklarını ifade eden Öner, "Çevre ve Orman Bakanlığımız, TEMA Vakfı, diğer yerel kuruluşlar, bu alanların dikkatle korunması ve tanıtılması gayreti içerisinde. İğneada Longoz Ormanları'nın Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için çalışmalar yapıyoruz. Birleşmiş Milletler düzeyinde de girişimlerimiz olacak. Bütün bu gayretlerimizin Kırklareli ve Ülkemiz adına olumlu sonuçlar vereceğine inanıyorum" dedi.
İğneada Longoz'undan
bir lagün göl görüntü.

TEMA Vakfı Lüleburgaz Temsilcisi Hakan Dedeoğlu da İğneada  Longoz Ormanlarının bir doğa harikası olduğunu, bunun çok örneğinin olmadığını ve Kırklareli'nin bu zenginliğe sahip olduğunu belirtti.

İğneada Longozlarının mutlaka korunması gerektiğine işaret eden Dedeoğlu,

"Longozların Unesco  Dünya Mirası Listesine eklenmeli. TEMA Vakfı'nın bu konuda bakanlık düzeyinde yazışmaları var" diye konuştu

Ülkemizde 3 Longoz Ormanı (su basar) var. İğneada Longozu 2 bin 511 dönüm büyüklükle, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyüğü. Ülkemizdeİğneada  Longozunun yanı sıra Sakaraya Karasu Acarlar  Longozu ve Sinop  Sarıkum Longozu bulunmakta.

İğneada  Longozu'nda 544 tür bitki, 46 tür canlı, 25 tür sürüngen, 50 tür memeli, 30 tür tatlı su balığı, 20 tür deniz balığı, 219 tür kuş barınmaktadır.

Longoz Ormanları gürgen, kayın ve meşe ağırlıklı ağaçlardan oluşmakta, lagün göller  ise özel doğal yapılardır. Aynı zamanda bu bölge Kuzey ve Güney kuş göç yolu üzerindedir.

26 Şubat 2011 Cumartesi

NNT Bor Ar-Ge teknoloji firması icra kurulu başkanı Cafer Akın, "Bor Akaryakıt Tasarrufunu Artırıyor"


Merkezi Kırklareli'nde bulunan NNT Nanoteknoloji Bor Ar-Ge teknoloji  firmasının icra kurulu başkanı Cafer Akın, Petrol Sanayi Derneği tarafından hazırlanan sektör raporunda belirtilen 2010'da bir önceki seneye göre yüzde 7,7 benzin tasarrufu raporunu doğru bulduğunu açıkladı.
Otomobil sayısının artmasına karşın daha az yakıt tüketiminin kimi soru işaretlerini de beraberinde getirdiğini kaydeden Akın, şöyle dedi:
" Nanoteknoloji ile ürettiğimiz Bor Power teknolojisini ülkemizde milyonlarca araç sahibi kullandı. Bu teknolojiyi ürettiğimiz MCDP Bor Krisitalleri patenti NNT Nanoteknoloiye ait olan ve dünyada emsali bulunmayan 4-6 nanometre kalınlığındaki bor elmas kristalleridir. Araç motoruna konulduğu zaman sürtünme katsayısını milyonda bir indirerek performansı artırır, yakıt tasarrufu yapar ve motor ömrünü uzatır. Geçen sene milyonlarca araçta kullanılan Bor Power raporlara yansıyan yakıt tasarrufunu yapmıştır kanaatindeyiz."
Akın, yapılan raporlamanın bakım giderlerini de kapsaması ve araştırılması gerektiğini de vurgularken şunları ifade etti:
"Daha detaylı bir araştırma yapılacak olursa, görülecektir ki araç bakım masrafları ve rektefiye giderlerinin 2009'a oranla daha indiği belirlenecektir. Çünkü Bor Power teknolojisi bor madeninin karekteristik özelliklerine göre değerlendirildiğinde harareti önlemekte ve hararetten kaynaklanan piston ile sekman kaynatma denilen motor arızalarını önlemektedir. Dolayısıyla sarf malzemeler ve yedek parça olarak da ülkemiz çok ciddi tasarruf yapmıştır."
DÜNYA TEKNOLOJİ MÜZESİNDE TÜRK ÜRÜNÜ
Dünya bilim adamlarının yakından izlediği Türk nanoteknoloji çalışmalarını takdirle karşılayan Cafer Akın "Almanya-Münih' te bulunan Dünya Teknoloji Müzesi'nde 21.asrın en önemli buluşlarından biri olarak sergilenen ilk Türk teknoloji ürünü olma özelliğini taşıyan Bor Power teknolojisi çevre sıhhatini öne alan ve daha yaşanılır bir dünya vaad eden teknolojidir." dedi.
"BU LABARATUVARDAN DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEĞİZ"
NNT Nanoteknoloji Ar-Ge İcra Kurulu Başkanı  Akın, "Sadece bor madenleri üzerinde 22 senedir faaliyetlerimize devam ediyoruz. 22 ayrı proje üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Türk teknolojisini bu laboratuardan tüm dünyaya hakim kılıp çevre ve insan sıhhatini ön planda tutarak daha güzel bir dünyayı  çocuklarımıza bırakacağız. Petrol rezervlerinin tükenmeye yüz tuttuğu bu dönemde, bor madenlerinin petrolün yerine enerji ve yakıt olarak insanlığın geleceğini şekillendirecektir." dedi.
Dünya Bor rezervinin yüzde 79'u Türkiye bulunuyor. Kaynağın tüm dünyanın 2 bin yıllık enerji ve yakıtını karşılayacak büyüklükte olduğunu bildiren Cafer Akın, güzel sonuçları nanoteknoloji ile almanın mümkün olduğunu vurguladı. Akın, sözlerine şöyle devam etti:
"Nanoteknoloji ile işlenen bor madeni gelecekte petrol ve türevlerinin yerini alacaktır. Tüm dünya Türkiye'ye muhtaç olduğunu bilmekte ve ona göre stratejilerini geliştirmektedir. 'sanayi-universite işbirliği' önerilerini göz önünde bulundurarak akademik dünya ile ortaklığa gittik. Bu konuda Kto Karatay universitesi ile yürüttüğümüz Nanoteknoloji laboratuarı çalışmalarımız devam etmektedir. Kto Karatay üniversitesi rektörü Mehmet Babaoğlu 'nun bilime ve teknolojiye verdiği önemi gördükten sonra ülkemizin gelişmesine olan inancımız bir kez daha artmıştır. "
"BOR İSTİSMARCILARI ORTAYA ÇIKTI"
Bor Power teknolojisinin başarısının istismarcıları da meydana çıkardığını anlatan Akın, "Hiçbir belgeye, sertifikaya sahip olmadan sadece bor veya nanoteknoloji adını kullanarak merdivenaltı taklit ve sahte ürünler meydana çıkarmaya çalışan birçok kişi olduğunu, araç sahiplerini yanıltmaya çalıştığını görüyoruz. Vatdandaşlarımız belgesi olmayan, test ve sertifikaları bulunmayan ve incelemedikleri ürünleri araçlarında kullanmamalı. Hatta kimi tamircilerin hatalı yönlendirmelerine fırsat vermeden mutlaka hakiki belgeleri görerek ve inceleyerek kullanmalıdır." tavsiyelerinde bulundu.
Cafer Akın, 2011'de genel hedeflerinin Türkiye piyasasında yüzde 10 gibi yakıt tasarrufu ve yüzde 30 civarında yedek parça tasarrufu olduğunu duyurdu.

KIRKLARELİ HABERCİ'DE GEÇEN HAFTA EN ÇOK OKUNAN HABER VE YAZILAR.

 1.  Tribün

Faruk Ceylan
MARAŞ’TA TAMAM SIRADAKİ GELSİN.  “BU YOLDAN DÖNÜŞ YOK”

*Teknik Direktör Bilgin Erdem; “ Bu yoldan dönüş yok. Zirvede yerimizi alacağız.”

Kırklareklispor ikinci yardaki seriyi K.Maraş galibiyetiyle sürdürdü. Ligte 23 puanla 13. sırada yeralan K.Maraş ile sahasında karşı karşıya gelen Kırklarelispr ateşli taraftarının kulakları sağır eden tezahüratı altında maça başladı. Rakibi
Geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden  Demirköy Orman İşletme Müdürü Enver Kara'nın adı, yaptırdığı misafirhaneye verildi.
Demirköy İşletme Müdürlüğünde düzenlenen törene,İstanbul Orman Bölge Müdürü İsmail Üzmez, Kırklareli İşletme Müdürü Şahin Aybal, trafik kazasında hayatını yitiren Enver Kara'nın eşi

3. İŞLEM TAMAM... KIRKLARELİSPOR ALTIDA ALTI YAPTI İSKENDERUNSPOR 0 KIRKLARELİSPOR 2



ŞAMPİYON KIRKLARELİSPOR

Kırklarelispor ikinci yarıdaki seriyi  İskenderunspor'u deplasmanda 2-0 yenerek sürdürdü ve altıda altı yaptı. En zor deplasmanlarından biri olan İskenderun'a sahayı dar getiren Kırklarelispor'da Osman sakatlığı nedeniyle kadroda yer alamazken, golcü Korhan'da sakat olduğu için ilk onbirde yoktu ama kadroda yer aldı.
 (Faruk Ceylan)


4. Aşık Ali Tanburacı bugün saat 14.00’de İl Halk Kütüphanesinde törenle anılacak.


Üstad Aşık Ali Tanburacı (saz çalan)

Kırmızı gülün alı var,Tabakamda tütün yok,Bahçelerde biberiye ve Galata'da yanar gazlar gibi şarkıların yaratıcısı ve bestekarı Kırklareli'li  halk ozanı Aşık Ali Tanburacı, ölümünün 29. yıl dönümünde Kırklareli Belediye Başkanlığının düzenlediği etkinlikle İl Halk Kütüphanesinde saat 14.00’de anılacak

 

 


5.Kırklarelispor Futbol Şube Sorumlusu Bahadır Sucuoğlu, “Ligde 2. Sıradayız. Zirveye oturmak için sabırsızlanıyoruz.”

Futbol Şube sorumlusu Sucuoğlu
Şampiyonluk hedefine yaklaştıklarını
söyledi.
Kırklarelispor Futbol Şube Sorumlusu Bahadır Sucuoğlu, 24 Şubatta oynanacak olan İskenderunspor maçına 3 puan almak için çıkacaklarını söyledi.
Futbol şube sorumlusu Sucuoğlu, Kahramanmaraşspor maçından aldıkları 3 puanla 2. Lige çıkma hedeflerine biraz daha yaklaştıklarını belirterek, bundan sonra her maçın final havasında geçeceğini söyleyerek, “Takımımızda sakat ve cezalı futbolcu yok. Takımımın

6.İlker Tolon’u kaybettik

 

Lüleburgazspor eski teknik direktörlerinden İlken Tolon (73) vefat etti.İlker Tolon’un cenazesi dün Lüleburgaz Sokullu Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından Lüleburgaz Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi
GEÇEN HAFTA KIRKLARELİ HABERCİ'DE EN ÇOK OKUNAN YAZI VE HABERLER TIKLANMA SAYILARINA GÖRE 1. SIRADA  FARUK CEYLAN'IN KIRKLARELİSPOR HAKKINDA YAZDIĞI TRİBÜN KÖŞE YAZISI, 2. SIRADA MERHUM D.KÖY ORMAN MÜDÜRÜ ENVER KARA'NIN KENDİ YAPTIRDIĞI MİSAFİRHANEYE ADININ VERİLMESİ HABERİ,  3. SIRADA İŞLEM TAMAM KIRKLARELİSPOR ALTIDA ALTI YAPTI FARUK CEYLAN HABERİ, 4.SIRADA AŞIK ALİ TANBURACI'NIN ÖLÜMÜNÜN 29. YILINDA İL HALK KÜTÜPHANESİNDE ANILACAĞI HABERİ, 5. SIRADA KIRKLARELİSPOR FUTBOL ŞUBE SORUMLUSU BAHADIR SUCUOĞLU'NUN HABERİ VE 6. SIRADA İLKER TOLONU KAYBETTİK ADLI HABER YER ALMIŞTIR. 
KIRKLARELİ HABERCİ HAFTA BOYUNCADA  3112 KEZ OKUNMUŞTUR. OKUYUCULARIMIZA DUYURUR, İLGİLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDER, SEVGİ VE SAYGILARIMIZI SUNARIZ.

Milli Takımlar düzeyine kadar ulaşan Kırklareli Masa Tenisi gençleri liselerde de umut veriyor.

Kırklareli Masa Tenisi artık bir marka olduğunu tescillemeye devam ediyor. 22 Şubat 2011 Salı günü ilimiz spor salonunda yapılan Okullar Gençler (Liseler arası) İl birinciliği müsabakaları çok çekişmeli ve izlenmeye değerdi. 
Masa Tenisi İl Temsilcimiz Soner Polat Turnuva ile ilgili şu açıklamaları yaptı:
"İlimizde gittikçe yaygınlaşan ve sürekli taraftar ve sporcusu artan sporlardan olan Masa Tenisi il temsilciliği il içindeki faaliyetleri devam ediyor. 22 Şubat 2011 Salı günü ilimiz spor salonunda yapılan Okullar Gençler (Liseler) İl birinciliği müsabakalarına 7 erkek 2 bayan takımı katıldı. Özellikle Erkeklerde ki il birinciliği müsabakaları gerçekten seyir zevki süper müsabakalardı. Kırklareli Merkez'deki okullarımızın üstünlüğü ile geçen turnuvada Çoğu ilimizdeki kulüplerde oynayan oyuncuların gösterdikleri performans taraflı tarafsız herkes tarafından çok beğenildi. Bu turnuvada 1. olan takımlar 17-20 Mart 2011 tarihlerinde Konya' da yapılacak olan Okullar arası Gençler (Liseler) Türkiye Şampiyonasında ilimizi temsil edeceklerdir. 
Ben ilimizi temsil edecek takımlara Türkiye Şampiyonasında başarılar diliyorum dedi. Turnuvada göze batan isimler Hiç maç kaybetmeyen Kırklareli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi oyuncusu Rasim Günaydın, T.O.B.B Lisesi öğrencisi Yağız Engin (Bedensel Engelli Milli Sporcu) 2. lig oyuncusu, Babaeski Anadolu Lisesi öğrencisi Doğukan Yalın 2. lig oyuncusu, Kırklareli Anadolu Lisesi öğrencisi Emrecan Makaraç Kırklareli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi oyuncusu Aykut Körler ve Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Büşra Polat 1. lig oyuncusu
Turnuvaya İl Merkezinden erkelerde Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Anadolu Lisesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Lisesi, Babaeski Anadolu Lisesi, Babaeski Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Lüleburgaz Ramazan Yaman Fen Lisesi, Bayanlarda ise Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi ve Lüleburgaz Anadolu Lisesi takımları katıldılar.
Bizlerde ilimizin yerel basın olarak sporcularımıza ve antrenörlerimize Türkiye Şampiyonasında başarılar diliyoruz
Kırklareli Haberci

25 Şubat 2011 Cuma

aşık ali tanburacı ölümünün 29. yılında anıldı.

*Belediye Başkanlığı ile KIRKSEDER Başkanlığının hazırladığı anma töreni vefa borcunun ödendiği gün oldu.
Vefa İstanbul’da bir semt değil, gönül borcudur. Sayın Cavit Çağlayan,Sayın Ünal Başkur,Sayın Erman Ulusoy ve İzmir'den adeta koşarak gelen Hüseyin Yaltırık bu günde Kırklareli'nin vefa borcunu ödemiştir.
Üstad Aşık Ali Tanburacı'nın ölümünün 29. yılında Belediye Başkanlığı ile KIRKSEDER'in ortaklaşa düzenlediği anma günü İl Halk Kütüphanesinde yapıldı. Anma törenine Aşık Ali'nin tek torunu Rasim Savaş Ergüven, Ergüven'in eşi, Belediye Başkanı adına Başkan Yardımcısı Ünal Başkur,Belediye Meclis üyesi Adem Sevim,  KIRKSEDER Başkanı Erman Ulusoy, TRT İzmir radyosu Türk Halk müziği sanatçısı Hüseyin Yaltırık ve Ali Küçükdemirci ile çok sayıda  Vatandaşımız katıldı.  
TRT Sanatçısı Hüseyin Yaltırık
Anma töreni  taktimi  KIRKSEDER üyesi İlhan Özaltan tarafından yapıldı. İlk konuşmayı Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkır yaptı. Başkır şunları söyledi:  “ Anma törenini Ocak ayında yapmayı düşündük ancak  TRT İzmir radyosu Türk Halk Müziği sanatçısı olan, Aşık Ali Tanburacı ile ilgili araştırma ve Aşık Ali ile yapmış olduğu görüşmeleri kitap haline getiren  değerli sanatçı Hüseyin Yaltırık’ın proğramı uymadığı için anma töreni bu güne kaldı. Kentlerin Kahramanları vardır, sanatçıları vardır, iz bırakanları vardır. Bizim de kentimizde bir çok kahraman ve iz bırakan olmuştur. Merhum Aşık Ali ağabeyimizde bu iz bırakanlardan birisidir. Bu güne kadar Aşık Ali Tanburacı için organize bir anma töreni yapılmadı. KIRKSEDER Başkanı Erman Ulusoy’un  girişimine bizde Belediye olarak destek verdik. Bundan sonra da Kentimizin iz bırakanlarını, kahramanlarını  ve öykülerini yaşatamak için elimizden geleni yapacağız. Zaman içinde Aşık Ali Tanburacı’nın bir heykelinide yaptıracağız. O Gerçekten heykeli dikilecek bir insan.” Dedi.
KIRKSEDER Başkanı Erman Ulusoy
KIRKSEDER Başkanı Erman Ulusoy’da  Dernek olarak Kırklareli’nin önemli değerlerinden olan, Aşık Ali Tanburacı’ya bir anma töreni yapma kararı aldıklarını, bunu Belediye Başkanlığı ile paylaştıktan sonra onlarında desteğini alarak bu anma törenini gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “ Bu konuda bizlere destek veren Belediye Başkanımız Cavit Çağlayan’a, Başkan yardımcımız Ünal Başkır’a, TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Hüseyin Yaltırık'a  ve belediye çalışanlarına teşekkür ederim. “ dedi.
Aşık Ali Tanburacı’nın tanıtımı ve eserlerini konu alan sinevizyon gösterisinin ardından,  KIRKSEDER üyeleri tarafından çeşitli  şiirler okundu.  Şiir dinletsinin ardından da Ali Küçükdemirci sazı ve Aşık Ali eserleriyle dinleyenlere zevkli dakikalar yaşattı.
Ardından  Tanburacı’nın  Türk Halk Müziği  kültürüne yaptığı katkıları anlatmak üzere mikrofona TRT İzmir radyosu  Türk Halk Müziği sanatçısı Hüseyin Yaltırık geldi. Yaltırık; “ Bu gün salon dışındaki soğuk atmosfere karşılık salondaki sıcak atmosferde bizi buluşturan  Belediye Başkanı Sayın Cavit Çağlayan’a, Başkan yardımcsı Sayın Ünal Başkur’a ve KIRKSEDER Başkanı Sayın Erman Ulusoy’a teşekkür ederim.  Kırklareli’ne her gelişimde başka bir heyecan duyarım.  Çünkü burada dostlarım ve eski öğrencilerim var. Onlarla görüşmek kucaklaşmak beni çok mutlu ediyor. Kırklareli'nde çok güzel anılarım oldu. 
Belediye Başkan Yrdımcısı
Ünal Başkır
Kırklareli'nde   üç değerli sanatçı tanıdım. Bunlar, Aşık Ali Tanburacı, Şerif Baykurt ve Kara Hüseyin’dir. Onlar  sadece Kırklareli için değil Türkiye için de birer değerdir ki, Kırklareli’ni Yurt çapında temsil etmişler, hatta Avrupa ülkelerinde bile isimleri bilinen insanlar olmuşlardır.  Kırklareli’nde öğretmenlik yaptığım yıllarda bu üç değerli insanı tanıdım ve eserleri ile ilgili kayıtlar yapma imkanını buldum.  Bunları CD yapıp sizlerle paylaşmak istiyorum. Aşık Ali Tanburacı maalesef Kırklareli’nde hakkettiği değeri fazlaca bulamadı. 1981 yılında Spor İl Müdürlüğünde, Spor İl Müdürünün büyük katkılarıyla kendisine bir jübile yapılmıştı. O gün bende orada bulunanlardan biriyim.  Aşık Ali için anma töreni yapılacağı davetini aldığım gibi adeta koşarak Kırklareli’ne geldim. Yolda çetin kış şartlarını görünce inşallah yolda kalmayız da törene zamanında yetişirim diye dua ettim. Aşık Ali’nin yeri bende çok başkadır. Onunla çok şey paylaştık. Zaten onu anlatan birde kitap yazdım. Bu kitaptan elimde hiç kalmadı. Çoğaltma imkanı olursa bu kitabıda tüm Kırklareli’lilere hediye etmek isterim. “ dedi Yaltırık, uzunca bir süre Aşık Ali Tanburacı'dan dinlediği  mektep hayatından, eserlerine kadar  merhum Tanburacı ile paylaştıklarını anlattı.
Belediye meclis üyesi
Adem Sevim
 Aşık Ali Tanburacı’nın  1917 yılında  okulda dersten  alınıp tartıya konduğunu ve 52 kg. geldi gönderin askere diyerek askere alınışına kadar anılarını paylaştı.  Yaltırık, Aşık Ali’nin Kırmızı Gülün alı var şarkısını 1946 yılında, TRT’de daha sütüdyo yokken plağa kaydedilerek, TRT kayıtlarına geçtiğini de anlattı.
Yaltırık konuşmasından sonra Aşık Ali Tanburacı’nın  en çok sevilen eserlerinden Kırmızı gülün alı var, Kalk gidelim yar seninle nemseye şarkıları ile Aşık Ali'den bir nefes  okudu.  Sazı ve sesiyle izleyenleri büyüleuyen Yaltırık’tan şarkılarına devam etmesi istendi ancak Yaltırık grip olduğu için zorlandığını söyleyerek,  Üç Türkü söyledik yeter.

Biri Allah aşkına, ikincisi Muhammed aşkına, üçüncüsüde Ali aşıkana” diyerek sözlerine son verdi.  Törenden sonra Hüseyin Yaltırık’ın öğrencileri ve sevenleri kendisiyle adeta fotoğraf çektirme yarışına girdiler.


kavaklı belediye başkanı inci tunç “beldemizde bir karış mera toprağı kalmadı”

Kavaklı Belediye Başkanı Tunç
KAVAKLI Belediye Başkanı İnci Tunç, beldelerinde mera toprağı kalmadığını söyle-yerek, geçmişte uygulanan toprak reformu ile vatandaşların mağdur edildiğini, 5 yıl boyunca kira ödeyenlere, sonrasında işgalci gözüyle bakıldığını ve tüm toprakların hazineye aktarıldığını ifade etti. İl Genel Meclisi’nde ilçe ve belde belediye başkanlarıyla yapılan toplantıda konuşan İnci Tunç, Kavaklı’da 5000 bin dönümlük bir arazinin tüm itirazlarına rağmen İstanbul Bahçelievler İşadamları Derneği’nde 10 baş karkas keçisi yetişti-rilmek üzere çiftlik yapılmak için kiralandığını anlattı. Tunç, başka parsellerin de ihaleye çıkarılarak satışının gerçekleşeceğini ama ellerinden hiç bir şey gelmediğini sözlerine ekledi. Kırklareli İl Genel Meclisi tarafından ilçe ve belde belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda beldesinin yaşadığı toprak sorunlarını dile getiren Kavaklı Belediye Başkanı İnci Tunç, önceki zamanlarda Kavaklı’da 13 bin dekarlık mera alanı olduğunu belirterek, şu açıklamaları yaptı:
“1996 yılında Kavaklı’ya toprak reformu gelmiş. Toprağı olmayan vatandaşlara 20’şer dönüm toprak verileceği söyleniyor. Tabii dönemin belediye başkanı olaya balıklama atlıyor. Beldedeki 200 aileye 20’şer dönüm tarla verileceği beyan ediliyor. Bu uygulamayı 4 mahalle muhtarıyla birlikte kabul ediyor. Vatandaşlara 22’şer dönüm tarla veriliyor. Sonra da deniliyor ki, ‘5 yıl boyunca kira ödeyeceksiniz 5 yıl sonra tapulama yapacağız.’ Daha sonra uygulama bir 5 yıl daha uzatılıyor. 8. yılda ben belediye başkanı oldum. Toprak reform yetkilileri geldi, ‘Biz burada uygulamayı bitirdik. Yerleri hazineye devrediyoruz’ dediler. O merayı komple hazineye devrettiler.”
Bu sürecin ardından Kavaklı topraklarının mera vasfından çıktığını söyleyen İnci Tunç, toprak verilen vatandaşların işgalci olarak nitelendiğini, ecrimisil çıkartılarak ceza ödetildiğini söyledi ve şöyle devam etti:
10 bin başlık çiftlik kurulacak
“Şimdi o arazinin 5000 dönümlük yerini 49 yıllığına İstanbul Bahçelievler İşadamları Derneği’ne kiraladılar. Bizim her türlü itirazımıza rağmen. Fakat bakanlıktan bize resmen emir geliyor. ‘Vereceksiniz, tarıma hayvancılığa teşvik var’ deniliyor. Biz de mecbur kaldık. Şu anda orada inşaat devam ediyor. Yaklaşık 10 bin baş karkas keçisi yetiştiriciliği yapacaklarmış. İlk etapta böyle söyleniyor. İnanmıyorum. Çünkü ilerde bir kısmı da entegre tesis olacak. Çalışmalar o yönde devam ediyor. Şu anda oradan 2 parsel daha ayırdılar. 100 ve 3500 hektarlık bir alan. Orasını da hazine satışa çıkarttı. Sonra orası Özelleştirme İdaresi’nin eline geçmiş. Şu anda satış aşamasında. Kavaklı’nın bir karış merası kalmadı.”
5000 kişiden sadece 200 kişi imza attı
Halen vatandaşlardan arazilerin satın alınarak kendilerine ‘hayvancılık yapacağız’ diye  15’e yakın müracaat geldiğini ifade eden Tunç, vatandaşların da duyarsız oluşuna sitem ederek; “O yerler ihaleye çıkarken bizim haberimiz bile olmadı. Yazı bize 1 hafta varken geldi. Hemen ben aldım elime yazıyı. Kahve çok kalabalıktı. Kahveye gittim. Vatandaşlara durumu anlattım ve ‘İmza kampanyası başlatalım’ dedim. 5000 nüfuslu Kavaklı’dan sadece 200 kişiden imza alabildim. İnsanlar imza atmaya korkuyor. Sindirilmişler, korkutulmuşlar” şeklinde konuştu.

24 Şubat 2011 Perşembe

Aşık Ali Tanburacı bugün saat 14.00’de İl Halk Kütüphanesinde törenle anılacak.


Üstad Aşık Ali Tanburacı (saz çalan)


Kırmızı gülün alı var,Tabakamda tütün yok,Bahçelerde biberiye ve Galata'da yanar gazlar gibi şarkıların yaratıcısı ve bestekarı Kırklareli'li  halk ozanı Aşık Ali Tanburacı, ölümünün 29. yıl dönümünde Kırklareli Belediye Başkanlığının düzenlediği etkinlikle İl Halk Kütüphanesinde saat 14.00’de anılacak.

Aşık Ali Tanburacı ölümünden sonra,  sevenleri tarafından kabri başında anılmış ancak bu güne kadar kendine resmi olarak bir anma töreni yapılmamıştı.

1980 yılında Spor İl Müdürü olarak görev yapan Yakup Kadri Ceylan, Aşık Ali Tanburacı’nın sağlığında kendisine Spor İl Müdürlüğü Salonunda jübile yapılması için girişimde bulunmuş ve Tamburacı’nın sağlığında Jübilenin gerçekleşmesini sağlamıştı.
Başkan Cavit Çağlayan'da 28 yıl sonra  böyle bir etkinlik düzenleyerek büyük bir vefa örneği ortaya koymuştur. Vefa Gönül borcudur...  Cavit çağlayan hiç bir Başkan’ın yapmadığını yaparak, Kırklareli'nin gönül borcunu ödemiştir.
Teşekkürler  Sayın Cavit Çağlayan, teşekkürler Sayın  Ünal Başkur, Teşekkürler Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve tüm Belediye personeli.Teşekkürler...
Faruk Ceylan/Kırklareli haberci.

İlker Tolon’u kaybettik

 

Lüleburgazspor eski teknik direktörlerinden İlken Tolon (73) vefat etti.İlker Tolon’un cenazesi dün Lüleburgaz Sokullu Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından Lüleburgaz Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.İlker Tolon’un cenazesine Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak,  Lüleburgaz Belediye başkan yardımcıları Hüseyin Kırcoğlu, Kevser Özkan,  Lüleburgazspor eski teknik direktörleri ve futbolcuları  Sabri Doğrugider, Necati Kayhan, Soner Emek, İsa Gabralı, Metin Dikener  gibi  Lüleburgaz’da simge olmuş isimlerde katıldı.Cenazede Lüleburgazspor’dan herhangi bir temsilcinin olmaması dikkat çekti.
HABER VE FOTO:LÜLEBURGAZ HÜR FİKİR GAZETESİ
Rahmetli İlker ağabeyi kaybettiğimizi  Recep Karagöz'ün sahibi olduğu Karedeş gazete Trakya'danspor'dan öğrendim. O da haberi çok sevdiğim Merhum Mahir Altan ağabeyimizin sahibi olduğu, şimdi oğlu Mahir kardeşimizin yayınladığı Hürfikir gazetesinden almış. Merhum İlker Tolon ağabeyimiz benim gazeteciliğe başladığım ilk yıllarda Antrenörlük yapıyordu. Sağlığında sıkça görüşür, zaman zaman röpörtaj yapar, haberlerini yayınlardım.  Aramızdan ayrılışı beni ziyadesiyle üzdü. İlker ağabeyime Cenab-ı Allah'tan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı dilerim. Allah sabırlar versin. Geride kalanlara sağlıklı uzun ömürler vermesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim. Mekanın Cennet, ruhun şaad  olsun İlker ağabey... 
Faruk Ceylan- KIRKLARELİ HABERCİ

Trakya kara teslim. Yoğun kar yağışı ve buzlanma hayatı felç etti.

*Kırklareli'nde 21 köy yolu ulaşıma kapandı.
DEREKÖY’de kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken, Kofçaz’da 15, Demirköy’de 25,  Mahyatepe'de ise 40 santimetre oldu.
Merkeze bağlı 5, Demirköy ilçesinde 11, Kofçaz ilçesinde 1 ve Vize ilçesine bağlı 4 köy yolunda ulaşım yapılamıyor.
Devam eden kar yağışı nedeniyle Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde araçlar zincir takarak yollarına devam ediyor. Bulgaristan ile bağlantının sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda ulaşım güçlükle yapılırken, jandarma ekipleri sürücüleri buzlanmaya karşı uyarıyor. Özel İdaresi ekipleri, kar nedeniyle kapanan köy yollarını açma çalışmalarını sürdürüyor. Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri de  Demirköy, Kofçaz ve Vize ilçelerinde ve Dereköy Sınır Kapısı yollarında kar kürüme ve tuzlama çalışmalarına aralıksız sürdürüyor.



EDİRNE'de de, sabaha karşı başlayan kar yağışı kenti beyaza bürüdü.  Bulgaristan’a geçişi sağlayan Lalpaşa ilçesi'ne bağlı Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunda Kar kalınlığının 8 santimetreyi bulduğu bölgede, karayolları ekipleri, ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için güzergahta kar kürüme ve tuzlama çalışmalarına başladığı öğrenildi.
Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının aralıklarla devam edeceğini, sıcaklığın sıfırın altına düşeceğini  bildirdi.
TEKİRDAĞ’ın 'ın Malkara ilçesinde de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 10  santimetre, yüksek kesimlerde ise 15 santimetreye ulaştı. Kar yağışı nedeniyle, şehir içi trafikte aksamalar yaşandı.

Hayrabolu’da 'da da, yağan yağmurun ardından kar yağışı etkili olmaya başladı. Kar yağışı, şehir merkezini beyaza bürüdü.



FarukCeylan/Kırklareli Haberci

“Ergene için çalışmalar başladı”

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ergene ile ilgili projeler tamamlandıktan sonra, 2011 süresince belediyelerde atık su arıtma tesislerin temelinin atılacağını, bu sayede Ergene Nehri’ndeki kirliliğinde kontrol altına alınabileceğini açıkladı.
Veysel Eroğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, muhalefet milletvekillerinin Ergene’yi gündeme getirmeleri üzerine, nehrin 120 kilometrelik ıslahını daha önce tamamladıklarını anlattı. Eroğlu; “Bu konuda master planı hazırladık. Çevre ve Orman Bakanlığı olarak atık su arıtma tesislerini yapan birim değil, kontrol eden birimiz.  Ama buna rağmen biz belediye başkanları ile toplantı yaptık. Sayın Başbakanın talimatı ile Bakanlığımızın yatırım fonlarından belediyelere belli oranda hibe olarak destek vereceğimizi ifade ettik. Ama oradaki belediye başkanlarına söyleyin de toplantılara katılsınlar ve vazifelerini yerine getirsinler. Ergene ile ilgili çalışmalar başladı, bizzat kendim kontrol ediyorum. Projeler tamamlandığı zaman, bu yıl belediyelerde atık su arıtma tesislerin temelini atacağız. Ergene Nehri’ni de belli bir sürede kontrol altına alacağız” diye konuştu.
gazetetrakya

Tema’dan Kırklareli Valisi Öner'e Ördek Yumurtası

TEMA Vakfı ve Ergene Platformu temsilcilerinden bilgi alan Vali Öner, Trakya'nın çok iyi insan yapısı olduğunu; ancak çevre duyarlılığının zayıf olduğunu ifade etti. Öner, "Poşetler çalılara, ağaçlara asılmış. Bütün piknik yerleri pet şişe, çöp, poşet, teneke kutu dolu. Bu kabul edilemez bir durum. Her yere moloz dökülmüş. Türkiye'de toprağa saygı yürüyüşüne katılan ilk eylemli valiyim. Devletin bir valisi yürüyüşe katılır mı? Ben katıldım. O bakımdan Karamusul köyündeki çevreye duyarlılık toplantısına katılmaya hazırım. Ergene, üç ilin ortak sorunu. İnsanlar kendilerine temiz gelen suyu kirleterek akıtma yetkisine sahip değildir. Toprağa, suya ve insanlara karşı haksız bir davranıştır. Gerek evsel atıklar bakımından, gerekse sanayi atıkları bakımından suların kirletilmesi başkalarının haklarına zarar verici bir davranıştır. 'Çevreye duyarlı sanayileşme' temel strateji olmalıdır." dedi

İŞLEM TAMAM... KIRKLARELİSPOR ALTIDA ALTI YAPTI İSKENDERUNSPOR 0 KIRKLARELİSPOR 2

ŞAMPİYON KIRKLARELİSPOR
Kırklarelispor ikinci yarıdaki seriyi  İskenderunspor'u deplasmanda 2-0 yenerek sürdürdü ve altıda altı yaptı. En zor deplasmanlarından biri olan İskenderun'a sahayı dar getiren Kırklarelispor'da Osman sakatlığı nedeniyle kadroda yer alamazken, golcü Korhan'da sakat olduğu için ilk onbirde yoktu ama kadroda yer aldı.
Korhan  Sakat olmasına rağmen maçın sonlarında oyuna dahil oldu. Kırklarelispor oyuna rakibini baskı altına alarak başladı. Sağlı sollu bindirmelerle rakibini açmaya çalışan Kırklarelispor  aradığı golü 12. dakida Emrah Uçar'la buldu. Emrah'ın attığı mükemmel golden sonra, Emrah'ın Mersinden gelen  yakınları
(20 kişilik bir gurup)  golün sevincini yaşayınca, İskenderunspor'lu taraftarların saldırısına uğradılar. Olaya Çevik Kuvvet Polisi müdahale ederek, Emrah'ı alkışlayan gurubu koruma altına aldı ve olayların büyümesine izin vermedi. İlk yarı Emrah'ın attığı golle 1-0 sona erdi.

Hayrettin'in bir kurtarışı
İkinci yarıda da baskılı oyununu sürdüren Kırklarelispor ikinci gol için yüklendi. 65. dakikada İskenderunspor ani bir kontra ile eşitlik sayısına çok yaklaştı. Karşı karşıya pozisyonda Hayrettin mükemmel bir refleksle yüzde yüzlük gol pozisyonunu etkisiz hale getirdi. Bu pozisyon Kırklarelispor taraftarının yüreğini ağızına getirdi.

Kırklarelispor bu pozisyondan sonra daha baskısını arttırdı ve 79. dakikada Hüseyin Akoğlu'nun ayağından ikinci golü bularak rahatladı ve skoru 2-0 yaptı. Hüseyin'in golünden sonra, Kırklarelispor atakları netice vermedi ve maç 2-0 Kırklarelispor'un üstünlüğü ile sona erdi.
Kırklarelisporİskenderun'u yenerek puanını 49'a çıkardı ve ikinci sıradaki yerini korudu. Lider Afyon'da Darıca'yı 3-0 yenerek 51 puanla liderliğini sürdürdü. 
Gümüşhane, 4 Eylül Belediyespor'u 1-0 yenerek puanını 44'çıkarıp üçüncü sıraya yükseldi. 4 Eylül Belediye ise 43 puanla dördüncü sıraya geriledi.
Kırklarelispor'un lidser Afyonla arasındaki puan farkı 2, takipçisi Gümüşhane ile puan farkı ise 5.
İskenderun maçından bir
ikili mücadele
Bu sonuçlara göre ligin zirvesinde Afyonspor ile Kırklarelispor kaldı. Afyon, Kırklareli'ne gelecek olduğu için, Kırklarelispor puan kaybetmeden Afyon'u bekler ve Afyon'a vurursa zirveye oturacak. Tabiki bu arada Afyon'un hata yapması da muhtemel ki bir maçta takılırsa Kırklarelispor'un işi biraz daha kolaylaşmış olacak. Ancak Hatırlayacağımız üzere,

İMPARATOR
Erdem " Bu yoldan dönüş yok, zirveye oturmak ve taraftarımıza bir şampiyonluk daha yaşatmak için sabırsızlanıyoruz" demişti.

Bu arada,  Maçtan önce Önadım gazetesi spor yazarı Sercan Dönmez'le görüştük, Sercan maç hakkında "Abi bu maç 2-0 Kırklarelispor'un üstünlüğü ile biter" dedi. Sercan kardeşim  skoru bilerek haklı çıktı. Şimdi Sercan'dan gelecek haftanın maç tahminini bekliyorum.
Faruk Ceylan/Kırklareli Haberci.

23 Şubat 2011 Çarşamba

KIRKLARELİSPOR'UN İSKENDERUNSPOR DEPLASMAN MAÇI RADYO 39 GENÇLİK'TEN CANLI YAYINDA


Kırklarelispor'un Saat13.30'da İskenderunspor'la, İskenderunda oynayacağı lig maçı radyo 39'dan canlı olarak yayınlanacak.
Maçı canlı olarak dinlemek isteyenler, http://kirklareli39geclik.tr.gg/ adresinden dowlolnd ederek canlı dinleyebilirler.
Maçın anlatımının Alptekin hoca tarafından yapılacağı radyoda görevli Emrah Koyuncu tarafından bildirildi.
Kırklarelispor'umuza İskenderun karşısında başarılar diliyor, Kırklareli'ne yeni bir zaferle dönmelerini temenni ediyorum. Allah yardımcıları olsun.
Faruk Ceylan - Kırklareli Haberci

kırklarelispor kalecisi hayrettin'den göbek havası.

Kırklarelispor'un K.Maraş'ı 2-1 yendiği maçtan sonra statda "çiçekçi kız" oyun havası çalmaya başladı. Futbolcular ve taraftar adeta bütünleşerek  galibiyeti kutlarken, hatalı bir gol yiyen ancak yüzde yüzlük de iki gol pozisyonunda Maraş'a gol için geçit vermeyen Kırklarelispor kalecisi sevincini bir taraftarla karşılıklı göbek atarak paylaştı.
Zaman zaman hatalar yapsada, rakiplerin ayaklarına ölümüne atlayan, gol yememek için büyük riskler alan,özveride bulunan  Hayrettin Kırklarelispor taraftarınca da  çok seviliyor. Bazı yöneticiler ise, Hayrettin için "Çok samimi, maçlarda cansiperane  bir mücadele veriyor ama sakatlanacak diye ödümüz kopuyor "demekten de kendilerini alamıyorlar.
Faruk Ceylan/Kırklareli Haberci

ERGENE İÇİN İKİNCİ EYLEM HAZIRLIĞI

Ergene Nehri’nin kirliliğine dikkat çekmek amacıyla Pazar günü Lüleburgaz’a bağlı Karamusul Köyü’nde biraraya gelen çevreciler “Ergene Hayat Dönsün” eyleminin ikincisinin 10 Nisan tarihinde Karamusul Köyü’nde yapılmasına karar verdi. Ergene Platformu tarafından organize edilecek eylem öncesi platform üyeleri ve çok sayıda çevre gönüllüsü Karamusul Köyü’nde biraraya geldi. Bölgede yapılan incelemeler sonrasında köy kahvesinde biraraya gelen üyeler, toplantıda, Ergene sorununun bölgenin ortak sorunu olduğu ve kimsenin buna duyarsız kalmaması gerektiğinin altını çizdi.
Ergene'deki kirliliğin yalnızca su kirliliği olmadığı, toprağın, insanların ve tüm canlıların bundan olumsuz etkilendiğinin kaydedildiği toplantıda, eyleme katılımın sağlanması ve eylemin duyurulması amacıyla katılımcıların kendi bölgelerindeki belediyeler, ilgili kamu kurumları, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlar ile görüşmesinin ve eylemin ses getirmesi için çeşitli protestoların yapılmasının gerekliliğine dikkat çekildi.
İkinci eylem öncesi de ayrıca detayların görüşülmesi ve gerekli hazırlıkların yapılması için 6 Mart'ta Lüleburgaz'daki Petrol-İş Trakya Şubesi’nde bir ön toplantı yapılmasına karar verildi. Bilindiği üzere ilk eylem, 24 Ekim 2010'da Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde yapılmış ve oldukça ses getirmişti. Karamusul Köyü’ndeki görüşmelerde Star Ana Haber ekibi de çekimler gerçekleştirerek, konuyu Ana Haber Bülteni’nde kamuoyuna duyurdu. Karamusul’daki yapılan toplantı sonrasında hazırlanan bildiriye ek olarak, konuyla ilgili olarak şu bilgiler edinildi:
Trakya ülkenin yüzde 3’ü, bu oranın 3’te 2’side Ergene Havzası’dır
“Ergenenin kirletilmesinde sorumluluğu olmayanlar bedelini ödemektedirler. Tarım alanlarında daralmalar yaşanması sonucu gelir düşmüştür. Ergenedeki kirlilik nedeniyle zarara uğrayan Bölge çiftçisi tarımsal desteklerden yararlandırılmalıdır. Ergenenin doğduğu noktada içme suyu olan kaynaklarımız sanayi bölgelerinden sonra hiç bir amaç için kullanılmayacak sıvı (zehir) haline dönmüştür. Ergenede yaşanan her taşkından sonra ülkenin en verimli toprakları ağır metal içeren ergene atıkları ile verimsiz hale gelmektedir. 10 Nisan da yapılacak olan eylemde Siyasi, İdeolojik ve kurumsal afiş pankart döviz bulundurulmayacaktır. Eylemde kullanılacak slogan ve dövizlerdeki metinler platform tarafından belirlenerek bileşenlere bildirilecektir. Ziraat odalarının tarımsal gelirin azalması konusunda bilgilendirilerek sürece destek vermeleri sağlanacaktır. Trakya ülke topraklarının %3 ünü oluşturmaktadır. %3 lük bu alanın 3/2 si Ergene Havzası olup Trakya topraklarında ülke nüfusunun %20’si yaşamaktadır. Dolayısıyla Ergene havzasında kirlilik halk sağlığı açısından 10 milyona yakın bir nüfusu tehdit etmektedir. Bölgedeki tüm STK lara, Kurum ve Kuruluşlara Valilik, Kaymakamlık ve Belediyelere yaşam  hakkını tehdit eden Ergenedeki duruma duyarlı olmaları ve destekve vermeleri konusunda çağrılar yapılmalı ve görüşülmelidir.
gazetetrakya

OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE İSİMSİZ YORUMLARINIZI YAYINLAYAMIYORUZ...

ÇOK DEĞERLİ OKURLARIM. KIRKLARELİ HABERCİ'YE İLGİNİZDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM. YORUMLARINIZ İÇİNDE. ANCAK DAHA ÖNCEDE SAYFAMIZDAN DUYURDUĞUM ÜZERE LÜTFEN İSİMSİZ YORUMLAR YAPMAYINIZ. YORUMLARINIZ İYİ DİLEKLERİNİZİ İÇEREN YORUMLARDA OLSA PRENSİP OLARAK İSİMSİZ YORUMLARA ONAY VERMİYORUZ. DOLAYISIYLA BOŞUNA YORUM YAPMIŞ OLUYORSUNUZ. BUNA DİKKAT  EDER YORUMLARINIZDA ADINIZI VE SOYADINIZI  BELİRTİRSENİZ SEVİNİRİZ.
HEPİNİZE SEVGİ VE SAYGILARIMI SUNUYORUM. KIRKLARELİ HABERCİ'NİN TİRYAKİSİ DEĞERLİ OKURLARIM.

Faruk Ceylan

MHP Çanakkale Milletvekili Cengiz trafik kazası geçirdi.


Milliyetçi Hareket Partisi MHP Çanakkale Milletvekili Mustafa Kemal Cengiz Ankara'nın Polatlı ilçesinde trafik kazası geçirdi. Milletvekili Cengiz'in kullandığı 06 AT 7536 otomobil Eskişehir'den, Ankara istikametine giderken Polatlı Ortadoğu Rulman Sanayi fabrikası yakınlarında saat 06.00'da şarampole yuvarlandı.
Kazada yaralanan Cengiz, önce Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Cengiz, daha sonra Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Cengiz'in kolunda kırık olduğu, kaburgalarında zedelenme olduğu ve yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Milletvekili Cengiz'in yanında bulıunan danışmanı Volkan Pekak (30)'ın ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattığı öğrenildi.

Tekvando'da H.Burçe Göçmez Milli takım kampına çağırıldı.

*Kırklareli Ergin Spor Kulübü'nün Genç Tekvandocusu Havva Burçe Göçmez, Tekvando Milli Takım Kampına çağırıldı. 
Kırklareli Ergin Spor Kulübü'nün genç tekvandocusu Havva Burçe Göçmez, Tekvando Milli Takım Kampına davet edildi.
Ergin Spor Kulübü antrenörü Savaş Ergin, 16 yaşındaki H.Burçe Göçmez’in, 27-28 Şubat tarihlerinde Antalya'nın Alanya ilçesinde yapılacak olan Milli Takım seçmelerine de katılacağını söyledi. .
Milli Takım seçmelerine sporcularının davet edilmesinden mutluluk duyduklarını belirten Ergin, genç sporcusunun seçmeleri başarıyla geçeceğine inandığını  ve Milli takım formasıyla yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında Ülkemiz ve Kırklareli için mücadele vereceğine inandığını ifade etti.
Milli takım kampına çağrılma başarısını gösteren Havva Burçe Göçmez’i ve hocası Savaş Ergin’i kutlar, genç kardeşimize kampta başarılar dileriz. Kırklareli Haberci.

21 Şubat 2011 Pazartesi

CHP Kırklareli Milletvekili aday adayları Lüleburgaz'da bir araya geldi.


CHP Lüleburgaz İlçe Teşkilatınca düzenlenen toplantıya, CHP Kırklareli Milletvekili aday adayları Gürcan Ersin, Mehmet Siyam Kesimoğlu, İrfan Altınel, Hakan Dedeoğlu ve Turabi Kayan katıldı.
Ersin, yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin Türkiye'de demokrasiyi geri götürdüğünü, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde CHP başarı sağlayamazsa demokrasinin çok daha geriye gideceğini söyledi.
Ersin, "Türkiye dünyada demokrasi kalitesi açısından 138. sırada. Bu iktidar demokrasimizi çok gerilere götürdü. Bugün muhalefete, muhalif basına yapılan saldırıları hepimiz görüyoruz. Bu seçimlerde CHP olarak gerekli başarıyı sağlayamazsak demokrasimiz çok daha gerilere gidecek. Bugün yaşadığımız sorunları çözümü CHP iktidarıdır" dedi.
Kesimoğlu da AKP'nin TSK'yı yıprattığını söyleyerek, Balyoz soruşturması kapsamında gözaltına alınan subayların düzmece delillerle alındıklarını iddia etti.
Türkiye'de "hukuk" diye bir şey kalmadığını öne süren Kesimoğlu, "Hukuk diye bir şey kalmadı. Ortada bir ceset var. Bu hukukun cesedi, faili de AKP'dir. AKP Torba Yasa ile Danıştay ve Yargıtay yasasındaki değişiklikler ile hukuku katletmiştir"diye konuştu.
Altınel ise Torba Yasanın içine birbiriyle farklı konularda düzenlemelerin konduğunu ve AKP'nin bir kurnazlıkla bazı iyi maddeleri de pakete koyarak yasayı komple geçirdiğini kaydetti.
Altınel, "Önümüze zehirli bir menü gelmiş ama menüde bir de baklava var. İnsanlar baklavayı yemek istiyor. AKP'nin yaptığı işte bu. Torba Yasanın içine emekliler için ek zam da koydu, bu nedenle emekliler yasanın çıkmasını istedi" şeklinde konuştu.
Dedeoğlu ise konuşmanın dışında bir takım projeler de yapılması gerektiğini söyledi.
Kayan da şunları söyledi:
"AKP'nin asıl amacı anayasanın değiştirilmesi teklif bile edilemeyen maddelerini değiştirmek. Bu nedenle de bunu teklif ettiklerinde kimsenin itiraz etmesini istemiyorlar. Bu nedenle Cumhuriyete ve Atatürk'e bağlı olanları pasifize etmek istiyorlar. Bu nedenle TSK'ya muhalif basına ve CHP'ye saldırıyorlar."